Thursday, August 27, 2009

Make over konon2..

Salam

Apa khabar semua? puasa ok? lapar? haus? hehehe sabar..teruskan ibadah anda.. saya dah raya mlm semalm.. tapi masih lagi berpuasa... insyallah akan terus berpuasa sampai ptg karang..

ok apa nak citer eik.. sebenarnya tadi ada niat jahat..haha ingatkan nak letak entry pasal makanan..so bg korang terliur tgk food time2 pose ni..tapi alahai tak baik kan..nati kurang pahala pose masing2..hehe so kali ni saya nak share citer pasal makeover...mekap2 konon cantik.. :P

rasanya semua org kenal adik saya amy (chewahh semua org kenal lagi tuh..macamla amy pemes noo) haha tapi kalau korang biasa masuk blog gedikness tau la sapa amy tu.. si amy ni mekap artis freelance ... meh jenguk SINI and SINI ..

jadi mmg la tebiatnya suka mekap..naik muak saya tgk dia mekap.. kalau we all nak kuar makan ke..shopping ke mana2 ke kan..kena make sure dia siap dulu..sebab nak tunggu dia mekap mmg berejam.. pastu ahli2 kat umah tu macam biasa la kalau tak mama..saya or ros or macam mlm semalam.. si atish jadi mangsa kena jadi model dia.. suka2 nak mekap org.. sebenarnya nak memantapkan lagi skill mekap dia tuh..konon lar..

so saya pun takkan terlepas dari menjadi mangsa mekap..haha..mangsa la sangat..saje menghabiskan mekap mahal2 tuh.. mama mmg bising kalau kitaorg men mekap2 ni.. sebab lepas puas mekap tak sampai baper jam da kena basuh muka balik..rugi..tapi besh tgh transformasi.. :) ok meh tgk saya di transform dari hodoh ke..cun sikit..mueheheh

b4 tu meh tgk gamba ni dulu..

ni dah lama gak la..masa saya rambut panjang lagi.. kenal kan mana satu saya...muehehe..ala yg paling comel tuh.. giler tgk transformation..dari hodoh ke tak berapa hodoh..!


haa yg ni pulak makeover yg latest...gamba before lupa nak amek la..

half way dah siap pakai foundation semua tuh...


me in purple..

percubaan utk mendandan rambut yg tak berjaya..abeh dah rambut den pendek..nak dihias mendanya..gitu gak la ghupa dier.. tapi natural je mekap..i like..


perasan jap dpn cermin.. terasa comel sebentar...


wallaa... new me..

natural jek kan..tapi look different woo.. yelaa b4 like very hodoh one.. after..ermm sweet one kan!!haha kasi can saya perasan jap.. :P


new me.. terkaver semua jerawat2 ku...phew.. sweet.. tapi ni pun amy tak puas hati gak ngan hasil kejatangan dia.. kalau saya dah kira ok dah.. dia kata along tak nampak vouge..haha takper..next time..kita makeup bg nampak vouge lagi gitu okay... ke nak tunggu along kurus baru mau mekap vouge2? wekkk :P

kalau ada sapa2 nak gunakan khidmat mekap AMY..utk kawen ke..tunang ker..dinner ke..saje suka2 nak makeover ke..bleh la contact saya sbg manager tak diiktiraf ni..hahaha.. kalau thru saya gerenti dapat diskaun...mueheheh buleh kan amy kan...


p/s: seronok jadi cantik....tapi bersyukur ngan apa yg ada.. amin.. :)

35 comments:

Dee said...

cantiklah kasih..maybe x nmpk vogue sbb kening tu serabut sket kot..cuba touch up lagi..

sis_nita said...

uuiiii.. mak suka taw.. ahaks.. mmg gojes laa mekap tuhh.. muka ko nampak ala2 arabian nite..

ko ni musti idung mancung terletak..

nisa said...

cak...cak...antiknye...so klu akak nak tunang bulan 10 nie akak mkplah camni tp lebih tebalkan lg...bio lagi nmpk cantik tau...comel..sye suka tgk tau....

AmY-AdLi said...

ohoi.. buruk la makeup tu.. isk isk...

Kaseh said...

dee : tu la pasal.. amy pun tak puas hati ngan hasil kerja dia yg ni sebab kening tuh..sebab patut kena cukur sikit bg kemas...hehe


sis_nita : heheh gojes ehh..nati aku mekap lagi bg gojes lagi.. aku mmg ada darah arab belah papa..muehhe tapi sket jek pun..

Kaseh said...

nisa : heheh tunang sudah dipostpone bulan 1 sebab badan tak kurus lagi hahaha.. tebalkan lagi? haiyaa namo tebal2 sgt..biar nampak natural gitu..



amy : wakakakakak kan dah kata mesti amy ngamuk punya..buruk tak buruk..along suker... :P

noor said...

senang akak nanti ada function apa2 suh adik jer makeupkan....
tapi free of charge ker?hehehe rs kalo belikan dia MAC mesti tiap2 hari dia makeupkan akan dgn sukarelanyer......

danishahumaira said...

cantik2, ishh lynn kalo make up hentam keromo je he he he

Kaseh said...

Noor : tula pasal.. da booking dia utk tunang n wedding akak nati..haha senang je..free..

belikan dia MAC? hahah dah penuh dah mekap bag dia ngan mac..tapi mmg kesukaan dia la kalau dapat mekap MAC


danishahumaira : hehe sama la..kaseh pun hentam je..paling2 pun lipstic je kena ada..yg lain ikot mood..tapi lebih kepada malas mekap la..heheh

Iena said...

kaseh... cantik sgt kamo! mesti tuutttttt cair cam eskrem jatuh dlm microwave kalo tgk ni... hiks~

nape aku x pandai nk make up cenggini... atau pon make aku yg murah?! hahahhaaa...

Kaseh said...

iena : kamu takyah mekap sebegitu sebab kamu dah natural cantik hehh.. aku suka betol tgk muka ko..dahla gebu bersih.. ko pakai lipstic je pun aku tgk da cun.. jgnla ko rosakan muka ko yg dah gebu tuh..kalau ko bantai pakai mekap nati rosak tak ke nnangis achik nati.. anyway ko tak pasan ke aku tgk je muka ko masa ko sembang ngan aku..siyes lawa beb..

*Miss Geli^ said...

bila plak nak make ober aku?

Kaseh said...

MIss Geli : bila ko nak? masa kenduri cukur jambul anak ko nati pun cun kan..tapi lambat lagi plak.. heheh...meh la mekap2..

damiqula said...

mcm muke amy laaaa

Kaseh said...

damiqula : hahha mampus ni amy takmo ngaku akak macam muka dia..hahhha sebab dia perasan dia sorang cun..

AmY-AdLi said...

damiqula said...

mcm muke amy laaaa

----------------------------
hoih.. mintak maap... jauh panggang dari api...
hahhahahaha

Kaseh said...

amy adli : wakakakakakka kan dah kata wekkk wekk... muka along sama la mcm muka amy..cuma muka along lawa lagi dari amy :p

gebu's fairy tales said...

waaa nak kawin nnt tayah susah cari mak andam..amy dah ada huhuhu~
cun seyy Kasehh

Kaseh said...

gebu`s fairytales : betol2 nati nak kawen takyah susah2 carik mak andam lain.. save sikit bajet..hahha guna khidmat adik sendiri jek... cun eh? tenkiu2...

noor said...

ye betul tu kak kaseh...
kakak mesti la lagi lawa dr adik...hehehhe

Kaseh said...

noor : hahah tu la.. betul kan kan..akak lagi lawa dari amy.. sure amy bengang kalau dia baca ni...

Ms AiReEn MoHd said...

wahhhhhhhhhhhhh meletoppppppppppppppppp nok...aku sokak fomfuan mek ober nok..aku nak gak plizzzzzzzzz...transform kan muker aku jd kecitttt sikit bleh tak wahai tukang mek ober...

Lazyf... said...

kecantikan adalah hak milik setiap insan...tagline iklan produk kecantikan Doc. Becky M. Leogardo suatu ketika dolu...hehehehe

Kaseh said...

ms aireen : hehe nati kita lepak sesama men mekap2 nak.. mekober gitu.. tapi muka ko mukan bulat sgt pun.. aku yer la ada dabel chin..



lazyf : betul2 tagline tu.. akak tau akak cantik :P

Ms AiReEn MoHd said...

ehh ko mandai kan..ko tak tengok...leh tarik gitu aku nyer chin neh...kekeke...

nok aku sok jerk update nok...sok kang busan tahap cipan aku kat opis tak der wat mende...aku masak tomyam sayur today...ayam gureng kunyit...ala mcm yg aku kobar kan tu la...hehehhe

@--- Sueanne ----@ said...

mmg cantik make over tue kak..lain bebenor dari yg asal..hihihi

Ms AiReEn MoHd said...

nok..lapan belas kali ker aku nak type sini..lekas la hapdet nok oiiiii...mak da penat tunggu nih...lipstik mak pun da tonyoh lapan belas kali bace entry [anjang ko nie...sampai abiss lipstik babi brown mak....cecampur ngan lip gloss mek.....cepat la nok....mekap mak pun cair tau tunggu ko naip n3 neh...hish tak sesuwei la tunggu gini...haross lekas

lily lotus said...

u nice touch laa! boleh sharpen lagi skill ni

Mimy Hamid said...

harus beb pasni ko touch up utk raya plak...kasi marbelesssssss...kata raya nokss harus la glam glam

HoNEybUneE said...

comel sesangat doh tuh kaseh...dok make up pung comel doh.hehehehe

mummysya said...

Kin jealous...

Amy, akak nak make over jugak, nak tepek dlm blog...

pleaseeeeeee

Kaseh said...

aireen : haha aku malas mengupdate la babe..

sueanne :lain kan...dari hodoh jadi tak berapa hodoh..hehhehe :P

Kaseh said...

lily lotus : hehe amy mekap mmg comel..tapi yg ni kaseh mmg rekwes natural look je...nak praktis utk tunang...takmo heavy sgt...



mimy hamid : aku bukan taknak mekap time raya tau..tapi tukang mekap aku ni nati time pagi raya tu la dia sebok gler.. nak mekap dia sendiri dah berejam..pastu aku nak tunggu dia mekap aku lak..alamat jenuh la org tunggu nak bersalaman raya nati haha

Kaseh said...

huneybunee : comel doh ehh? tenkiu2..heheh


mummysya : kin..amy kata ok jek bebila nak makeover.. pastu kita suh MH amek gambo kin lawa2..buh kat blog.. weeeee...comel2..

POSH76 said...

beb lawala biler hang di makeober...kelasss...untung ada adeq pandai make up...hehe

nantilah kalu aku mau naik pelamin lagi suruh amy make up kan...hehe