Wednesday, August 5, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - LeMon

Salam.. actually kan bykkk entry makan tau..tapi buh yg ni dulu la kot.. sebab ni amy dah post dulu so copy paste je la citer dia..hahaha..

ok yg mana belum lunch tuh silalah menjamu mata.. saya tgk balik gambo ni pun terliur....sib baik dah kenyang makan QUaker Oats.. oh ya..minggu ni adalah minggu Quaker Oats sahaja.. yg lain diharamkan.. kecuali weekends...

entry dibawah adalah copy paste sebijik amy punya.. haha.. saya sgt sibuk n malas seketika..

------------------------------------------------------------------

Aku ada banyakkkk sgt entry makanan neh.... tp cm.. haih... makan je .. makan makan makan... ye lah.. dah mmg tiap2 ari semua org wajib makan kan.. sbb tu la ala2 cm banyak.. makan pulak jenis makan luar je...

mama kalau anak kesayangan dier x balik rumah.. dier malas nak masak...
if anak kesayangan dier balik... huh.. pagi2 sebelum subuh dah keluar g pasar beli barang2 nk masak.. haha !

Ni makan masa bila eh? Tak silap Isnin lepas. Sepatutnya nak makan ramai2. Tapi mama xnak ikut, anak kesayangan dia tak sampai2 rumah lagi. Angah pulak nak berak. Dia kalau berak mmg tak igt dunia la. Berjam2 dalam jamban. Kalau dia dah masuk jamban tu haa malang la nasib sapa2 yang sakit perut time tu. Aku la termasuk dalam orang yang malang tu. Bila perut sakit tetiba, dengan pantas Aku ambik kunci rumah bawah n turun ikut tangga dgn pantas sekali. Lagi best if nak bukak2 kunci lock semua tibe2 tak boleh bukak.. mmg lahanat sungguh.

Gila panjang betul kesah berak ni.. Padahal nak cite pasal makan. Giler jijik!

Ok sambung.

Makanya, Aku n Along sajelah yang menggendutkan diri.
Along biasa lah zaman dapat gaji kaya la dia makan tempat mahal. time tengah2 bulan nanti tiap2 hari makan sekali sehari je dengan nasik berlaukkan udang geragau dgn telor mata kerbau!


Tempat favourite yang dekat dengan rumah n sedap.



LEMON !~
Dekat Metro Point lah paling dekat. Tak pun dekat Mines.
Aku dah snap gamba 2 kali pn still blur.
Nampak sangat tak hebat !



Sepanjang berapa banyak kali Aku datang sini. Konfem kosong je ! Haha !
Tak tau la apesal. Ke time Aku pergi mmg waktu x ramai orang.
Or mmg takda orang yg nak makan kat sini??
Support lah David Teoh weh !
hahhahhaha

Menu ~

Chef Recommended Menu!~
Malas mahu snap yang lain. Banyak sangat.
So letak yang ala2 sedap je la..

Braised Tofu with Scramble Egg~
RM13

Deep Fried Lemon Chicken~
RM18

Stir-Fried Four Local Vegetables with Belacan~
RM13
**oh oh ini adalah favourite encik Adli**

Nestum Butter Prawns~
RM30
**Sanggup ambik walaupun mahal sbb along mengidam. Karang tak pasal2 baby keluar mulut meleleh2 air liur!Haha!**

Awal2 memang sangat lahap.
Lama2 perut buncit ini terasa penuh.
Argh.. apasal ko cepat sangat kenyang ha perut?
Lauk tak sempat licin dah kenyang.

Total RM88.55
Bayangkan if tiap2 hari lunch dua orang bil dia macam neh.
erkkkkkkkk~

Makanan yang ade baki banyak lagi harus kena tapau. kalau tak rugi.

Lepas tu Aku terkedek2 ke Starbucks beli Java Chip Frap. Haha ! eh korang ade tak dapat yg cop2 tu?? Aku still tgh memikirkan patut redeem air ke or redeem merchandise bodoh dier tu. Ade ke patut bagi bag je. Kalau kasik tumbler best la jugak.


----------------------------------------------


p/s: giler wat entry makanan tghari buta ni..lapor terus.. waaa takkan QUaker Oats lagik?

2 comments:

*Miss Geli^ said...

ni aku malas nak view blog ko ni..asik makan-makan jek..buat aku terliur..

aku ni bukanlah diet perut, tapi diet poket..kehkhekhee

bila nak rasa ko belanja aku makan kat tempat berekon ni? tak penah pun aku makan kat tempat tempat berekon ni..biasa makan pun kat tetepi jalan, tepi longkang, skit lagi nak langgar kereta...

Lazyf... said...

rege makanan kt c2....subhanallah...hehehe