Monday, December 7, 2009

TBL Malaysian Bloggers Season 2

Salam..


ok setelah lama menyepi kan diri.. sbb bz tersgt n ramai yg email tanya bila nak buat TBL Bloggers 2nd season ni.. sebenarnya bukan taknak buat tau...tapi saya takut tak boleh nk bg komitmen... yerla TBL ni kena update weight contestant weekly.. pastu kena ada byk idea apa nak buat utk weekly challenge tu.. rasa macam tak termampu nak handle... tapi kena ada penyuntik semangat gak nak kuruskan badan... sebenarnya TBL ni diadakan dulu pun supaya ada geng sama2 diet..baru besh kan..

and nasib baik zel anjurkan 99HTN, kira tak berhenti separuh jalan je perjalanan diet..tapi still tak terikut gak syarat2nya.. aduhai..ampun zel..mmg kadang2 tuh teringin sgt nak mkn nasi.. tapi diet tetap diet..

so anda semua tahu kan..TBL Asia dah seminggu start... and kalau saya tak silap dgr masa iklan TBL asia last week.. masa weigh in session dorang..ada contestant yg turun sampai 12KGs!!!
serious....percaya atau tak seminggu bleh turun 12kgs.. saya percaya sebb kalau tgk cara dorang workout.. and dgn pemakanan yg betol...mmg tak mustahil bleh turun byk tuh..

so saya dgn ni..bersemangat nak tanya kawan2 semua.. korang nak tak buat TBL season 2? meaning kita sama2 ikut diet macam TBL Asia tuh. dorang pun baru start seminggu kan.. mmgla takkan boleh turun sebyk dorang sbb tumpuan dorang mmg kearah nak loseweight jer..so pagi petang siang malam dok workout.. tapi kita ada life yg harus diteruskan..ngan kerja.. family.. tapi atleast...tak dapat turun 12kgs seminggu.. dapat turun 2-3 seminggu pun kira ok kans.. kita amek semangat dorang.. macam mana? korang nak tak..

the reason saya tanya ni ialah..saya cuma nak contestant yg betul2 bleh bg komitmen... bleh bg weight tiap2 minggu, bleh ikut challenge yg diberi.. sebb kalau korang macam nak taknak jek.. letih ahkak ..:).. so kalau ada sapa2 yg betul2 berminat.. bleh leave comment.. kalau rasa cukup org..then baru kita buat season 2.. if not then..kita diet sendiri2 la jawabnya..hehe.. so terpulang kat korang...

Majulah TBL utk diet kita..ahaks..


p/s: Leave comment ok kalau berminat..

18 comments:

adikmanje said...

Kaseh...tertelan liur aku baca tawww....memang teringin nak joint...tapi aku ni...semakin diet semakin naik berat..tu yg konpius...bukan sekilo dah 3kg..huhuhuhu

Mar said...

sis...i'm interested (sambil angkat tgn tggi2)

loony said...

hye kak. saya berminat nak join! so far tgh join 99htn. alhamdulillah masih bertahan. :) and kalau dapat join TBL season 2. such a great opportunity. plus new year is coming, new semester is waiting and seriously it is a good start. :)

Dilily said...

Setuju...... disambil 99HTN why not sekali ngan TBL 2 kans......

Mimy Hamid said...

minat..99 tnpa nasi aku dah leh follow...so nak try tbl..caiyok

kaseh..dpt email tak ?? aku nak voucher jusco..tengkiu

ieda said...

heheheh akak tgk gak TBL asia tuh .. menarik sgt ..

teruk red team kena dera .. tapi tukar channel ngan SYTYCD .. heheh

Dak Wan said...

Tak larat ah teman nak diet lama2 tak makan nasi. :(

farah said...

salam kak kaseh..sy beminat laa nk join tbl sesion 2 ni.. session 1 dulu tak ikut cz tak tau..kak kaseh bg la briefing skit challenge2 yg bakal dibuat..

Mia-Ina said...

menyokong jika nk diadakan TBL season2 kak kaseh..

tp, mia ni mesti x leh masuk..kategori normal weight?

syarat2 nya harus la diteliti lagi kak kaseh untuk pembaikan...

selamat maju jaya hendaknya...

tp, diet klu blh sentuh nasi sikit pun jadi aaa....hehe..mia nak join gak....tp, klu berat asyik maintain je...x turun2...huhuhu

noradzlina.kamdani said...

sy nak join kak kaseh..nnt bg explanation yek...

rasp said...

i nie tingin nak join,
tapi rasanya mesti takde disiplin
nak nak bila buat sendrik2 kan...
camne tu....

lia said...

ha'ahlah...betul2 nak join tbl ke 2 ni pulak.. masuk 99htn ni , tak makan nasi tapi makan benda lain....u mak aiii..

lia said...

nak join jugak.... :0 masuk 99htn , nasi tak makan, tapi....makanan lain...mak aiii....

CuCuCamber said...

kak kaseh, min pun nk join :)

Ida chubby said...

berminat nak joinnn...akak pls bgtau details yer..

misz Lina said...

saya MAU!!!!!

hafezahzainudin said...

cikjah nk join jugak TBL season 2..sbb TBL season 1 x berjaya achieve berat yg diingini...

Lady Adreena said...

salam..
saya baru jer terbaca blog nih..
saya pun nak join gak..
dah start ke lom erk?
nak..nak..nak..~