Thursday, September 3, 2009

PENANGAN AYAM PENYET - Ap Ayam Penyet VS Wong Solo?

Salam...

hehe cakk.. its me again.. terpaksa buat entry ni gara2 MissGeli2, pi buat entry pasal ayam penyet watper nogha weii..kan dah aku tingin.. dah la mmg lama aku teringin nak makan.. l
ast makan dulu pun masa amy bawak balik pas habis mekap2 artis.. masa tu dorang serve nasi ayam penyet la..tak abeh amy bawak balik.. sedap kan sambal dia..pheww.. dan tekakku teringin skang....

lepas je menjamu mata di blog si nogha.. maka saya mengular jap tadi survey2 alamat kat bangi yg nora cakap tuh.. rupa2nya kat bangi ada dua restoran yg jual ayam penyet ni.. dan bleh dikatakan dua2 pemes.. bistu..yg mana satu nak pegi ni?

nak makan ayam penyet kat AP Ayam penyet ker? atau nak makan kat Wong Solo? dua2 ada kat bangi...dekat je ngan umah.. ermm


AP AYAM PENYET







dan saya dgn jayanya telah menjengah blog2 ini utk mendpt review ttp AP ayam penyet..

1) Aishifa
2) Cik Geli Geli
3) Cik Kiah

ok cukupla 3 review utk yg dah penah pegi ke AP ayam Penyat..

ok jom tgk kat Wong Solo plak.,,



Review Ayam penyet di Wong Solo :

1) Kamareza
2) Catz Cafe
3) N.M Ibrahim
4) Kucing Oren Gemuk

ermmm lepas baca review kat Wong Solo ni macam beshhhh jer... nak g mana satu eik...
apa kata sapa2 yg terbaca blog ni..pastu penah pegi mana2 ayam penyet yg tertera diatas or ada recommendation pat lain yg lagi besh.. blehla tinggalkan komen anda... seelok2nya sebelum kul 5 ptg ni sebab arinih den nak berbuka AYAM PENYETT!!... :P


p/s: bukankah ini blog diet? bistu naper citer pasal makanan jek ni? ish ish ishh

17 comments:

Mimy Hamid said...

weh aku pun nak buka ayam penyet la..dlm kepala otak aku kat the curve tu warong penyet..wong solo aku dh try byk kali..ayam penyet je lum...kat ner ha??

Lazyf... said...

Kak, g jer 2-2 kodai tuh...pastu bole la citer kt sini yg mano satu Ayam Penyet yg sodap...huhuhu

POSH76 said...

beb aku pun tingin nak makan...ada bukak new branch kat kota damansara...nanti kalu hang p kasik tau sedap ker idak yer...harus cuba ni...sbb dah tak tau nak makan apa...hehe

weeda said...

sedapnyeee...ada yer kedai ni kat bangi...nanti akak dah pergi bgtau ye best ke tak hehehe...sori komen yang tak membantu pon hihihi :P

sis_nita said...

hahaha!

aku rasakan.. blog ko ni kena tukar nama taw..

seperti..

menu ku menumu jua..

ahaksz! weiii.. depa kata ayam penyet mmg mabeles..

*Miss Geli^ said...

ala..ko buat aku teringin nak pegi Wong Solo la plakk..ishhh

makcik rokiah said...

saya dah gie 2 2... buat masa ni :

1. 2 2 pon rase cam sama jek... rase ayam..kekeke

2. 2 2 pon serbis lambat nak mampos gedegang... tak tau lar kalau dieorang goreng time2 tu jugak..

3. tapiii... kalau nak tempat yg cantek.. sila pergi ke wong solo.. kedai cantek..pakaian pon bertema bali.. so bole lar feeling2 ke bandung gitew.. hehe .. kalau kat ayam penyet AP biase jek... duk meja besi...

sekian..

psssstttt petang ni pun sy nak ke wong solo... jumpe kat sana ek..

Dee said...

x penah langsung rasa ayam penyet..sedap eh..

AmY-AdLi said...

wong solo kelhatan seperti lebeh menarikk !!!!!!!!!!!! kene g awal2 neh.. semua duk komplen servis lambat

Iena said...

aku dua2 x pernah g lg... so, xleh nk bg pandangan...
aku pernah mkn ayam penyet ni kat kuching awl thn ni... mmg sedap!

MY HEART said...

alamak... lapo arr sis....

AmY-AdLi said...

eh.. baik along g book..
so nanti baik umah baru la bley cakap kat mama...

" dah booked dah tempat tu.. so kene pegi jugak"..

kalau tak.. dier x mahu pergi tuu..

atty's said...

kaseh..awat tak ajak..sama huhuhhuuhh..

selalu dgr citer pasal wongsolo..catz citer.huhuuh..penah pegi tp lom try ayam penyet

danishahumaira said...

alamak terlambat bg comment la kaseh,sowi ek. lynn pernah g kat wong solo, first time raso sodap, n tempat dia ok bersih n selesa

makcik rokiah said...

akak nampak saya tak semalam..
berbaju batek kaler ijoo.. haha..

amacam best??

rasp said...

kalo tgk yg wang solo punya nampak leh best....tapi kan i pernah makan kat ayam penyet yg kat curve tu...yummylicious laaaa...nama kedai ntah le apa...tapi pamos coz of the ayam penyet laaa sis...

fndrocka said...

meh tukar link

http://fndrocka.wordpress.com