Monday, September 14, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - Seaview Seafood Port Dickson

Salam,

Lagi seminggu nak raya eik..mood nak mengupdate sgt malas walaupun ada menda nak diciter..
baru2 ni kuar Jalan2 lupa diet, ada few places tapi satu2 dulu la eik.... so macam biasa la.. kena tunggu amy hapdate.. so copy paste jek la citer dia..hhehee.. jom layanss..


--------------------------------------------------------------------

Episode kali ini.. mari kite berjalan jauhhh dari Kajang....
Takde la jauh sangat pon.. Kat Port Dickson saje... muahahahha...

Andak telah mendapat Bonus... !!! yeyyeyeyyeye !!
maka beliau telah bg aku pilihan....

Shogun???
Asia Cafe???
Seaview????

fewiit...... Aku yg kena pilih... maka tanpa otak aku berpk panjang...
Aku pilih Seaview !!!!

nape tak shogun???
membazir.. makan ramai2.. mahal... pastu mama konfem x kasik... 1 kepala rm70+... 8 kepala??
huh.. Aku bule tambah stok makeup tahuuuu.... so rejek2....


sbb andak bayar.. maka beliau menjadi model muka depan...

makanan dah order dari rumah Andak.. call sajer...

Kung Poh Squid
RM25
giler sedap.. sotong dah goreng dgn tepong.. pastu goreng lg cara kung poh..

Asparagus RM15
cm biase Sayur takde komen... rase mcm sayur jugak...

Oyster with Egg
RM18
geli tekak aku makan telor dgn oyster.. haha...
mama punya fav neh..

Beancurd RM14


Butter Prawn RM45
oh mantap...

Ikan ape eh??? Pelupa lah... penuh sangat semut dlm perut aku neh.. Ikan whatsoever Stim Asam
RM69.60

Ostrich Blackpepper RM35
Apesal ntah Andak suke sgt order ostrich neh..
bile google2 tgk muka ostrich..... ehh.. engkau bule dimakan rupe2nye yek??
haha...


Sweet n Sour Crab



Black Pepper Crab
both for RM112.50

Perbandingan ketam dgn tangan...
besar besar besarrrr....

Ketam2 adalah hak milik akuuuuu !!!!! hahahhah..
lauk2 lain dah tolak tepi awal2... nasik makan 2 sudu...
ketam makan 2 pinggan !!!!!

MINE !!


MINE jugakk !!!

Alat membersihkan mulut..

Sesi mengetuk2 ketam....
hasil belahak ...

Tuan Abu membayar...
ohoiii... bila nak masuk duit dalam account maybank ??????

Sapa2 nak g tempat neh... Sila la google.. Aku mmg tatau nak bg jalan sbb jauh bebeno dari rumah........Tapi sangat puas makan ketam disini......

Konfem nanti aku kawen aku jamu korang semua makan ketam yek...
zaman aku kawen nanti xde dah nasik minyak semuaaa...
aku jamu korang ketam.. udang butter ... sotong tepong !! Seafood semuaaaaa !!!!
marii mariii.....


gambar Aku terduduk kekenyangan lupa nak ambik...
maka diganti dgn gambar ini...
same je rupenye....
gambar hiasan


----------------------------------------------------------------------

citer2 diatas adalah copy paste sepenuhnya dari blog amy..wakakaka... saya amat malas sekali.. natila malam2 kang kalau rajin saya post entry baru eik.. ala pasal food gak..korang jgn la bosan eik..


p/s: RINDU....

13 comments:

lily lotus said...

huhuhu..sangatlah syokness nya makanan kat situ

Iena said...

aku menelan air liur berkoyan koyan utk ntah kali keberapa dah hr ni... aku rase aku terpaksa stop blog hopping utk hr ni... sume blog jaja mknan sedap2... iman aku makin tipis!!!

eazlye said...

wuuuaaaaaaaaa...laPo giLer siS....

masviona said...

wah sungguh heaven skali makanan nih...mcm nak tertelan air liur dah nasib baik sempat cover klu idak batal pose nih...muahahahaha

POSH76 said...

hang ni betoila...cam copy paste ajer...naper hang tak letak gambo hang bnyk cikit...hehe

Anyway aku tingin gak nak makan kat sini...ada no tepon tak...

Ms AiReEn MoHd said...

mak oiy byk nyer makanan nok....aku sambil pegang perut jerk neh...sedap nyer la ..aku buker sorang..aku mkn cucuq jagung jerk..pastu terus layan cucuq sambil hadap mkanan ko ni satu persatu....aku feel alala ala makan makanan tu la ..padahl cucuq jagung jerk...wakakaaka

Mimy Hamid said...

tak pe noks..jalan2 lupa diet makan sedap giler..kalau macam ni aku pun sanggup..noks ketam tu besau giler

Kaseh said...

LilyLotus : mmg syok especially asam pedas dia ngan ketam.. eheks


Iena ;hahah aku tgk balik pun terus lapar..

Kaseh said...

eazlye : lapo? sabor2..hehe sok pas puasa bleh g sana mamam..


masviona : hhaha tu la pasall..tapi mmg sedap food kat situ..pilih2 fresh.

Kaseh said...

posh76 : bukan macam betol copypaste ni posh..dah mmg aku copy betol2..hehe malas lar nak update.. lagipun amy yg byk amek gamba..tu yg cilok jek kat dia.. gambo aku ada tapi dah dia buh gamba dia jek byk..haha biar jek laa


aireen :takper..aku tahu cucuq jagung ko sedapp.. aku plak yg teringin ni haa ngan cucuq jagung ko

Kaseh said...

mimyhamid : haha masalahnya kan noks.. bulan puasa ni patot org amek kesempatan berdiet..tapi aku rasa bulan puasa ni aku byk makan.. diet sumer da kelaut mana ntah...

atty's said...

adoi..sodapnya ..ketam tu .bikin kty terliur je..tau ..kejam ..

selamat hari raya & maaf zahir batin.

Kaseh said...

atty : heheh sedapkan kty.. kalau tgh2 lapo ni mmg semua nampak sedap kak..hehe

selamat hari raya buat kty dan keluarga