Friday, July 31, 2009

Activity orang yg konon2 diet

Salam...

hari jumaat... malas keja..ingat nak balik..ingat nak coti jek kan..so byk keja pun buat2 takdek keja..padahal ujung bulan da ni.. berlambak keja den tak siap2.. nati2la eh..karang2 ku buat..

ok ni saje nak share activity harian saya, insan yg ingin menguruskan badan..utk merealisasikan impian transformasi 2009... chewahhh...

hari2 seperti biasa.. pagi dari kul 8-5 working la kan.. pastu huha jap kat opis buat apa patot pastu balik.. dalam kul 6 lebey sampai umah..

pastu lepak2 depan tv tgk The Biggest Loser repeat season dolu2 tu..tak jemu2 tgk padahal dah berapa kali repeat ntah..

pastu sambil2 tu mandi n mkn semua la.. pastu kalau rajin on lappy makan hadap baca blog kawan2..kalau tak rajin maka kul 9 den dah tido... :)

ok itulah rutin harian saya eh..hari2 sama je..tapi weekdays la..weekend lain citer dier..tapi masa byk dihabiskan diatas katil haha :P

takde activity exercise pun kan? skit pun takde kan...dari hari ke hari niat nak turun umah bawah exercise tapi tak gak buat..alasan? takot? wakaka..nati la citer pasal takut2 tuh..

ok ni saja nak kongsi dgn lebih detail apa saya buat hari2 terutama hari Selasa.. :P


time keja kat opis takyah citer la eh..nati korang bosan.. sebab most of the time dok depan pc..mana la bontot tak besor..

ok ni kitaciter masa da balik umah... jeng jeng jeng... biasala kan.. dok dpn tv tgk TBL kul 7-8pm

balik2 keja petg dok dpn tv tgk The Biggest Loser sambil makan?

bukannya nak g exercise ker.. tapi makan? org lain duk beria peluh2 nak kuruskan badan..ko makan ye kaseh?... yer la..tghari tak makan maa...balik makan la.. ok tu saya makan rojak buah eh.. baper kalori? lupa.. :P

pastu malamnya pulak.. lepas mandi2 semua..tgk TV lagi.. citer apa? The biggest Loser lagi.. kali ni version couple tu plak... duk lagi depan tv... kenapa tak exercise? :P

Tgk Jillian bersemangat nak kurus..tapi sambil2 tgk kalau exercise sama takper.. ni dok blogging.... haiyaaaa...patutla tak turun berat badan ko kaseh woiii..

Contestant risau pasal weigh in day.. takut berat tak turun.. tapi saya? sibuk blogging lagi... sambil layan jek TBL tu.. ish ish ish...
Jillian sedey bila ada contestant yg akan terkeluar masa weigh in session.. tapi rasanya dia akan lebey sedey kalau tgk saya dok je depan tv tak buat apa2 utk kuruskan badan..tgk jekkkk :(


cuba bayangkan diri sendiri dapat turun 8 paun (lebih kurang 4kg) seminggu..wow..giler happy..
tapi saya? bayangkan je la ehh.. buatnya tidakkkkk !!!!

ye..itula yg saya buat tiap hari selasa... bila la nak ubah rutin ni.. sebenarnya kalau buat exercise..sure bukan takat 0.5 kg je yg turun..pasti lebey tuh..tapi takmo buat kan.. ngade kan.. alahaii... bukan takmo... tapi...


p/s: alasan demi alasan

9 comments:

Iena said...

aku bab senam2 ni mmg hangat2 taik orang la kaseh... kejap jer semangatnyer...

Mey Mey said...

kak kaseh video TBL tu pakai cd ker?
bleh burn utk saya?
sy bayar cost nyer...hehehe

ezza erisa said...

mimi,
TBL tu kat hallmark channel 702.
memang ada ulangan petang2...

selasa lagi special sebab malam tu ada siaran tak ulang....episod baru untuk TBL Family;

PFS6450 said...

Derang xper lah sis, dok situ exercise jer kejenyer. kalo kita dok situ, dan coach drive kita 24-7 pon rasanya leh turun gak! huhuh... beshnyer kalo leh buat exercise arik2. Xper sis, walau apa terjadik, mari kita exercise jugokkkkk...

POSH76 said...

tak[er rojak buah tak gumuknyer...cuma rojak mamak yg gumuk...hehe

ko jgn seksa diri ko kaseh..balance ur life k...hehe

Zulaikha said...

tak silap before diz ika ade post entry yg mengatekan tak elok makan sambil buat bende lain..

example ; makan smbil tgk tv or sambil bace buku...

sbb tak elok utk penghadaman...

makan pun kene focus taw..ill search back the entry..

Mia-Ina said...

wp kdg2 diri rs mls sgt nk senam...tp mengenangkan nk muatkan pakai baju raya size M tahun ni..hm, gagahkan diri juga..smeinggu2-3kali senam aerobik..wp sekadar 30 minit...jom la kte kuat kan jiwa ye...1 g..kuatkan rs agr x mkn benda2 x betul (cheating..haha)

@--- Sueanne ----@ said...

xper sis..dont give up..
yg plg penting kurangkan makanan berkalori..kalo makan slalu conferm akan di pam pam kan nanti..

yg penting akk kuatkan hati..wt xtvti yg kuarkan peluh..berjalan n naik tangga ikut kemampuan pun, salah satu xtvt nyer..:p

lupekanje said...

salam menziarah...
bagusss....memang bagus cara nk menurunkan berat badan yg diamalkan nih..
bukak tv...dan tgk je..heheh..

Tak per, insyaAllah, niat murni tu akan tercapai...

acik ni pulak sdg menuju arah terbalik... menambah dan tambah dan tambah berat lagik..
Tak kisah la kasehh... janji hepi...