Wednesday, July 29, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - Johnny`s Restaurant & Lain2

Salam,

Jalan Jalan lupa Diet kali ni saya pegi ke Johnny`s Jusco Balakong.

Sorang2 je beb.. yerla masa tu g dating ngan Iena nak amek Popia Simpul tu... ingat nak ajak iena sekali tapi iena pun nak cepat sebab bonda dia sakit.. so lepas shopping2 kejap.. masa tu dok carik hadiah utk Birthday Ariesya ( anak Mummysya), lepas dapat apa yg saya berkenan perut lapo tak mkn apa dari pagi..terus ke Johnny`s...


Masuk2 Johnny`s.. ada waiter greet..biasa la tu kan.. ngan wat muka selamba saya ckp``seat for 1 please..`` ...pheww lama gak tak g mkn sorang2 kat shopping mall.. dolu2 biasa je lepak mkn sorang hehe.. ok jom tgk apa saya mamam..

Dapat seat tepi pintu.. okla..nice view.. Johnny`s ni specialty dia steamboat.. tapi dah saya g sorang2..tak syok plak nak layan steamboat sorang2..so saya pilih la menu lain.. mmg fav saya kalau g Johnny`s..

ye ye je tgk menu..padahal dah tau apa yg saya nak sgt mkn.... amek gamba sendiri.. self timer haha..pheww.. nampak dabel chin tu.bila la nak kecut..

Saya order Chicken BBQ Noodle.. and Lime Juice...

CLose up sket.. Chicken BBQ noodle ni mmg sedappp... ikut tekak den la.. tapi cayala ckp den.. mmg sodapp.. :P

and last but not least....

Dessert...Honeydew apa ntah nama dia..lupa.. Buah honeydew tu dia potong kecik2..pastu letak icecream n susu n ada biji apa tu...haiyaa..korang tgk tau la apa benda tu eh.. tapi yg ni mmglaaa sedapp.. kalau takde org kat meja sebelah tu mau ku order lagi..tapi segan plak.. aha..

so jumlah lupa diet tadi adalah tidak mahal pun.. sorang makan..

RM14.60 jer.. kenyang n sedap n tak berapa gumuk nyer food.. kot..

pastu kuar dari Johnnys.. dah nak balik dah.. dok kenangkan mama takde umah..semua org tkde umah.. malam ni taktau nak mkn apa..so lalu kat sebelah kedai dessert jepun ni ha..

dah biasa lalu tapi tak penah nak singgah..jeling2 je..so kali ni nak try la kot2 sedap ke..

Omochi nama dia.. rupa macam pulut sikit..tapi manis kot.. di gaul2 ngan kacang..pastu di potong kecik2.. ada byk flavor..tapi saya amek ori ngan lychee..

tu ada no dia kalau ada sapa2 yg teringin nak order..hehe..

ni la rupa omochi... tak berapa manis sgt..disalut ngan kacang..cuma takleh nak mkn byk..muak.. semangkuk RM5... ada la tahan 3 ari dalam fridge aritu..hehe semlm balik tgk da abeh..good2.. tak membazir..

ok pastukan... lepas tapau Omochi ni.. tekak teringin nak makan Takoyaki plak.. ermm g la menapau Takoyaki.. haiyaaa macam2.. makan makan dan makan..

Terer mamat ni pusing2kan tako tu.. hahah perasan dia saya amek gamba dia..

TAKOYAKI....

Ini lah rupa dia.. 4 ketul.. RM4.50 je.. sangat sedap.. dan itulah dinner saya...

oh ya..aritu saya cakap nk ikut amy g mekap artis kat TV9 kan.. saya tak jadi ikut sebab lama sgt shopping kat JUsco tu ..and dorang tinggalkan saya..haha padan muka.. tapi nyesal tak ikut..sebab ada Misha Omar ngan Black Mentor.. waaa den minat kat Black tu..walaupun hitam manis..tapi menawannn.... n bila tgk dalam tv misha omar nyer suara sgt power.. nyesall tak ikutttttttt!!!..

okla tu je nak citer pasal jalan jalan lupa diet saya kali ni.. so kalau ada sapa2 nak pegi.. renung2kanlah dan lupa diet anda.. haha..daaa


p/s: laparnyaa..

23 comments:

eazlye said...

arrrgHhhhh..riNdu JonnY..naK maKan...naK maKan..!!!!!

*Miss Geli^ said...

aku laporrr...tunjuk gambo makanan plakkk...menciiiiii!!

Kaseh said...

Eazlye : eheks..moh g johnny sgt lazat..


Nogha: wakakaka time aku post entry ni pun aku sendiri ngah lapo..haahha

@--- Sueanne ----@ said...

bestnye kakkkk..
hahaha..selamat kite xpose ri ni..
nak layan tgk makanan tue puas2..hihihi

noor said...

cam sedap jer takoyaki tuh kak....g jusco cheras selatan tak penah lak nampak.......nanti nak try ler...heheh

w.a.n.n.a said...

akak wanna terus lapar tgk gambo2 makanan 2...
huhuhu..
ntik nk makan ajak wanna skali ek

I want to lose weight said...

sedap nyer... aku dah ler puasa ni.. huhuhhu

gerbera said...

wah..sangat lazat..melelh air liur tgk mee tu

Zulaikha said...

kat johny's ika suke nasi ayam dia..ngee hee hee..

makan sorg2, bukannye nak ajak..

len kali roger2...hehe..

sis_nita said...

ish3x..
mabelesnyerr menu diet ko kanss..
:P

Kaseh said...

sueanne :haaa layan gambo jgn tak layan... hehe pastu ada bebila masa free bleh g johnnnys...


noor : ada kat area Groceries tu..depan foodcourt.. sebelah dia ada jual dorayaki yg doreamon suka mkn tuh..hehe

wanna : orait bebeh.. nati kita dating kita belasah mkn pastu diet akak kelaut ehh.. manyak cantik..hahaha..

Kaseh said...

Zel : ni dugaan utk org berpuasa... weekend sok kau bawak tora terbang ko g kl..kita makan2 johnnys..

gerberaa : mmg sgt lazat.... alahaii... den sendiri lapo tgk balik mee tu..

Ika : waaa ok ok nati kita dating dua.. makan steamboat orait? nasi ayam takleh.. gemuks nati kita yang oii..

Kaseh said...

Sis nita : nita weii..hahaha ko jgn la perli den..tau tu diet dah kelaut tu.. tapi kanss.. tak byk kalori tu kot.. kot la.. wakakakaka

Nona Reena said...

kak longggggggggg..rindu ngan kak long..makan tak ajak pun..nona ade g kl ari tu..nak meet kak long n amy but xtau kontek num...:(((((((

atty's said...

kaseh makan ngn uncle johnny tak kol..dkt dah tu..hehhehe

Kaseh said...

Nona : lahai... awat tak msg kat blog dulu bgtau nak datang..kalau tak leh dating..

Attys : takper2 nati kita calling2 n dating...eheh leh mkn kat uncle johnnny sama2..

danishahumaira said...

sedap2, air liur ku dah meleleh, dek kerana diet cuba buat2 tak nampak he he he

Kaseh said...

Danishumaira : heppp kena diet gak...namo makan ( cehh marah org konon ni suh diet padahal diriku sendiri diet kelaut..hehhehe)

w.a.n.n.a said...

hehehe..
alah akak diet ke laut skali skala xper la kak..hehee
bukannya slalu pon..

Kaseh said...

wanna : babap kang..haha lagi dia galakkan akak makan..:P

MY HEART said...

Adeh!

Johnny's le pulek.. lapo tetiba!

Lazyf... said...

patut arr cam bese jer tgk tempat nih...upenyer kt Jusco Balakong...huhuhu...Johnny's kalo dessert sy suke SALIM...slurppp!!!

mummysyafie said...

kaseh!!! tadi kater diet...naper makan byk ni??? hihihihi..iman tak kuat yerrr