Monday, August 31, 2009

The Biggest loser contest latest updates

Salam..

rasanya semua member dah tahu yg saya organized Biggest Loser contest among bloggers ni.. dan saya pun salah sorang dari contestant nya.. pejam celik tak sangka dah 3 bulan kami berdiet.. dan ada lagi lebih kurang 5 minggu sebelum final weigh in.. our last weigh in will be 30th sept 2009.
sapalah agaknya jadi 1st winner The Malaysian Blogger Biggest LOser contest 1st season ni.. chewaah macam nak buat berseason2 plak eh..

as for me, berat turun naik..cuma bulan puasa ni alhamdulillah walaupun beria kuar makan semua tapi berat takdela kelaut sgt...cuma tak memberansangkan je penurunan dia.. sedey.. :( takpe..bulan puasa ni leh pulun lagi..

bg anda yg baru tahu pasal contest ni n nak tahu lebih bleh la klik SINI or Banner TBL kat page saya ni utk tgk sendiri perkembangan contestant2 TBL ni.. tapi kali ni saya nak copy paste latest result yg saya baru je post entry kat blog TBL baru2 ni..

copy paste blog from TBL blog :

Salam..

sorry for the long silence...

bz and lazy as well..

lagipun tak cukup result nk update coz some of u being bz.. so tak sempat nak bg result

but its ok..sib baik dah inform me awal2.. :)

ok dis time saya update semua result2 yg dah termiss..

incase kalau ada result yg tak sempat saya update dalam chart dibawah sila email later ok..

berakhirnya bulan august ini maka tinggal lagi sebulan or 5 weeks lagi utk our final weigh in..

remember our last day of weigh in will be 30 sept 2009.. and insyallah i shall announce the winner by 2nd october 2009..

*click the image for larger view


okay ada few results nak share..

1 ) Biggest Loser for week 10 - GRACE - with % of weight loss 2.15%

2) BIggest Loser for week 11 - EZZA ERISA - with % of weight loss 2.36%

3) BIggest Loser for week 12 - Nomi - with % of weight loss 1.67%

4) BIggest Loser for week 13 - POCO2 - with % weight loss 3.51%

CONGRATS to all :) great effort...

ok and now i wud like to announce our top 5 Biggest loser candidate.. ni bukan official eh... cuma untill today these are the contestant yg bakal menjuarai our Biggest Loser contest.. tapi dun forget kita ada 5 more weeks to go..so the result might change.. hehe mungkin bertukar resultnya..kita taktau kan.. so pulun2 la diet..

setakat ini... the highest % of weight loss as at 28/8/09 compared to the 1st weigh in :

1) POCO2 - 12.42%

2) NOMI - 11.36%

3) SOBBY - 7.92%

4) REGINARHEA73 - 7.56%

5) KAK YANGZ - 7.25%


once again congrats... so yg lain masih buleh kejar mereka2 ini kerana ada 5 minggu lagi.. :)

incase kalau u all lupa the prizes for our The BIggest Loser Blogger Contest ini :

SERINITY SPA
SERINITY SPA - 6 Hours Package which includes :

1. Intensive Brightening Facial

2. 4 Steps Spa Full Body Treatment :
- Herbal Steam
- Full Body Massage
- Full Body Scrub
- Milk Bath

3. Pedicure & Manicure

COST : RM 400 ( Normal price for this package is RM700)
Valid kat mana2 branch Serinity Spa
Sponsored by Kaseh



KEBAYA/KURUNG BATIK


KEBAYA/KURUNG BATIK/Lace - Sepasang Baju kebaya/kurung batik/Lace (Belum Jahit)
Lebih kurang spt contoh kain didlm gamba diatas.
Sepasang je tau..saje letak 2 gamba bg meriah sikit nampak :)

COST : RM 200
Sponsored By Mama Kaseh (haha hasil bodek yg berjaya)



MAKE -OVER : By Makeup Artist




MAKE OVER : BY Make Up Artist (Amy Meera - Sentuhan Derina Team)
Astro & TV3 punya MakeUp Artist ni..(assistant jer wakakakak)
After penat diet, Dah kurus nati, kita makeover laa..sebagai kenang2an..
Gamba kat atas tu before n after MakeOver..Selalu makeover time nak kawen je kan..
This time jadi Winner TBL pun kena makeover..
This is the reason i ask for ur picture :)

COST : RM 150
(Puas ku Bodek AMY, and pasni nak bodek EYRA pulak utk buat makeover for 2nd n 3rd place )
So ni pun SPONSORED by AMY.. Thank U so much!

------------------------------------------------

itulah antara hadiah2 yg bakal dimenangi oleh peserta TBL contest kita.. so dun ever stop dieting okay gals...

there are few prizes yg masih available spt BUkit merah Laketown resort and ada few items lagi yg belum di giveaway... insyallah saya akan adakan TBL challenge tapi tgk keadaan eh.. kalau takde challenge then saya akan includekan dalam Grand prize TBL nati..

okaylah.. yg mana masih hutang result ngan saya tu please email me okay.. kalau nak tarik diri pun email saya eh.. saya tak kisah..tak paksa pun :).. cuma saya nak pastikan berapa org yg tinggal utk saya order tshirt TBL nati.. :)

okayla selamat berbuka to all.. good luck...


p/s: TBL 1st season dah almost sampai ke penghujungnya.. saya ingat nak buat new season TBL contest ni..sbb berat badan idaman tak tercapai lagi.. ada sapa2 berminat? tp tunggu la sampai yg ni habis dulu..manalah tau kot2 penyakit M datang ker... lariksss...

19 comments:

sis_nita said...

erk! naperr nama aku takde yerr kasehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..!

next season aku join yerr.. hehehe!

Kaseh said...

sis_nita : takper ko join yg 2nd season hahahaha... wehh ni aku nak marah ni..naper ko private blog pastu tak reti nak invite aku..?? tersentap aku tkleh view blog ko tadi tau.

RiNiE said...

Salam akak...wat couple lak kan...2-3 orang skali gus......so among this 2-3 person masing2 leh encourage masing.....ni just suggest idea je la kan...rasanya cam kna join next season gak pa,......huhuhu...

Kaseh said...

Rinie : couple eh.. ok gak tuh.. masing2 kena support each other kan...besh2..

Zulaikha said...

oh my..
cepatnyee mase berlalu..
name ika takde pun dlm senarai top 5..
tak leh jadi ni..huhu...

yeahh, next season mahu join juge..
selagi tak ke angka 60..huhu..

final weighing, timbang sendiri ke atau timbang mase gath??

Kaseh said...

zulaikha : tu la pasal..padahal ika calon peberet tu.. takper ada 5 minggu lagi... final weigh in masa gath nanti..akak angkut timbang kat umah ni ha..takpun nati akak beli yg canggih punya..hehe baru fair.

rasp said...

bestnya ada biggest loser contest nie tau...kalo next season ada..cam nak join gak aaa :)

Kaseh said...

rasp : hehe mmg best tgk kawan2 yg dah turun..next season insyallah kalau ada rezeki..pasti diteruskan..

Mimy Hamid said...

ala kaseh hadiah ko mencongkam jiwa nurani ku..apakan daya mak tak masuk list..asyik mentekedarah je...tapi aku nk sahut gak..next session bukak...aku nak jugaaaaaaaaaaa

Cik_Nomi said...

kakk kaseeeehhhh.. hahahaha.. mati2 ingat final week.. wat malu jerk.. mestilah nak join lagi.. 1st runner up tu..haha.. mana leh mengalah.. sy siap dah plan for 2nd phase nye diet lagi.. bukan 3 bulan ke tbl ni? huwaaa... hokay2 semangat2!

Kaseh said...

mimy hamid : hahaha aku yg masuk contest ni pun tak turun2 byk..hehe takper nati kalau ada 2nd season aku bgtau ko..



nomi : haiyaa tu akak pelik tu nomi anta result kata final weigh in..heheh pulun lagi jgn tak pulun..

Iena said...

gud luck to all contestants...
hebat la uols nih!

mummysya said...

huhuhuhu
nak masuk boleh..
teruja dengan hadiah semua tu, esp SPA....
muahahaha

lily lotus said...

erk! baru tau pasal ni..seronoknya tgk..hehe..so all the best to all contestant!

Ms AiReEn MoHd said...

giler hebat..aku kalau gini da la kuwos jd cantek dp pg spa lagik..wowwwwwwwwwww best nyer....

Dee said...

all the best to all n kaseh gak..suka tgk u oll gigih nk diet..good luck!!

atty's said...

alamak diahnya besh2..rugi kty tak join..huuhuhuh..

debuneko said...

salam kak kaseh
buat la 2nd Season utk TBL contest ni. tapi kali ni make sure accept guys jugak la baru farensquare.
TBL yg real pun semuanya ada laki n pompuan. pasal gift tu dun worry. insyallah ader rezeki lebeh sya bantu juga.
make sure buat eh.
promote le dari skrg..
thx

Kaseh said...

Iena : tenkiu bebeh...


MUmmysya : kin badan dah ok dah tuh..sedap2 peluk..takyah slim2 lagi


lily : da 3 bulan kitaorg diet..haha ada yg turun betul..tapi kaseh turun naik :P


aireen : besh kan..badan dah kurus lawa..pastu satu badan kena belek.. urut..belai2.besh kan..


Dee : tenkiu dear.. :)


atty : kty takper..insyallah ada 2nd season.. hehe


debuneko : orait..insyaALLAH kita akan sambung n akak open utk semua eh.. tapi habiskan ni dulu kot... ada lagi 4 minggu...