Thursday, December 10, 2009

Sembang kahwin - Budget kahwin

salam...


ok kali ni gedik saja nak sembang2 pasal kawen..tapi ni bukanla wedding prep saya eh.. saje je sembang2 kosong.. kalau ada jodoh saya kawen nati saya akan share jugak ngan kawan2.. dun worry :)

kali ni share pasal budget kawen lar.. ni ada basic list saya buat utk budget kawen.. phewww terduduk gak bila tgk..



padanlah org lelaki ada yg liattt sgt nak ajak kawen..rupa2nya..budgetnya mak aii.. tapi ada jugak yg dah bersedia awal2.. mana yg bukan kaki shopping, bukan kaki enjoy sure ada buat simpanan masa depan.. and they shud woo.. bila tgkkan list kat atas tuh.. harusla menabung awal2 kalau dah ada buah hati pengarang jantung..

and myself also tak terlepas dari buat budget kawen ni.. ermm ngan hantarannya lah.. nak buat reception kat mana lah.. pelamin....makeup.. everything..semua kena buat listing.. haa yg ni semua kita akan citer kat sembang kawen episod lain eh..haha.. so abang2 adik2 yg nak kawen tuh.. dah ready ke buat budget kawen? kalau belum tu elok buat cepat2..takut under or overbudget plak.. ahaks.. yg penting jgn membazir ok.. buat yg wajib je sudahh.. :P and no such thing as kawen sekali seumur hidup.. so kena buat yg terbaik n tergrand ..kalau boleh elakkan dari berfikiran macam tuh.. tu zaman tok kadok punya thinking.. nak buat wedding..biarlah memorable..n mengikut kemampuan..and tak menyusahkan diri dan pasangan kita after marriage ok dearies...yg penting biarlah event tu something yg kita akan ingat sampai bila2..

tapi kan.. da jadi semulajadi dalam diri wanita... nak yg perfect utk wedding.. ermm.. apa2 pun tepuk dada tanya selera..pastikan poket si dia bersedia... :P

oklahh..kita jumpa lagi dalam sembang kawen akan datang.. daaa....

12 comments:

^^AnGGun^^ said...

rajennye akak!!!
dan ni adalah anggaran kasar kan akak..haaa itu la sebabnye adeQ ni da 7tawon tak kawen2..haaihhh

joegrimjow said...

baru balik dari bachelor party
;)

petite4 said...

kaseh... sebenarnya boleh save banyak lagi ni... mcm brg2 hantaran, bunga telur... bila buat sendiri jauh lagi murah... sama2 lah berganding bahu adik beradik buat sikit2... lagi seronok dah jimat.

rAtu saLju™ said...

aduhai...xpe,yg pnting wat simple je..

Kaseh said...

^anggun^ : bukan pasal rajin sgt pun tapi terpaksa buat gak budget. haha.. takper yang..insyaALLAH berbaloi tunggu 7 thn tu nati..


joegrimjoe : waaahh haaa ni cth yg suka enjoy ni.hehhe gurau beb..


petite4: betul2... tapi kena ada cukup masa dan tenaga yg nak menolong tu kan..


Ratu Salju : betul tu.. kaseh mmgnak buat simple jek.. takde yg grand2 der...

^^AnGGun^^ said...

Kak kaseh
arapnye mulot sis masen n pintu langet tbuka!!ameen...

sis nnt da sampai masa
jgn lupe pos kadnye pada titew taww

adikmanje said...

amboi kaseh..tinggi tu budjet...klu dulu bakal laki aku tengok..sure tak mo kawin...nasib la aku ni org kg...wat sederhana saja...dan banyak buat gotong royong...jimat la..

Mimy Hamid said...

ala kasehhh...ni buat aku makin stress..berpinar biji mata aku nengokkkk angka RM $$$$...menangis wehhhhhhh...

Kaseh said...

Anggun^ : Amin.. insyaALLAH kalau sampai jodoh akka nati akak jmeput semua kawan2 blog..


Adikmanja : adehhh tu bukan kaseh nya budget...tu anggaran jek kaseh men agak2 je..hehhe


MImy hamid : aku buat entry tu mukan suh korang stress yang oii.. tapi cuba ko buat gak budget.. baru senang..heheh and lagi satu..tu bukan budget aku tuh.. anggaran jer

rasp said...

mmg elok lah laling buat bajet nie..
at least takde lah terkezut berpinao mata bila tiba masanya kan...

Cik_Nomi said...

alamak.. cang gitu ke bajet nak akwen..boleh beli kete sebijik tuh

Mia-Ina said...

betul la...wat yg wajib je...aduh,abisla duit aku klu kawin ti...mana nk beli keta idaman lagi....mana 1 hrs dikorbankan ni...huhuhu...