Wednesday, December 2, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - AUNTY AINI`s CAFE

Salam...

lunch tadi g makan kat Aunty Aini`s Cafe, Nilai...Boss belanja Staff yg kena audit arinih.. termasuk la den ni ha.. abeh hilang diet...


mesti ramai yg biasa makan kat sini.. tpt dia terpencil je kat kampung2 tapi ramaiii yg datang woo.. tpt bleh tahan la class.. keta besar2 jek parking kat luar.. eheks.. keta den jek kocik.. :P, pastu tgk ramai boss2 cina bawak client mkn... ermm org cina skang dah pandai makan masakan kampung melayu woo..

lawa kan tpt dia..


so tadi pi ramai2 ngan dak2 ofis.. ermm makanan yg dah diorder ada macam2..nasi, ikan masak asam pedas, ayam masak lemak cili api, kerabu pucuk paku, kangkung belacan, sambal sotong, telur dadar, dan lain2.. ada kat meja org lain.meja den tak dapek.. haha.... tapi mahal gak la mkn kat sini.. ermm takper..boss yg bayar... maybe sebb tpt dia class kot.. sbb food dia biasa2 jek...ikut tekak den la kans...

pastu satu gamba food pun tak amek sebab segan.. sebelah den boss ..takkan la nak amek gamba la kans.. tapiii.. ada satu gamba yg mmg takleh kalau tak amek... the dessert.....



Tapai Pulut with Vanilla Icecream...

punyalah sedappppppppppppppp!!!.. kalau tak malu tadi mau ku mintak lagi.. tapi malu la kan.. so diam2 sudah.. anyway sempat snap gamba tapai... sampai bos pun tegur..

` u sama macam my eldest la.. before mkn apa2 mesti snap gamba...``

wahh...anak boss ada blog kah? hehehe..

okla..pasni den nak kena audit... daaaaaaaaaa...

eh lupa lak... utk ZEL, aku da karam..hanyut diet nasi aku..sebab arinih aku belasah nasi..

20 comments:

atty's said...

takpe kaseh .sekali sekala....

Mia-Ina said...

cantiknya tempat ni...yg plg sedap tapai pulut ais tu la...klu mia jd akak pun..dah bedal..

lily lotus said...

eh, cantik tempat tu..kalau ada pelancong2 luar gi memang berbaloi

AmY-AdLi said...

balik umah pon makan nasik !
muahhahahahha....

adriana az said...

salam kaseh...eeiii,i suka mkn kat situ kekeke.u keje kat mana?i tak tau la but i mmg suka mkn situ,sedap :)

Kaseh said...

kakty : arinih bukan sekali sekala dah kak.. dh berkali2 belasah nasik da ni..wakakka


Mia-Ina : tapai pulut plus icecream tuh mmg sdp mia oii.. siyesss.. hehe alamak dah terasa2 kat tekak dah ni.adoii..

Kaseh said...

lily lotus : mmg cantik dear... aman jek mkn.. pastu ada special tpt bersila lagi tuh.. mmg besh la tpt dia.. tapi food dia biasa2 jek.cuma owner dia peramah giler.. sempat singgah pat kitaorg sembang2..

amy gedik : wakakkaka yaa sudah pasti tadi along sudah suruh mama beli nasik padprik :P

Faizah_Haris said...

huwaaaaaaaaaaaaaaa.....nampak sodappp laaa.....

Kaseh said...

Adriana-az : dear.. maybe sedap la kot kat situ sebb boss sini suka noo g situ.. tapi tadi yg kitaorg order biasa2 jek rasa dia..maybe i kena rasa menu lain kan..sebb mmg ramai la tadi..siap dalam hujan2 pun org sanggup mkn.. i keje dkt dgn nilai industrial area.. u keja mane eik.. mana la tahu kot2 bleh dating nati bebila..

Amelia Khalik said...

Kaseh kalo nak dating ngan adriana kat aunty aini i nak ikuuuttttttttt!!!! Hehehe. U dah try masak lomak belimbing daging salai or ikan masak asam pedas?? Walaweeyyyy mengigau i di buat nyer!!! Jom2 kita gi serang...hehehe

Kaseh said...

amelia : br td my bos ckp masak lemak belimbing dia sdp . .wah mmg kena try ni .. Tp always fullhouse time lunch hour . . Takpe nati bleh dating sama2 bebila. .

Kaseh said...

faizahharis : mmg sodappp! Siyes!!

*Miss Geli^ said...

kau buat aku teringin nak makan eskrem..siot sangat..dah la musim ujan...sejut plak tu...ni bebetol rasa nak makan eskrem ni

Dak Wan said...

Seb baek jauh, klu tak mmg dah serbu. Ada cawangan tempat lain ke?

adriana az said...

kaseh,nanti nak mkn lagi kita set ngan amelia..hehehe,dia pasal mkn kat aunty aini's mesti tak tolak,btol tak me?*wink*nanti kita email2. mas_arom@yahoo.com.nanti i kasi fon number..hehehe

Kaseh said...

Nogha : hehe aku ni sebenarnya malas nak post entry pasal mkn tau sebab aku tahu kalau ko tgk mesti ke teringin sebb ko kan bawak budak.. ni dah nak mkn eskrem la sejuk2 ni.adoii..hehhe sorry beb..


Dakwan : taktau lak kalau ada cawangan lain ke tak.. rasanya mcm takde sebb specialty dia masakan kampung nogori..heheh


adriana_az : haha haruss ke sana lagi beb.. nati kita calling2..

syaifudin duakim said...

nice blog! ineteresting... mind to visit my blog: adieachim.blogspot.com
TQ!

dina said...

aiseh kaseh, apesal takde gambo food? huhuhu... tu le yg membuatkan aku kenyang kaseh oi.. sejak berdiet miet ni... hahahaha

Kaseh said...

SYaifuddin : thanx for visiting..shall visit yours soon.. :)


Dina : hahah aku segan nak amek gmabo masa tuh..bos2 aku ada... betul gak ko cakap eik..tgk gambo jek bleh kenyang kan..hehe nati aku buat camtuh gak..

Mummy said...

salam akak..tempat nih dekat gak ngan kawasan rumah sy di nilai..tempat ni mmg tersorok tp makanan dia agak best jugak wpun mahal..kalo tgh diet makan mat sini boleh order sup ayam kg tambah bihun sket...