Sunday, September 6, 2009

Awards and Tags :)

salam...

happy sunday to all.. tak g jalan maner2 ker? shopping raya ker.. berbuka puasa bersama family ker? hehe... as for me.. lepaking atas katil di rumah sajok.. bangun tadi dah kul baper ntah.. dok bangun tido balik je..pening da pala ni..

ok today nak post entry pasal awards and tags dari kawan2 yg dah lama terperap hehehe..sorry eh geng.. ni nak buat la ni..

1)ok 1st nak citer pasal tag n award dari POSH76 .....





a. Copy award untuk diletakkan dlm blog anda
orait nati aku mintak tlg CH uploadkan kt sidebar aku ni sbb aku tak reti.. dia yg tlg salunya :P


b. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini
1) suka tuceng..bila tgk gamba kucing dia buleh bikin geram.. pastu pandai betol jg kucing.. kalau nak tahu tips jaga tucen bleh refer blog dia..

2) diantara 1st blogger yg memberi komen dan support saya dalam perjalanan nak kuruskan badan.. dan tak jemu2 bg semangat.. thanx posh.. aku appreciate sgt2...

3) sangatt concern ttg dietnya.. takut tembun..hehe good2..atleast bila aku terlebey mkn bila jenguk blog ko aku jadi insaf balik..

4) seorg yg uptodate ttg fashions.. mmg suka melawa.. dah mmg beliau sgt lawa dan comel..alangkah bahagia kalau aku ada badan cam ko posh..

5) sgt amek berat ttg kawan2.. walaupun bz tapi sempat gak leave komen.. thanx babe..

6) last but not least... aku syg ko posh.. ikhlas..


c. Setiap penerima award mesti menyatakan 9 fakta / hobi diri sendiri
1) hobby buat masa ni blogging kot.. blog hopping n shopping..

2) day dreamer.. yaya saya kuat berangan.. tapi tak susahkan org kan.. :)

3) saya suka budak2.. suka sangat2.. :)

4) bukan pemarah.. kalau org sakitkan hati pun diam jek..tapi jgn melampau la.. kalau melampau nahas..hehehe yeye jer..

5) happy go lucky.. tgk keadaan gak.. kalau tak biasa ngan org tu maybe pendiam mula2 je..tapi dah lama2 okla kot..

6) sgt pentingkan kawan2.. suka tgk org lain happy..

7) fakta utama skang ialah nak diet..nak kuruskan badan..nak jadi cantik.. tapi lum kesampaian lagi.. bila la tu ek..

8) saya adalah penggemar parfums yg tegar... senang citer giler parfums lar.. suka collect parfums.. kalau ada sapa2 nak bg adiah bg den perfumes ok.. :P

9) erm fav food wud be japanese food, mexican food and italian food.. okie.. alahai teringin nachos lak...


d. Pilih 10 orang penerima award dan terangkan tentang mereka
ermm ok rasanya ramai yg dah buat tag ni tapi tak kesah la.nak tag korang gak..:P

1) Sis_Nita - Blog nita ni wajib kena bukak ari2 sebab penghibur dikala tension.. hehe
2) AmyGedik - saje je nak tag adik sendiri.. nak tgk dia rajin buat ke tak :P
2) Noor - Geng TBL ni.. nak kuruskan badan tapi takde la gumuk sgt ku tgk.. haiyaa
4) MissGeli - bloggers yg sempoi n selamba..apa yg dia sembang takde sensored2 n sgt besh
5) Attyfir - kakty yg sgt mesra alam.. buat eh kak kalau ada masa.. tak buat takper..
6) Masviona&PS - suka tgk anakanda mereka ni yg cumel.. tapi tak sure dorang adamasa buat ke tak..coz very the busy woo mereka2 ini...
7) Mummysya - seorg kawan yg ikhlas dalam persahabatan...once saya tgh sedih and tak sangka dia call.. and to kin.. kaseh akan ingat nasihat kin tu...
8) Kojah- baru je nak bermesra2 ngan gadis ni..ehe sgt lawa..
9) LilyLotus- lily dearie..suka baca cerita2 dalam blog dia.. :)
10) Amelia - i love her nachos so very much.. sgt sweet orgnya..


2) now ni tag from Eryn - Tag Marah... :P

1) Apakah yg anda lakukan jika anda marah?
ermm tgk keadaan kot.. kalau boleh sabar...sabar lagi kalau takleh sabar mmg kena la org tuh..

2) Kalau anda terkejut boleh tak buat anda marah?
yg ni pun tgh keadaan, kalau terkejut yg tak disangka buleh terima lagi tapi kalau buat org terkejut ngan gurauan bodoh..mmg saje buat org marah la tuh..

3) lama tak anda marah?
tak lama la.. kejap je pun.. paling2 pun suka simpan dalam hati..

4) Apa yg anda buat utk hilangkan marah?
kalau marah kat A then ignore A utk sementara waktu.. diam je la..nati cool sendiri..

5) Selalu tak anda buat org marah?
ermm ada kot.. tapi jarang la.. haha

6) Kerap tak anda marah?
ada mood2 yg tertentu ni.. kalau mood datang bulan tuh..rajin la takde mood tapi takdela suka2 ati nak marah org..

7) Siapa yg anda nak tag? kalau dorang tak buat anda akan marah tak?
sapa2 rasa nak buat buatla eik.. aku tak marah pun kalau korang tak buat.. tapi kalau korang buat aku bertambah sayanggg...

eheheh tu je tag dari Eryn... ada satu lagi ni...


3) Tag dari Amelia...

1) Anda rasa anda HOT?
erkk hot camne ni eik.. kalau suhu hot.. tak kot sebab tgh lepak dalam bilik..sejuk aircond..
tapi kalau Hot yg lain tuh.. hot la kot.. hahah gemuk2 pun ada ramai org nak kenal..kira hot la kan..hot la sangat.. :P

2) Upload gamba kesayangan anda


3) Kenapa anda suka gamba ini?
actually ada byk gamba kesayangan tapi takde lak kat pc ni.. anyway ni salah satu dari gamba yg saya suka.. sebab semuanya gediks.. gamba bersama amy n my 2 nieces.. fifie n atish..

4) Bila kali terakhir anda makan pizza?
Minggu lepas kot.. bawak si fifie n atish g jalan2 makan2..

5) Lagu terakhir anda dengar?
Deeper Conversation - Yuna - hehe my fav song..

6) Apakah yg anda buat sambil selesaikan tag ini?
Dok check dahi Atish sebab demam..

7) Selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil?
Tuanku pemaisuri...hahha boleh gitu? takla.. saya suka dipanggil `sayang`.. :P

8) Tag 6 orang dengan suka hati... :)
1) eryn
2) Iena
3) Dee
4) Danishahumaira
5) rasp
6) kak Ieda


*** Siapa no 1 kepada anda?
saya suka dgn cara dia yg sempoi.. and happy go lucky orgnya..sgt rajin memasak..


*** Bagaimana pula no 3?
baru je kenal.. and i wish to know u more dear.. :)

*** Pendapat anda pada angka 4?
mempunyai anak2 yg sgt comel.. baru je tahu yg dia dok nilai..hehe dekat ngan opis

*** kata sesuatu tentang org no 2?
ermm iena.. 1st time jmpa sebab beli popia dari nya.. sgt friendly, tak sombong.. and mesra alam :P

*** kata sesuatu tentang org no 6?
kak ieda ni sama2 geng herbalife, berjaya kuruskan badan dalam masa yg singkat jek.. besh la kak..

*** Kata sesuatu tentang org no 5?
kenal waktu besday damia... a very loving mom...



abeh dah? hehhe ok ok....tu je..selamat berbuka eh semua..



10 comments:

sis_nita said...

erk! huhuhu! nama klu teratas okehhh.. ahaksz! laa ni gak aku hamekkk.. suka laa award kalerr pink tuhh..

wooo.. posh ni pon diet gak ehh.. harus aku nak pi terjah blog dia.. ko kimsalam yerr beb!

sis_nita said...

sebut pasal pesen2 ni kanss..

aku ni kan.. badan besar tapi aku tak reti laa nak pilih2 pesen baju.. cam ko ni mesti pandai kan beb. heheh!

selalunyerr kan kawan aku kat opis ni yg temankan aku pi shoppin baju..

badan dia pon lebeh kurengg aku gak.. tapi kan pandai jerr dia milih baju taw..

saperr kata minah 3G tak belehh melawa kan kan kan :)

sis_nita said...

ko cam aku gak laa.. hepi2 jerr.. kat blog kan aku ni mcm havoc jerr kan..

tapi kan nnti kalo kita jumpa, harus ko tak percayerr.. aku ala2 wanita anggun yg suhpan dan pemalu..

muehehehe!

niwayy.. thanks beb sbb share ngan aku awards ni okehh.. luv u..

kojah said...

kak, tQ2...pasti saya akan buat...hehe

kak wos said...

wah! gigih ko jawab tag dik!!
syabas! syabas! :)

Dee said...

ingat terlepas td..kena gak ye..insyaallah..

rasp said...

namaku diseru ek...
wokez nanti i buatkan k :)

POSH76 said...

alamak ko ni buat aku terharu jerlah beb...tqvm...klik raya mamee ko bnyk sikit...hehe

aku pun peminat setia blog ko...ko update ke tak aku tetap singgah...hehe

I luv u too...hehe..thx sbb buat tag nie...hehe

POSH76 said...

psst: aku suker tngk pix gedix ko ramai2 tu...cute sgt

konpom budak kiut duaorg tu bakal ikut jejak mak sedara nyer yg spoting moting...hehe

Kaseh said...

wakakaka semua kena buat tag.. yeye..namo marah yer..nati kena jual.. sayang semua...