Tuesday, August 4, 2009

Tersirat dan Tersurat!

Salam..

cakk..rindu kat kawan2 semua.. tapi minggu ni agak busy sket.. nati2 la eh sesi lawatan ke blog kawan2..dan membalas komen2.. sayang korang semua...

ok saje nak share menda ni. sebagai hiburan.. :)

Kepada yang lelaki, kalau perempuan cakap macam ni, so korang kena paham-paham la apa yang dorang maksudkan ye. Perempuan ni penuh dengan ayat yang tersurat dan tersirat. Ye lah, perempuan kan… ;))

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nakmasak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.



p/s: lelaki2 sila faham eh :)

7 comments:

*Miss Geli^ said...

huh...kalu laki aku, takde maknanya aku nak kasi kata kata tersirat..tak pahamnya dia...dia bole ingat kita ni serius plak...bahye bahye...

lelebih lagi pasal yang last sekali tu..aku dah ckp, kalu nak kawen lagi satu, bole, tapi kot*y tu aku sepak2 dulu sampai ilang fungsi...haaa..gituu

Beattey said...

garangnye miss geli....sampai nak sepak2 k***y tu sampai hilang fungsi...heheheh

tapikan, lelaki mmg macam tu..kita kena straight forward ngan depa..kalau tak...haremmm buat bodoh jek...

Beattey said...

garangnye miss geli....sampai nak sepak2 k***y tu sampai hilang fungsi...heheheh

tapikan, lelaki mmg macam tu..kita kena straight forward ngan depa..kalau tak...haremmm buat bodoh jek...

mummysya said...

hahahaha...

yg last tu yg tak tahan dengar...

mummysya said...

hahahahaha

part yg last tu paling besh!!!!

Mia-Ina said...

huh..betul tue..klu tunang mia..straight to the point je...x fhm nye bahasa tersirat ni..ibarat aku ckp mcm serius lak..huhu

apsal la laki x fhm bahasa tersirat ppuan ni...huhu..

Amelia Khalik said...

alangkah bahagianya kalau lelaki paham yg tersirat dan tersurat yea dak??? hehehehe