Wednesday, December 9, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - KIOSK IBU

salam,

Jalan2 lupa diet kali ni kita g KIOSK IBU, kat taman semarak Nilai..

Arituh masa lunch hour kak Rod (officemate) ajak g lunch.. dia tanya penah makan mee udang tak kat tepi jalan tuh tak?

waaa i was like... jakun sekejap..sebb tak penah tahu pun ada org jual mee udang sedap kat nilai.. biasa mee udang sedap kat ipoh je.. so we all pun pegi la.. tpt yg dikatakan mee udang sedapp mabeles itu..
oh mee kari udang... bukanla mee udang... haa dalam gamba tuh kak Rod.. tukang rekomen..hehe

Jadi gamba dia entrprem kena byk sikit.. hehe oh ya..kedai or kiosk ni kat tepi jalan jer.. dkt dengan bus stand kat taman semarak nilai tuh.. nampak macam cikai jek tpt dia kan.. tapi..


Kiosk yg biasa2 ni... Maria tunku sabri suda sampai woo.. nampak tak label JALAN JALAN CARI MAKAN tuh.. yerr sila percaya.. mereka sudah singgah disini.. den je yg taktau kewujudan KIOSK IBU ni....


yerla dgn kedudukan dia betol2 tepi jalan, dkt ngan bas stand..manala den nak tahu.. thanx to kak rod for the info.. and the food....

aritu saya pergi bertiga.. n dapat la try abc ngan cendol kat sini.. ermm my komen.. abc ngan cendol biasa2 je rasa dia.. tak sesedap cendol mamak yg jual kat lori tuh..hehe..

kita org makan ni...

specialty Kiosk Ibu ini adalah MeeKari Udang... ermm rasa dia mmg sedap.. pekat kuah dia,, secukup rasa.. hehehe...

since yg lain dah makan mee kari... saya try makan lain pulak..

laksa asam... ermm buleh tahan sedap gak..

so kedua2 food adalah okay bg saya..and bolehla di repeat lagi sekali disini..tapi kena lepak petang2 sket kot..sbb tepi jalan panas2 tghari buta tu sgt tak sesuai.. actually ada lagi menu lain..tapi lain kali la try..kalau la den bukan on diet.. dah lama belasah semua.. ahaks :P so jom la try makan di KIOSK IBU... :)

p.s: lapar pulak rasa...

11 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

weh sedao nyer meekari....da la time lunch lak tu ...huhuh nyesal aku klik....patut aku klik balik dr lunch tadi...huhuuhu

adikmanje said...

kaseh...wat aku kecor liur je tawww...dah la dekat 12.30ni....lapo...lapo...huhuhu...

^^AnGGun^^ said...

aiyakk!!
nampak sangat yummy!!!!
rase mcm nak trus ke nilai tue try jek..huwaaaaa

lily lotus said...

masa dok nilai dulu taktau pun ada..huhu

danishahumaira said...

kaseh eden ni ha namo yo dok nilai, tompek laluan den ni, camno eden leh tak tau wujudnyo tompek ni ha ha ha, boleh try ni, tq kaseh for the info

atty's said...

kalo kaseh tak kasi tau ..den pun tak tau ..ar.

Mia-Ina said...

sedapnya mee kari..tp sejak diet, sesekali je menyentuh yg bernama KARI

noradzlina.kamdani said...

wah kene cari ni...ms tgk pic yg ke 3 sy blm bc lg ayat2 cinta tu dlm ati ckp..mcm kenal jek tmpt ni..rupenye betul kt nilai jln nk g kilang kain houlun...

joegrimjow said...

mee kari udang satu!!!!

rasp said...

wah tak sangga kan, dah masuk JJCM...
panas2 pekena ABC & cendul mmg sodap kan...

arbaieyah said...

nilai kat area mana mee udang ni? mcm nak kena try lah....gambar sungguh buat selera datang...ehe