Tuesday, September 8, 2009

Yang Mana Satu Idaman Kalbu- Diamonds are forever!

Salam

Happy tuesday... hopefully semua sihat2 belaka..
today nak share pasal diamond rings la my frens.. saje je menjamu mata kans.. lagipun saya nak mintak pendapat kawan2 semua yg mana satu pilihan korang la.. hehhe..
ermm insyallah..ada jodoh..ada rezeki..cadangnya nak la bertunang..supposed plan bulan 10 ni tapi memandangkan kegebuan badan tak susut2 lagi maka ditangguhkan dulu hasrat itu.. ke satu tarikh yg sesuwai..eheks.. takpe.. bg peluang CH kumpul duit dolu... :P

okeh kalau anda yg dah penah baca entry2 saya yg lepas tuh maybe dah tahu yg saya penah berkahwin dulu..tapi jodoh tak lama.. so kali ni konon2 saya nak make it perfect la .. erm idakla nak grand2 pun..cuma ikut kehendak hati.. biar bersederhana..tapi kenangannya terpahat selamanya dihati...chewahh..

so kali ni nak kena pilih cincin tunang .. tapi byk sgt yg berkenan kat hati.. mintak tolong korang pilih bleh? :P saya ni bukanlah penggemar barang kemas sgt.. kat badan ni pun bleh kira berapa je barang yg ada.. cepat rimas.. suka tukar2.. tu pun yg ada cincin kawen dulu..(bukan taknak bukak tapi takleh nak bukak sebab jari gemuk sgt takleh nak cabut ) pastu ada la gelang seutas dua .. n rantai kaki (ni wajib ada)

cincin kawen dulu pun diamond n white gold je..bukan platinum eik.. :P tapi kali ni saya nak pakai emas kuning tulen.. takmo white gold ke platinum ke.. sebab emas kuning value dia forever kan.. emas putih ni nak beli mahal tapi takde value sgt kalau nak jual balik.. macam cincin kawen saya yg dulu ni.. kan dah takleh nak jual balik :P heheh tapi takla.. takde niat nak jual balik pun.. sayang woo.. beli mahal2 takkan la nak juall..simpan je la buat kenang kenangan..
infact still kat jari ni pun.. takleh bukak dah..


sayang sgt kat harta saya yg satu nih.. alahai..tinggal kenangan...

dah takleh nak bukak disebabkan jari jemariku yg gemuks itu.. kena tunggu slim baru bleh bukak n gantikan ngan yg baru... kan kan kan.. :)

jadi di kesempatan ini saya akan upload few gamba yg menjadi fav saya..mintak tlg kawan2 pilihkan yg mana comel.. uhuks.. kalau mampu n ada rezeki insyaALLAH akan saya rekwes pada incik CintaHati..

mari menjamu mata.... asyik tgk food je kans..kali ni kita tgk diamonds...pheww..


klik2 di image utk tumbesaran yer..

alahai...lawa2 belaka..

ermm kalau bleh dapat semua kan beshh.. eheks..

cantiks menariks tertariks...


dan hidupku lebih bermakna kalau dapat cincin dari Selberan.. ermm..bang..buleh kan bang? :P

itulah antara pilihan2 yg menarik hatiku.. so korang tlg la pilih eh pastu buh je images yg mana menjadi pilihan anda.. ermm ni cincin pilihan utk bertunang..insyaALLAH.. utk nikah rasanya macam nak gelang..tgk la nati..ada rezeki ada la.. amin..


p/s: tanda kenangan cinta abadi...impian dan harapan kekal hingga ke akhir hayat..

29 comments:

Mimy Hamid said...

kaseh..tq beb gambo cincin..sebab aku pun nak cari cincin gak untuk lepas raya...wahh sama plak cincin ko ngan aku nnt..ehhe

Cik_Nomi said...

hmm..kalau nak main tunang2 ni..cantik cincin ala2 belah rotan.. so no 21 n 31, cam best.. klu nak ade batu2 alam, 17 cantik.. tapi halus.. jari klu gebu2 ni bukan sakit ke pakai cincin halus..huhu (sy tak penah ade cincin.. berangan jelaaah..)

Lazyf... said...

Kak, gambar yg atas skali IMAGES 3...nmpk unik n lain dr yg lain...

noor said...

sama la kita kak...saya punya cincin tunang kena tunggu kurus baru leh pakai balik...tu pun dah berapa kali besarkan...skang boleh pakai tapi sian lak tgk berlekuk jer jari yg tembam nih...hahaha

mana2 jer kak, yg penting berkenan kat mata akak....n poket pun tak rabak...heheh

POSH76 said...

santeknyer bersilau2 mata aku...camno nak pilih...sumer pun lawa...

beb aku pilih image 32 & 30...eleeh cam aku lak nak bertunang...hehe

psst: saper lelaki yg bertuah tu...jgn tunggu lama2 tau...tawen cepat2...I'm hepi for u...biler tgnk cincin ni mesti darah aku seriau..sbb aku pernah hilangkan sumer cincin dari merisik,bertunang & kahwin kat hotel masa honeymoon...huhu

noor said...

kalo saya la, saya suka yg no 34...hehe mmg suka white gold wpun tak der value, sebab mmg nak simpan pun...kalo dpt karat yg besor lagi la bagus....dari jauh dah bersinar org nampak....hehhe

noor said...

kalo saya la, saya suka yg no 34...hehe mmg suka white gold wpun tak der value, sebab mmg nak simpan pun...kalo dpt karat yg besor lagi la bagus....dari jauh dah bersinar org nampak....hehhe

rasp said...

i suka yg simple2...so me if tunang i amik yg image 21, cam belah rotan kan...

then time kawin lak nak yg image36fav tu heheheheeh

tapi kalo cik abe nak bagi semua pun no hal hahahahahaha

damiqula said...

happy for u too.dami ske sgt kalo cite2 bab tunang kawen mawen ni.amik berkat kate org hehe

papepun tetap ske solitaire ring,yg diamond sebijik tu:)

CintaHati said...

pheww.. sila² buat rekwes.. tapi berkenan kat design no 28 :) phewww..

Nona Reena said...

kakkkkkkkk longggggggggggggg...rindu nye...nape kak long cam tak de prubahan ni kak long...haieyhhh..nona dh turun dh ni..sebab puasa...ekekekekeke..

pasal cicncin tunang kan..,nona no komen sbb nona pun tgh pk gak nak ring mcm mane...hihihihi...saje nak jenguk kak long..

Dee said...

dee suggest 2, 12 or 26..tp apa2 pun kasehlah yg pilih ye..nti kahwin jgn lupa jemput dee..

Ms AiReEn MoHd said...

wah memanco manco nok cincin ko...aku sokak...heharap aku dpt chenchen gak la gini time anibesri aku pestime nanti..hikhik

lily lotus said...

aduhai cair hati tgk..sume pun cantik2..eee takleh nak pick yg mana :D

@--- Sueanne ----@ said...

hehe..klu kite la kan kak..
6 & 31 yg cumel dari 38 cincin2 yg cumel2..hehhe..

atty's said...

kaseh..naik juling mata kty dok pilih cincin..semua lawa2 belaka..

Iena said...

ya hampun... naik syahwat aku tgk gambo cincin2 ni... mata dh bling2 bertanda RM dah...

aku pon sokak cincin selberan...
ko rase kalo aku goda achik smp tahap wak tiger show... rasenya dia tergoda smp sanggup belikn cincin tu kat aku x... heheeeeeeeeeeeeeee...

sungguh aku xleh nk cdgkn mana satu yg cantik sebab sumenya cantik. tp aku suka yg jenis simple yg bermata satu...

sis_nita said...

erk! urmmm.. sesungguhyerr aku tak tau citerr silam ko.. kan ke kita baru kenal kan beb!

urmmmm.. aku nak jadikk pengapit ko, blehhh.. hakhakhak!

sis_nita said...

beb! bagi aku kan.. no 31 tu cantik laaa.. urmmm.. simple pon.. hmmm.. mmg cantik kat jari ko yg tulus yang mulus tu..

no 10 pon cantik gakk.. aisehhh.. aku laks yang rambang mata beb! huhu!

aku nak kena tawaf blog ko ni laaa.. urmmm.. nak baca kisah2 silam ko..

ko tak marah, kan.. :)

sis_nita said...

jap jap.. no 19 pon bery d mabeles.. urmmmm..

sekian laa pilihanku..

pecah kaca pecah cermin..
bak wet rayerr.. :P

w.a.n.n.a said...

alah akak kaseh..
wanna fail la bab2 nk pilih memilih cincin nie..wakakakaka

masviona said...

kan kaseh nak mas kuning kan so klu sy suke yg simple jer so sy pilih image35 tuh...sweet lagipun batu dia kedalam sket so xde lah nak jadi masalah tertarik ke apa ke akn...:)

owh tak tau plak kaseh dh prnah kawen dulu....xper kaseh lets bygone be bygone....xde jodoh kan

moga bahagia ngan kehidupan baru n insyaallah org baru dlm hidup

mummysya said...

Jangan lupa kin sebagau weeding planner nya ok...

muahahahahha

mummysya said...

Apa2 pon semoga kaseh bahagia dengan siapa pon pasangan kelak, sebab apa yg terjadi bukan kita minta, ianya dtg dr ALLAH.

Ada hikamh & rahmatnya, itu sudah pasti.

Dan paling penting kaseh ada Kin dan kawan-2 yg lain yg sudi jadi bahu untuk berkongsi kisah suka atau duka.

pasal cincin, tanya hati sendiri ya.Hati adalah pilihan terbaik utk diri sendiri

atud said...

atud suka yg solitaire, nampak kelasss gittew!

debuneko said...

kaseh. pilih la yg moden design. baru sesuai ngan jiwa kaseh. hehe. agaknye la kan
nape taknak yg white gold? kalo cakap pasal cincin tunang/kawen, jgn sesekali pikir pasal value market dia... takkan la kaseh tergamak gadai kalo ditakdirkan sempit sangat satu hari nanti? white gold la kaseh. white gold white gold...hehe ... tapi kalo bole pilihla whitegold yg batu solitaire. hehehe. GRAND gitu..

toraman said...

me too. vote 4 SOLITAIRE white gold. Lagi tinggi KARAT lagi bagussss.
baru la sesuai dgn lagu MIRACLE GREEN tuh.
"nanju nen... nan byaku nen... nan zen nen tokiwo koeru yo.....kimi o aishiteru..... biar berpuluh tahun.. beratus tahun ...atau beribu tahun masa berlalu....aku tetap mencintai kamu....." Diamonds are forever.

danishahumaira said...

alhamdulillah, happy dengar berita gembira itu, smg jodoh kaseh berpanjangan hingga ke akhir hayat amin.... lynn vote image 3

MY HEART said...

Kak

Gambo yang atas sekali No. 6 shantik giler kak. Simple but nice gitus!