Sunday, August 30, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - Seoul Garden

Salam..

Selamat berpuasa.. erm tak penah2 ari ahad nak post entry tapi since dah takde menda nak buat pastu macam biasa la dok mengcopy paste entry amy..maka arinih ada entry baru dari saya haha

ok ni citer jalan2 lupa diet lama da.dah kat seminggu lebey da..tapi disebabkan terpaksa tunggu amy post entry ni dulu..sebab saya nak copy jer.. bukan apa..semua gamba2 ada kat dia so malas nak transfer2 semua .lagipun hp saya sudah rosakk :( dah tkleh nak amek gamba dah..sedeyy..nati2 la saya citer..kalau rajin laa..

so jom kita layan citer amy ni...


-------------------------------------------------------------------------

hamek.. skg dah sminggu lebey puasa.. aku baru gedik2 letak berbuka day 2..
oh btw.. aku hanya akan letak if kami makan luar yg best2 yek.. kalau stakat nasik goreng kampong dgn tomyam.. tak kuasa la aku nak letak kan..

Maka 2nd day aritu.. kami ke IOI Mall.. Makan dekat Seoul Garden..
Kecik woh cni.. Bersempit sempitan kami duduk....



Satu kepala dalam RM30-RM40.. Tak igt. Tapi Orang tua dapat 25%.. So campak saje mama ke golongan orang tua.. muahaha.. dapat la RM25 x silap... Air free flow.. Tapi kene bayar RM3 ++ ..

1st round pinggan Aku.
Bukan la maksudnye Aku sorang punya yek..Pas amek tu tabur2 je la atas pan itu.. So masing2 suke2 deme la nak amek makan ke tak... Ade mcm2 jenis daging n ayam n sotong bla bla bla...

Tengah2 amek tomyam..

Andak walaupun mempunyai perot yg besar.. tetapi beliau kelihatan sudah kekenyangan.. betul kah??
Angah dtg cni makan nasik goreng 2 pinggan n makanan len sket2.. pastu kenyang.. isk isk... pembaziran..**geleng geleng paler hotak**

mama pun berlagak makan sikit...lagi satu pembaziran...


Aku seperti biase menjadi org last yang habes makan... Taknak membazir punya pasal.. kan lepas dah amek makanan byk2 . kene abeskan.. takle bazir.. kalau tak kena charge.. uish.. tp last2 tu dah kenyang sgt.. tabur2 la daging2 ayam2 tu kat pinggan2 yg berlainan.. baru la cam tak nampak banyak.. ngehngeh.. bijak kan?

Patut la Aku terasa sempit.. Duduk sebelah along rupenye... muahahaha..

Ade banyak lagi gambar sebenarnya. Tapi Aku yang bijak ni.. pegi mark gambar dlam hp.. nak transfer ke laptop la kan.. punye la pantas jari aku tekan2.. tibe2 dari nak tekan send, aku tertekan delete ! cis betul ! tak ke cam lahanat.. Habes gambar2 aku yang terasa cun itu ! Bahbun btul !

So oleh sbb dah rasa makan kat Seoul Garden ini. Maka pasni dah takyah datang sini. Sekali cukup.. Pahni mahu SHOGUN !! Bila mahu makan situ Andak?? Toksah bagitau mama... kang beliau menghalang lagi... Cakap mahu makan kat bukit tapi ayuh kite ke Shogun... muahhaa...



--------------------------------------------------------------------------------


itulah dier citer jalan2 lupa diet kita kali ni edisi berbuka puasa... lepas ni ntah manala nak g menaikkan berat badan lagi... si amy beria nak suh andak bawak g shogun tp mama berkali2 melarang sebab dia kata membazir...yerla kat shogun 70++ per head..tapi bila masuk blog si aireen tgk dia mkn kat shogun..sangatt jeles.... aiseyy reen aku pun nak menambahkan koleksi lemak dibadan ni..hehe..
pastu jenguk lak blog iena dorang g BubbaGump.....waaaa situ pun besh...
pastu jengah blog posh76 dia makan kat Paya Serai Hilton.. yg kat sini mmg tak dinafikan sedap...sebb penah mkn la den kata sodap..macam2 jenis food ada..tak caya? korang pi try.... rm98++ per head.. ermm...makan dan makan lagi.. tunggu CH datang la..mintak dia belanja..bole kan bang kan...larikkss....

oklah nak pi PARAM jap... nak carik puding caramel...


p/s: cepat je masa berlalu kan..pejam celik dah 9 hari kita berpuasa.. gi jusco semlm dah diputarkan lagu raya.. alahai..

18 comments:

CintaHati said...

InsyaALLAH, bole :].. nanti datang kita pi..
tapi sebelum tu masak gulai ikan kering dulu..

sis_nita said...

hehehe! weiii.. mata ko stim kekenyangan yerr.. hahah! haperr laa ko.. pi delete gambar wat lerr laa..

apa ko nak heran kusco dok putar lagu rayerr tu weii..

blog aku tu pose satu ari dah aderr lagu rayerr..

hahahahhaahah!

Kaseh said...

CIntaHati : erkk tak dgr la bang..tak dapat pun komen abg ni..wakakakaka..giler punya alasan takmo masak tuh kan..hehe yelaa nati ayg pi carik resepi camne nak buat gulai ikan masin ni..tapi carik resepi jek la..masaknya tktau biler.. larikssssssssssss

Kaseh said...

sis_nita: mmg aku da kekenyangan tahap gaban da masa tuh..lagipun dah takdegambo lain..terpaksa letak gambo tak cun tuh..wakakaka..lupa plak aku blog ko awal2 da adalagu raya...hahah

Mimy Hamid said...

haluu beb seoul garden kt plaza pantai ada..nak ajak roger ek..pstt beb sowi mak nampak baju ko pakai macam mak le..yg polka dot biru..tp mak nya color merah..heehehe..ampun nampak aje aku kannnnn

ieda said...

akak punn dik kalau makan kat luar .. xhingat kannn semua nak order pastuh senak perut

hehehhe skrg nieh memang dah banyak store yg putarkan lagu raya ... huhuhu

Kaseh said...

mimy hamid : hehe kalau ko nmpak maknanya kau seorg kawan yg prihatin hehehe.. insyallah bebila kita leh mkn sama beb



kak ieda : tu la kak... kalau mkn luar mmg camtuh.. order byk2 pastu tak abeh..nafsu puasa..hehhe

leadleedeea said...

makanan kat seoul garden mmg sgt laaaa sedappp...penah makan kat situ sampai tanak bangun..hehehehheee~!!!

Kaseh said...

leadleedea : tu la pasal..makan2 pastu rest jap...pastu amek makanan lagi..haha aritu sampai waiter tu bgtau nak close counter dah...tak reti2 bngn gak...

lily lotus said...

IOI mall dah dekat dgn my house..u stay puchong gak ke?

lily lotus said...

IOI mall dah dekat dgn my house..u stay puchong gak ke?

sis_nita said...

gilerr babas laa aku menaip.. segalanyerr salah belaka.. jusco aku taip kusco.. lemekkkkk.. jiwa kaco la beb!

Kaseh said...

lily lotus : takla dear..kaseh stay kat kajang..aritu g ioi saje je jalan2 berbuka puasa...



sisnita: takper.. aku fhm ko tgh jiwa kacau.. sabar beb...

Kaseh said...

sis_nita: nita wehhhh...ko dah private blog pastu tak reti2 nak invite aku eh..ni aku sentap nih...

POSH76 said...

beb aku nak komen baju ko dulu..lawalah sbb aku nampak bling2 ko beli kat ner...

aku pernah makan seoul garden kat telekom dulu...best gak...dulu RM23 ajer...

kalu ada tempat makan best2 kasi tau ler...hehe

Kaseh said...

posh76 : baju bling2 tu baju amy sebenarnya..sib baik aku muat..terus jadi hak aku ler hehehe..nati aku tanya dia beli kat ner..sebab dia takde skang ni g midvalley bergedik

damiqula said...

wahahaha ni bile neh?sy pon baru pg sabtu lepas.entah2 terserempak takkkkkk?

noor said...

seksi la kak kaseh...pheewit...hehe