Monday, August 17, 2009

Akhil, Waheeda, Maizawati, anak2?

Akhil sunting Waheeda


AKHIL mencium dahi isterinya, Waheeda selepas majlis akad nikah di Masjid Jamek Al-Rahimah, Kuala Kubu Baharu semalam.


KUALA KUBU BAHARU - Sebelum ini, mereka saling menafikan ada perasaan cinta dan hanya menganggap hubungan yang sedia terjalin cuma sekadar gosip rakan artis.

Walaupun 'kemesraan' antara mereka semakin jelas, namun hubungan antara pendakwah, Akhil Hayy, 40, dan penyanyi nasyid, Waheeda, 30, semakin menjadi kontroversi sejak perceraian Akhil dengan isterinya, Maizawati Zainal, 33, pada bulan lalu.

Namun semalam, selepas genap sebulan Akhil dan Maizawati disahkan bercerai, akhirnya Akhil yang juga dikenali sebagai 'Ustaz Rock' menamatkan spekulasi dengan menyunting Waheeda sebagai isteri yang sah.

Pasangan itu selamat dinikahkan dengan sekali lafaz di hadapan Pendaftar Nikah Rujuk Dan Cerai, Hulu Selangor, Ustaz Zulkhairi Jaid di Masjid Jamek Al-Rahimah di sini tepat pukul 12 tengah hari.

"Ini adalah penutup spekulasi kami selain bukti kami belum pernah bernikah sebelum ini. Ini adalah pernikahan sebenar," ujar Akhil ketika ditemui pemberita selepas majlis berkenaan.

Akhil yang kelihatan ceria hadir ditemani dua daripada empat anaknya, Siti Nurmaisarah, 12, dan Muhd. Sharif Hidayatullah, 11, dan beberapa ahli keluarganya dari Gopeng, Perak. Majlis itu dihadiri kira-kira 200 orang.

Waheeda atau nama sebenarnya Nor Wahidah Abdul Wahab yang hadir dengan ditemani beberapa ahli keluarganya termasuk ibunya, Hajah Asri Othman, 58, dan bapanya Abdul Wahab Yusof, 58 pula berkata: "Saya percaya setiap dugaan yang besar ada hikmahnya. Pernikahan ini adalah ganjaran dugaan saya."


korang nak baca citer selanjutnya klik2 sini , pastukan..tolongla bg komen kat sini...saya nak tahu pendapat ikhlas anda semua ....


Meh Layan mulut MURAI kat sini

p/s: apa agaknya perasaan wanita2 yg mengambil suami org ni eh? bahagia? ya allah ya tuhanku..kau hindari diriku ini dari mengambil hak orang... amin...

40 comments:

noor said...

hidup ms kawin tak sama ms bercinta...nak kekalkan perkahwinan tu adalah yg paling mencabar....pd saya utk mendapatkan pengakhiran yg baik, permulaan mestilah juga bermula dgn cara yang baik....so dlm cite dorang ni, pandai2 la pikir sendir...nanti pe2 jadi jgn salahkan org, sebab tu semua balasan atas aper yg penah kita buat......wallahualam....

Kaseh said...

Noor : itulah.. akak bukan tak open minded tau.. tapi rasanya kurang suka dgn cara ni.. yerla..baru sgt bercerai da kawen lain..pastu takkan la tak fhm perasaan org lain.. pentingkan kebahagiaan sendiri je.. lum lagi abeh edah..dah bernikah..konon nak keberkatan..pastu baca tak yg waheeda kat `lantakla apa org lain nak kata` ... kasar sgt bahasa dia la...

noor said...

pd saya kalo dah amik yg org punya tuh, diam2 dah ler...terima je lah aper org nak kutuk...sebab mmg ini la akibatnyer atas perbuatan dia tuh...

mummysya said...

Bahagiakah dia meruntuhkan kebahagian orang lain...

wat goes around come around... Hari nie dia merasakan yang dia menang....

Semoga dia akan bahagia selamanya..

Iena said...

benci dgn manusia2 hipokrit!!!

Kaseh said...

noor : betul tu ..ni hari dia kan.. dia rasa dia betol biar la..

*Miss Geli^ said...

perlukan saya nyatakan apa yang terbuku dihati saya ini..???

bekalan asid folik maizawati ni tak banyak kot..tu yang waheeda brani tu...

betol la dia ckp tu, dia bukan kawen ngan laki orang...ngan duda...tapi, duda tu, dia yang buat jadi camtu...


kan waheeda tu sakit lama..2 bulan tuu sakit...sakit tunggu akhil jadi duda la tu...dah dapat kotey, dah tak sakit la..kan??

sakit sikit je..sedap banyakkkkkk...

Kaseh said...

Mummysya : bg dia mmg bahagia la tuh kot kin.. tapi dia tak sedar dia dah rampas kebahagiaan org lain.. tapi kebiasaannya macam tuh...betul ckp kin.. wat goes aroung comes around.. harinih hari dia kan.. apa2 pun moga bahagia dan utk maizawati dan anak2.. moga makin beroleh keberkatan hidup selepas ni.

Kaseh said...

iena : ye betol.. mereka2 ni hipokrit.. tak ngaku bercinta..tapi sebenarnya hipokrit..

Kaseh said...

miss geli2 : aku suka bila kau berkata2...tak cukup pedas lagi tu nowa.. aku rasa maizawati takmo panjang2 kan citer.. dan sesungguhnya dia mmg seorg isteri yg sabar.. yela bygkan laki tak balik 3 bulan tanpa berita.. giler ke hapa.. pastu bleh `berdakwah` ngan waheeda konon...nampak muka waheeda pun takde seri..naper eik..

lily lotus said...

bahagia atas penderitaan orang lain..hanya Allah yang mengetahui perasaan insan yang menderita itu dan semoga Allah terus kuatkan semangat insan itu untuk meneruskan kehidupan

Kaseh said...

lily lotus : allah maha mengetahui kan.. amin...

Lazyf... said...

Wahudut n Akhil Baligh nih samer2 hipokrit n bengong!!!

ieda said...

saper yg x sakit ati dik kalau brg sendiri diambil org .. bayangkan ..

kata dia apa yg berlaku ada hikmahnya .. dan nantilah akibah dari apa yg dia lakukan .. kerana membina kebahagiaan diri atas keruntuhan org lain ... apakah balasannya ..

si lelaki x tahu bersyukur , setelah beranak 6 baru nak kenal mengenali isteri anda .. mengapa tidak sblm ini ? .. dan yg si perempuan pulak .. dah x der jantan lain yg di doakan utk dijadikan suami .. kesudahannya ! ...

allah itu maha adil .. dia tahu apa yg dia lakukan .. insyaallah ..
yg tersiksa pasti akan didengar rintihannya ..

kak wos said...

cer ko tgk air muka waheeda..
peh tu ko tgk lak air muka maizawati..
*cheh.. kak wos main telek2 air muka lak..*

dr situ ko bleh nmpk dik..
siapa yg agresif dan siapa yg sebaliknya...
hahahaha

tp si ustat tu ngan waheeda mmng padan.. padan sesangat!!
:)

Kaseh said...

Lazyf : mmg mengong pun dua2 tu..cakap tak serupa bikin..

Kaseh said...

kak ieda : suka baca ayat akak yg
``allah itu maha adil .. dia tahu apa yg dia lakukan .. insyaallah ..
yg tersiksa pasti akan didengar rintihannya ..`` sbb apa yg maizawati rasa tu..kaseh da penah rasa..mmg sakit sgt2 kak kalau org amek hak kita pastu ngaku tu kebahagiaan dia..

Kaseh said...

kak wos : tu la kaseh pasan tuh.. salu org kawen ni muka naik seri tak kira la ko kawen baper kali sekalipun kan.. tapi muka si waheeda ni nampak lain pulak..macam tua plak ku tgk ..padahal dia lagi muda dari maizawati kan.. pastu muka maizawati la..tenang jek..lahai.. kuasa allah..

sis_nita said...

ko tau tak.. aku dulu kan.. penah menghadapi situasi suamiku dirampas orang.. ko mesti tak cayerr kan.. tapi itulaa hakikatnyerr..

bagi aku, sebagai wanita kita tak leh nak mengalah..

aku kan, berjuang habis-habisan pertahankan rumahtangga aku tau.. dan ternyata jodoh aku ngan suami aku berkekalan sampai kini.. dan aku harap sampai aku mati aku tetap isteri pada joe.

pompuan yang cuba nak rampas suami aku tu kan.. ko nak tau apa jadikkk..?? hahahaha! *gelak shaitonnnnn* biar laa rasia..

waheeda bahagia atas penderitaan dan kehancuran hati kaum sejenis dia..

takpe2.. akan ku rampas ustaz akil baligh tu untuk aku.. harharhar!

tau laa dah jodoh tapi ustaz tu tak pikir ke dunia nak akhir zaman dah.. nyawa bebila masa leh kena tarik. banyakkan amal ibadat dah lerr.. hmmm..

atty's said...

setiap org kt muka bumi nie ade hukum karma memasing..apa pun, itu jalan yg dia pilih..kalo jadik apa2 redha je le..

MeL said...

inilah nmanya artis melayu..menjadi hipokrit itu adalah WAJIB! dl sebole2 xngaku huhu..wat goes around comes around hehe..

gerbera said...

Memang lelaki layak kahwin 4 . Isteri dia dah izinkan, kenapa perlu ceraikan. Talak itukan di tangan suami.

Isteri mana tak marah kalo suami abaikan tanggunjawap. Kalo sanggup nak isteri 2, kenalah bertanggung jawap. Ni nampak sangat nak ambik jalan senang, buang yg lama ambik yang baru.

Yang meluatnye siap menafikan. Pastu cakap rumahtangga mmg dah retak. Sebenarnye dia yang gatal. Yang Waheeda pun siap sound Maiza, padahal tak sedar diri yang dia tu yang sanggup nak share Akhil Khay tu.Nak share buat la cara nak share. Jgn la over. Sekarang pueh hati la dia dapat blow job Akhil Khay tu sorang. Haha..

Kalo Akhil Khay sanggup buang bini 1st dia, tak mustahil kalo dia buang waheeda bila dah loose nanti.
Karma.

noor said...

nape la akhil tuh tak ikut cam arwah ustaz asri?tak der sibuk nak berbini baru, tapi betul2 perjuangkan agama melalui nasyid...dorang umo sama jer, anak pun 6 org gak....

akhil tak ingat kot maiza jer yg nak kat dia ms time zaman rambut dia mengerbang dulu ms ngan D'riyard dulu....time dah rambut rebounding ni nak ler Waheeda kat dia, try buat balik rambut lama, mau tak meroyan Waheeda nyesal...hahahah

danishahumaira said...

agak gediks ok minah ni, cuba tgk muka dia kat Murai tu, please la dah la runtuhkan rumah tangga orang lepas tu bole pulak wat muka mcm tu, apa2 pun biar la dia merasai asam garam rumahtangga, smg diorg bahagia

Kaseh said...

nita : nak bejuang abis2an bukan takleh tapi bila kenangkan perangai laki buat sakitkan hati..baik lepaskan je..

atty : betul tu kak ty... maybe dia rasa ni kebahagiaan yg dia nak..walaupun dia dah rampas kebahagian org lain..tapi apa2 jadi pasni mmg kena redha..

Kaseh said...

Mel : itulah dulu beria tak ngaku.. siap berlagak lagi si waheeda tu..ni lum abeh edah lagi dah gatal nak nikah sgt... mmg hipokrit.. tapi biasa la..org kalau amek hak org mmg takkanrasa bersalah.. rasa macam dia je betol..

gerbera : wakakaaka aku suka ayat ko ni.. mmg waheeda dah miang sgt kot.. mmg dia nak blowjob sorang2..takmo share... tu dia dah dapat la tuh..puas la ati dia.. tapi mmg tak beseri langsung muka masa kawen tu.. tak berkat kot

Kaseh said...

noor : biasala tuh.. anak dah 6 pun konon2 tak bahagia..konon2 retak.. apa ke nama ustaz kalau takleh nak jaga masjid sendiri..patutnya sebg lelaki..ustaz plak tuh..kena pandai la manage umahtangga..nama pun ketua keluarga..ni kalau ko dah tingggalkan umah 3 bulan..mana isteri tak sedih..bodo tul ustaz ni...dah miang sgt la tuh..



danishhumaira : mmg gediks pun.. tak berseri muka dia kan.. pastu dah la perangai berlagak semcm.. cakap dia je betol.. amek la ko akhil... dah ada wife yg leh jaga ko selama ni..ko lepaskan dia utk amek minah gediks ni.. rasakanlaa.

masviona said...

hanya mampu mendoakan yg terbaik buat mereka....huhuhu

n buat maiza (ex-wife akhill) banyak² bersabar mungkin ada hikmah atas semua yg berlaku...insyaallah

@--- Sueanne ----@ said...

Congrates to Akhil n waheeda coz dengan ini terbuktilah meka2 tue ade hubungan sebelum ni..

rasp said...

me no komen coz if me komen...tak cukup satu blog kot hehehehehehe me tengah cuba nak amalkan kesabaran sblum menghadapi bulan ramadhan nie :D

apa2 pun...dorang kena ingat...
life is like a wheel... ada masa korang kat atas, jangan lupa plak, ada masa korang kat bawah...
karma beb!

and to Maiza.... i salute you! insyaAllah ada hikmah disebalik dugaanNya ini..

Kaseh said...

masviona : ye btol. . Moga maiza kuat semangat dan pasti ada hkmah disebalik semua ini . . Utk waheeda. . Jgn lupa diri sudah . .

Sueanne: mmg tebukti da sandiwara dorg selama ni

Kaseh said...

rasp : mmg salute dkt maiza krn sbr dan tabah . . Kita doakan yg terbaik utk maiza dan anak2. Utk yg abaikan isteri pertama utk kebahagian sendiri tu. . .sndiri mu ingatla. . . Dan bg yg rasa dgn meruntuhkn masjid org lain x slh tu. . . Moga dpt balasannya nati . . Wat u gv u get back. .

*Miss Geli^ said...

pepandai je kau ckp waheeda takde seri...ishh..

kan ke waheeda sakit 2 bulan...tu muka sakit tu..

cuba plak ko amik gambar besoknya lepas dapat kot*y...
tatau la lagi berseri ke jadi makin mak esah gituew..

biar la..

dah jodoh..

Tuhan dah lemparkan kasih sayang dalam hati akhil hayy katanya...


Korang ingat ingat..itu USTAT tu, kalah dengan godaan wanita, ni kan plak laki korang yang semayang yang tah cukup ke idak...


hahah..aku tak ckp laki orang..laki aku pun semayang pun kekadang rongak jugak...

Kaseh said...

nowa : waakakkakakaa ko neh.. suka aku komen ikhlas ko ni..ngan mak2 aku gelak..haha

tapi betol ckp ko.. lelaki kena kuat imanya..tak kira ustaz ke bukan..

aku tak harap laki aku alim sgt tapi cukupla sekadar bleh bimbing aku yg ala2 kurang sket ni.. pastu kalau agak2 dia pun nak miang kawen lain..aku izinkan..tapi kena sediakan aku umah banglo 3 biji..keta 2 biji.. monthly allowance 5k sebulan..boleh gitu? haha.. terus kena cerai je.. :P nauzubillah...

Zulaikha said...

erk...
terkejut gak ngan berita ni..
sbb b4 diz menafikan..

ape yg terjadi wat ika less respect ngan akhil hayy..
tak layak panggil ustaz kowt...
atas dsr ape sesorg itu layak dipanggil ustaz?

n one more thing..
even org2 ni dah di level ustaz,
kite tak leh laa nak anggap dia sempurna..
coz ustaz x maksum, nabi2 je yg terpelihara dr dosa..jd ustaz same ngan kite, cume ilmu dorg up sikit...

the point is, kalu org dah gelar ustaz tuuuu, jgnlaaa meninggi diri..pandai2 jage diri..x yah nak menipu...dah tahu awk tuu dah dikenali ramai, tak pandai2 nak jage diri kee...

paling benci ayat akhil hayy,
"nikah dorg ni utk tutup fitnah yg sebelum ni dorg dah penah kahwin"

seolah2 gune agama utk tutup kemaluan diri sendiri...
subhanallah...

bukan satu fitnah..
hanye sebuah pendapat, berdasarkan penilaian diri sendiri terhadap ape yg berlaku...

kalu angin takde, masakan pokok bergoyang kaaan..

tengok rupe pun dah taww...ustaz mende rambut panjang ni??nak jadikan ikutan ke??bawe icon islam dah moden kowt...huhu..subhanallah...

Kaseh said...

Ika : betol2.. akak setuju..tgk cam salleh yacob..dia bukan ustaz tapi dia tahu ikut n faham sunnah macam mana, dia adil dalam berpoligami.. terus terang..senang..takde cover2 n gunakan agama utk lepaskan diri sendiri..

shygurl_finas said...

kaseh
bahagia ke para isteri salleh yakob tu? luaran je nampak everything cam proper.. dalaman? yg menanggung je la tau.. idup sebumbung dengan madu. siapa kat sini berani try.? tapi jangan salah faham..saya doakan isteri saleh yakob idup aman bahagia... cuma nak suruh anda kat sini bayangkan saja kalo dok tempat salah sorang isteri dia....

memang la laki ada pilihan kawen 4. tapi kan. hakikatnya tanya la para pengunjung blog ni... sape sanggup idup bermadu? apatah lagi kalo dah tau yg memang suami sekarang jenis bab agama pun tenggelam timbul..

mungkin ada hikmah jugak dia tinggalkan isteri dia... tapi percaya la selalu nya orang yg tinggalkan isteri kerana perempuan lain ni memang idup tak aman kalo orang tu jenis perikemanusiaan la.. forever perasaan bersalah akan tetap menghantui dia apatah lagi kalo dapat isteri baru yg muda yg kurang kematangan dan pengalaman idup....

kucing_gomuk said...

rampas merampas ni tak timbul sekiranya kita ingat qada' dan qadar. Ada sebab musabab untuk setiap perkara yang berlaku.
bahagia atau tidak yg kena tinggal atau yg dapat suami baru bukan kuasa manusia untuk tentukan.
begitu juga mungkin tuhan nak bagi yg isteri lama jumpa kebahagiaan yg sebenar kerana tu dia takdirkan isteri tu kena tinggal oleh suami yg kalau dia stay pun mungkin kemudian hari dia akan jauh menderita kerana pertahankan sesuatu yg memang tak di takdirkan untuk bersama dia...
walaubagaimanapun cerai berai ni memang bukan perkara elok.
sedangkan yg takda anak pun tak elok bercerai apatah lagi yg dah bersusun anak-anak....
wallahualam.

POSH76 said...

dulu tak ngaku la ni tetiba tawen lak...waheeda pun cam tuceng dapat friskies...suker sgt....apalah kalu nak tawen pun tunggu2lah...

aku pun malas nak tngk ustaz hipokrit ni...nasihat org pandai ...diri sendirik pun kerlaut...

Kaseh said...

terima kaseh bg kawan2 yg memberi komen.. saya taknak beri komen lagi dah kot..sebab semua dah bg pendapat masing2..cuma apa yg saya nak share ngan semua adalah.. kita taktau apa yg empunya diri rasa.. yg kita tau skang ni akhil n waheeda dah terang2 seronok sgt la kan..mmg takkan ngaku salah pun..dah takdir katanya..ok fine la.. tapi skang ni cuba pk apa perasaan maiza pulak.. okla bak kata kucing gemuk..maybe dah ditentukan kebahagiaan dia maybe ngn org lain..tapi naper lepas ada 6 anak baru nak cakap tak bahagia? yg waheeda kenapa mesti ganggu suami org? ye saya tahu kalau dah mmg jodoh dorang tapi kenapa tak boleh nak tunggu habis edah ke..atleast la.. dah gatal sgt nak kawen ke? pk la sikit apa bekas isteri rasa.. kalau ye pun konon2 tak bahagia ngan isteri pertama..takleh nak faham ke perasaan wanita? taktau la kalau korang takleh rasa.. tapi saya pernah rasa sakitnya bila suami diambil org... even sampai sekarang masih sakit lagi.walaupun dah 2 tahun berlalu.. apa yg maiza rasa..saya dah rasa..cuma saya takde anak.. jadi beban nak pk kurang sikit..tapi bg maiza..dibiarkan bersama anak2... macam ni ke cara ustaz? renung2kanla dan selamat beramal.. :) okeh case closed... saya doakan yg terbaik utk maiza dan anak2..

utk akhil dan waheeda..kalau dorang rasa apa yg dorang buat ni betul.. maka betul la kot.. hidup ini umpama roda...kadang2 kita kat atas..kadang2 kita kat bawah...ALLAH maha adil dan maha mengetahui..

sekarang mungkin kita bahagia tapi akan datang?