Wednesday, August 5, 2009

Tips Menghidu Kecurangan Suami

Salam..

saja nak share info ni.. utk panduan kita bersama..

credit to web TC..


Saya dapat tips ini dari seorang isteri yang sedang dalam dilema bagi meluluskan permohonan suaminya untuk berpoligami secara bersijil. Walaupun suaminya dah berkahwin di Thailand hujung tahun lepas, tapi sekarang dalam proses untuk mendaftar di Malaysia. Isteri berkenaan ingin berkongsi sedikit pengalaman dengan anda terutamanya isteri-isteri dan bakal-bakal isteri.


1. Tahu tak siapa yang berpotensi untuk menjadi kekasih suami kita? – teman rapat, kawan sekerja yang selalu outstation bersama dan juga kekasih lama.

2. Kekasih lama – tanpa mengetahui apa sebab suami berpisah dengan dia, sebenarnya is a bigger threat. Suami mungkin masih ada rasa cinta kepada kekasih lama. Jika tiba-tiba bertemu semula, awas lah! Memang perasaan cinta itu akan timbul semula lebih2lagi kalau kekasihnya itu pun memang layan suami kita.

3. Bila suami mula jaga badan dan berdandan – tak macam selalu, selekeh atau tak ambil kisah penampilan diri! Ini menunjukkan suami dah mula beri perhatian kepada somebody.

4. Taliponnya selalu silent atau padam kalau kat rumah – memang ada yang dia sembunyikan. Periksa sekali sekala handphonenya tu! Kalau ada sms yang mencurigakan, tanya dia. Atau ada sms yang pelik2, kadang tu itu adalah kod rahsia dia berdua.

5. Suami pakai dua handphone atau lebih! Ini memang perlu diragukan! Apalagi kalau handphone satu lagi tu selalu off kalau di rumah!

6. Suami mula dingin atas katil! atau mula nampak kelemahan kita, mula komplen kita tak pandai itu tak pandai ini! Kalau tak komplen pun, dia masam muka

7. Suami banyak termenung sendiri sambil senyum2…haa, ini baru mula menjalin hubungan

8. Suami mula pelupa!…fikirannya celaru dan asyik ingat girlfriend dia, jadi banyak benda yang dia lupa

9. Kalau out station kita nak ikut, dia beriya-iya pujuk kita tak payah ikut! mungkin dia dah janji dengan girlfriennya nak jumpa masa outstation! Biarpun girlfriend tu jauh, sekarang ni ada tambang murah air asia

10. Memberi perhatian lebih pada kita…ha ini sebenarnya nak mengaburi mata supaya dia boleh divert kita punya syak wasangka

11. Selalu lewat tidur – dia hendak bersms dengan kekasihnya! Biasanya lewat malam tu masa yang boleh menimbulkan suasana romantis

12. Mula tergagap-gagap bila nak menjawab pertanyaan kita yang tiba-tiba, misalnya tanya kenapa nak jaga badan sangat sekarang ni?….atau terkedu bila kita tanya pasal ada tak dia suka perempuan lain?

13.Mula tak berapa ambil peduli anak-anak biarpun selama ini dia sangat mengambil berat hal anak-anak

14. Rajin menghantar anak ke persatuan waktu cuti dan isteri di rumah. Masa ni dia gunakan untukmenghubungi kekasihnya

Kawan2, saya bukan prejudis terhadap lelaki aka suami. Tapi percayalah saya 100%, kalau suami mula menunjukkan salah satu sikap di atas memang dia ada kekasih!!! Biarpun suami kita ni jenis sembahyang tak tinggal, atau nampak alim!! Ini betul!

NOWA! mau simbah Asid ker potong ko***?



p/s: lelaki mampu kawen 4 tapi tak mampu nak berlaku adil.. rasanya kalau saya la kan.. saya ikut cam Miss Geli2.. kerat Kot** wakakaka.. masuk jail woo nati nowa woii..!!

7 comments:

*Miss Geli^ said...

lelaki ni kalu pasal kawen ikut sunnah nabi, semayang pun rongak rongak..

tak kira la sayang camne pun aku ngan laki aku sekarang, kalu dia wat hal, tak ragu ragu aku benci dia dengan sepenuh hati..kalu wujud la santau angin berdarah, dua dua aku santau....takpun celet ngan minyak orang mati kena bunuh...(ada ke??)

Nasib kita tatau lagi..walau bahagia mana pun kita sekarang, kita tatau apa nasib kita akan datang..tak laki kita yang gatal, betina lain yang garit!!!


ingatlah,

Suami hanya pinjaman, Jika tidak diambil tuhan, Pasti di ambil betina lain..

MeL said...

SETUJU! ;)

Ms.Lilies said...

moralnya paling cikai simpanla 10% rasa was2 terhadap suami...sebagai langkah berjaga2...kalo tak nnt ada yg kerat tangan atas jembatan..


*salam lalu lalang :D*

miss jiejie said...

huhu..kalau BF curanggg??bole gune bende atas nie takk ??huhuh

cookiesbrownies said...

my 2 cents - most JANTAN memang mampu berkawen 4 dari segi NAFSU. cuba kalau calculate dari segi KEWANGAN dan KEADILAN...huh, fail se fail2nya!!

mummysya said...

Ayooooo...

Kaseh, si gwli geli tu meroyan kenapa?

Mia-Ina said...

eeei.menakutkan...eei...aku mmg kerat2x...tunang aku klu dia x setia...x percaya dh kat lelaki...eleh, kahwin psl nafsu...duit kaut bini gak....apa ke hal