Monday, December 7, 2009

Giler Parfums!

Salam

arinih busy sebenarnya... tapi nk buat quick entry tentang collection parfums yg den ada.. sebenarnya da lama nak amek gamba latest collection parfums yg ada..tapi malassss sgt.. gamba paling latest pun awal tahun ni..kira ok la eik.. entry ni special utk Posh76 dan sapa2 yg nak tahu pasal parfums dan nak share pasal parfums... i likeee...

Sorry gamba kecik sebb masa amek gamba ni guna camera hp lama.. ermm my collections.. love them all


Tapi ada gak yg dah tinggal sikit..nak dkt abeh but still keep the bottle.. ada gak yg dah buang :(


Coolwater Davidoff, EA - 5th Avenue, EA-AFter FIve, Bvlgary Rose , Bvlgary, Kenzo Flower, CD-Jadore, Lancome- Tresor, Lancome - Miracle



NinaRicci, Chanel, CD - tender, Estee pleasure, Estee Pleasure intense, Issey miyaki,Giogio amani,Caroline Herrera Chic, Burberry,J-Lo Still



ermm thought of buying YSL babydoll.. sweet smell.. actually byk yg saya suka.. tapi xleh nak beli semua.. hehe..


ermm people say women cant live without jewellery but as for me.. i cant live without my parfums..heheh..


yg kat bawah ni latest n most fav.. yg dok ulang2 beli.. Tresor lancome, NinaRIci , Dolce N Gabbana, EA- 5th avenue, NInarici apple, Jadore yg bulat purple tu lupa nama.. adoi..


yg ni pulak dapat masa birthday baru2 nih.. CH bagi...sweet smell..Bvlgari OMnia



yg ni boss bg masa birthday baru2 ni gak...Ralph Lauren ROmance


yg ni One Drop Parfum.. sapa kata saya tak pakai parfum murah.. saya pakai jugak.. cuma saya tak gemar sgt sebb bau tak tahan lama jek..tapi one drop perfume ni besh... masa beli arituh pun sbb nak compare bau dia ngan parfum original... memang sama.. so kalau sapa2 nak beli parfum ori yg mahal2 tuh tapi tak sure bau dia camne..bleh beli one drop parfum ni dulu.. dah suka baru beli yg mahal2 ok.. :)


so itula citer pasal parfum collections saya..takde la byk mana pun.. tapi bg saya kira byk la jugak.. saya mmg suka tukar2 parfum..suka bila org tanya..ko pakai parfum apa..wangi sgt.. haa camtuh la lebih kurang.. suka bila masuk toilet..pastu the next person masuk pas kita sure tahu ..ni sah si kaseh baru pas masuk toilet ni sbb bau kita tertinggal..suka bila masuk lif then bau kita tertinggal kat lif tuh..hahaha giler kan den... tapi tu la..org kata kalau pakai parfum tukar2 ni tak tetap pendirian... ermm betol kot..

so kalau kawan2 kat luar sana yg sama hantu parfum macam saya..meh share parfum apa yg wangi... ai sukerrr.... kawen sok nak rekwes CH beli apa eik... ermm..

12 comments:

go thrift! said...

tak banyak mana tapi banyak lah jugak. huhu. best gila. :D

Kaseh said...

go thrift : haha tu la pasal..tak byk mana pun..

Dee said...

dee ari2 pakai yg sama..dh abis baru tukar beli baru..lmbtlah nk penuh collection botol2 parfums tu..hehehe..

Kaseh said...

Dee: sebenarnya elok camtuh tau dee.. tu maknanya pendirian Dee tetap.. hehe kaseh ni aduhai.. mmg pendirian tak tetap..tu sebab parfum tukar2..

sueanne said...

banyak nyerrrr sissss..hehehe..kite pun cam kdee gak.bile dah abis baru beli..hehehe

Kaseh said...

sueanne : maybe sebb akak mmg minat kot.. tu yg suka kumpull.. :)

Mimy Hamid said...

bila aku leh jadi cam ko ni..adoiii investment tinggi maaaaaaaaaaaa....aku beli time warehouse la...janji ori beb...tahan lama..betul ko cakp..pakai perfume jd trademark...org leh kenal bau

rasp said...

tul sis, wanita mesti suker perfumes kan...
antara yg i suka burberry the beat and stella mcartney...

Mia-Ina said...

wah byk nya koleksi perfume kak kaseh....tp, betul ckp akak..klu pakai yg jenis tahan lama..kte rs best sgt dgn perfume camni..berbaloi dgn harga yg dibayar.

POSH76 said...

thx for sharing hehe

tp sori to say one drop perfume to tak masuklah dgn aku bau minyak atar daaa

^^AnGGun^^ said...

mak aihhhh...
manyak giler koleksi perfume..
meh la satu bg kat adeQ!!

adeQ syuke perfume
Ralph Lauren Romance
tp tue la..dapat adiah dari orang perfume beza..uhuhuhuhu

nazliahnazeer said...

suka sangat 5th avenue! hr tu bos gi dubai beli yg botol kecik,tu first time pakai. suke..skrg tinggal 2-3titik je lg.hehe.