Tuesday, December 15, 2009

Adik dgn Kakak nak swimming pool besar!

Salam..

lama tak update blog betol2....sempat buat live entry jek guna hp..sebb malasss nak on lappy bila kat umah.. rasa nak tido tido n tido jek.. haha tu yg makin bulat badan ni ha.. ermm harinih amek kesempatan kejap nak update..


semlm... masa tgh lepak2 tgk tv....ada la iklan tepi pantai pastu iklan wetworld mana ntah...pastu si adik dgn kakak sibuk bodek den..

adik : ``maklong nak pegi situ.. mandi kat laut.. best...adik suka``..

saya : `` mandi laut tak boleh... nati adik lemas.. maklong takdek adik..nati maklong nanges...macam mana?``

adik : `` ok kita pegi swimming pool besar.. adik tak lemas.. adik pandai berenang``

kakak :`` kita pegi swimming pool besar macam aritu maklong...beshhhh ada gelongsor..


alahaiii.. kesian budak2 ni.. cuti sekolah kalau dah duduk kat umah nena.. ngan nena tak sihat sgt.. pastu maklong korang kerja.. camne la nak bawak jalan.. abeh2 pun g bawak tgk wayang.. pastu g playground.. pastu g swimming pool kat clubhouse... bosan la budak2 ni..

arituh dah bawak g desa waterpark.. bukan main seronok masing2.. siap takmo balik..
kalau bg berendam sampai kecut2 pun sanggup tuh.. sib baik la arituh hujan..kalau tak mau sampai nak tutup desa waterpark tuh dorang gerenti takmo balik...

ni cadangnya nak la bawak budak2 tuh g mandi manda lagi.. biar la dorang puas berendam..sebelum naik skolah ni kans.. dah itu je yg dorang suka.. after puas survey, rasanya kalau pegi Tiara Beach Resort ni berbaloi kan.. swimpool dia besor.. pastu bila budak2 dok mandi mak budak bleh lepak2...ermm...
Nampak macam ok je .. tak penah pegi lagi b4 ni.. tapi kalau bawak budak2 ni sure bahagia dorang kans..

see... kids pool pun not bad... lebih kurang je ngan waterpark biasa..

ni bukan budak2 je yg akan berendam kalau dah pool besar ni.. mak budak pun sama jadi badak air kejap.. hehe

ermm besh kan.. ada sapa2 dikalangan member2 ku di blog ini yg ada member bleh sewakan apartment ke.. studio suite ke.. kat Tiara ni.. sebab dari tadi den dok nak booking manjang je penuh.. :( kalau ada tolong la inform den.. desperate sgt nak book utk tarikh 27 december ni... 2D1N jer.. 28hb checkout..

kalau ada inform eh... appeciate it much..


*edited - baru je dapat bilik. syukur alhamdulillah seronok la budak2 tu nati..

anyway korang leave msg jugak kalau ada info2 atau member yg ada apart kat Tiara ni eh..for future reference...bebila senang nak booking..thanx

8 comments:

Mia-Ina said...

wah best ni tgk swimming pool..mcm kte lak nak berendam cam2...dah lama tak jd budak ni..

lily lotus said...

aduhai syoknya! sakanlah noooooo :D

nazliahnazeer said...

wahh best giler tgk. besaaaar punye!! pool. best2. hope they enjoy, misti punye enjoy. ee rase nak ikut je gi terjun sama. haha.

atty's said...

mesti budak2 tu sukak bangat .dpt maklong yg baik ati .

Kaseh said...

MIa - mmg besh berendam ni..hehe sok akak pun nak berendam sama..


lily : mmg sakan ni.. mak sedaranya pun akan tompang sekaki ni nati..hehe

nazliah : besarrr punyaa..hehe kiut jek sebut camtuh, tapi siyes besar kan.. kalau takde orgbesh la kot berendam.. kalau ramai tak besh dah


kakty : alahai kakty..dorang je anak buah yg kaseh ada..hehe kalau ramai taktaula bleh layan camtuh ke tak..

Mar said...

berendam dalam air mmg best walaupun mar x pndai berenang..main rendam2 pn syiok hehe

Kaseh said...

Mar : psstt! bisik2 jap... kaseh pun tak pandai berenang.. ahaha berendam jek nati.. hehehe

noradzlina.kamdani said...

akk, yg gelongsor air warna hijau tu kn..kite dh naik...tp kite berat sgt smpi terpaksa tolak badan sendiri utk turun ke kolam...xmau gelongsor langsung..walhal ade air...

nyesal plak ms g A famosa br2 ni xturun ikut gelongsor yg TBLA gune ms 1st challenge minggu lepas sbb teringat pengalaman kt tiara xble turun secara semulajd dgn gelongsor...