Thursday, July 23, 2009

Brooch Zel

Salam..

hehe gelak dulu.. ni patut citer dah lama tapi baru skang dapat update...bukan apa...gamba2 semua nak kena kecikkan size semua bagai baru bleh upload..kalau tak slow nak upload dlm blog.. so mcm yg saya ckp dlm entry ini ni hadiah saya beli utk diri sendiri sempena besday baru2 ni....erkk baru2 ni ker? haha bulan lepass daaa... ok jom layan gamba...


saya gumbira bila brooch yg saya order dari zel sampai.. mmg taksbr sebenarnya...asyik dok usha je blog broochbiz tu tapi tak beli2.. finally besday aritu beli gak la ygberkenan di hati..tu pun tak puas..nak lagi dan lagi...sebab lawaaaa, so barang2 tu sampai kat opis..mmg biasa guna add ofis sebab kalau guna add rumah cerah masa depan takkan dapat barang tuh...

sampai2 je barang terus kena bukak..semua dok tanya dapat apa..beli apa..ada je barang yg sampai utk saya...haha..tgk tu kak yah dah sibuk belek2...saya sendiri pun tak sempat nak belek betul2 tau...tgk sekali imbas jek...


``mana kau beli ni? byknyaa.. kata kak yah... pastu kak nora pun beria...`meh den nak try`... haa nampak tu dua2 ye ye je dok try broochku..

``bak sini akak try yg ni.. macam mana nak pakai menda alah ni..???``... gigih menerai brooch yg ada rantai mutiara hitam tu...mutiarakah nama dia zel?

senyum gumbira sebab berjaya dah pakai brooch berantai itu..haha kak nora ckp..`` bak den nak try yg lain plak``

sambil2 kak nora dok menerai yg lain tu... amoi2 ni pun gigih tgk... abis dah menda lawa.. pulun la berebut tgk.. ``berapa u beli? mahal tak? ....pastu saya pun ckp la harga dia..`` waaa murah laa...ni rantai ke gelang? (yg dia dok lilit kat lengan tu sebenarnya rantai utk brooch)...amoi tu pi gulung kat tangan dia...asal ko bahagia la wong...pakai je la kat mana pun..


Kak yah dah pakai brooch tu kt tudung dia... `` eh lawa la..akak nak order laa.. kat mana kau order ni?... `` online shopping la kak..order thru internet je..``

Closeup sikit... saya tak pro la amek gamba..so tak nampak sangat kemeriahan brooch ni..tapi realitinya mmg sgtttt lawa...


masing2 berebut tgk... kejap ada kat kak yah..kejap si wong amek balik nak tgk... tgk la puas2 yer.. tgk jek la... :P itu den punyooo...


ni kak nora nyer keja.. tak cukup kat tudung..di bubuhnya kat lengan.nak tgk kemeriahan brooch2 ni... lawa kan.. lahai zel..aku sukaaa


tada...ni la hasil membeli belah di Broochbiz , rasa tak puas la...nak je beli lagi..tapi byk2 pun tak tau nak guna time biler..sebab byk guna yg kecik tuh..kalau pakai shawl tkleh nak guna yg besar sebab berat.. tapi sgt puas hati.. dgn harga yg berpatutan dan barang yg tersgt cantek..

tu je la kesah saya dan brooch saya..mesti ramai yg kata ..ala beli brooch pun kecoh..hehe mmg kecoh sebb saya tak penah beli brooch byk2 camni n cantek lak tuh...

utk zel.. kakak2 kat opis ku ni adala mengorder..tapi katanya kena tunggu hujung bulan...biasala...tunggu gaji... den lum gaji lagi ni.. ko dah terbang ngan tora terbang ke klcc... jelessss...

kena mintak komisen ni zel..tlg pomot brooch ko ni...haha

p/s: brooch yg cantik menarik ku tertarik.. tapi...

5 comments:

POSH76 said...

amboi suker tngk model2 tu gayakan brooch si ZEL...makcik kayer lepas ni..hehe..harus kasi komisen pada cik kaseh kite...pandai ko promo..hehe..bagus2 tulun kengkawan...cayalah

Psst: Tp mmg santek brooch si ZEL ni..lip lap gitu...hehe

Ko borong bnyk pastu bg ler kat aku sjibik..hehe

Kaseh said...

Posh : hehe model2 bertauliah.. ko nak eh nati aku bg satu.. pakai ngan dress pun lawa....takpun pakai ngan scarf ...pergh..cun cun

@--- Sueanne ----@ said...

meriahnye model2 akk..hahaha..
pasni leh la wt business sndiri..
pastu suh kwn2 akk jadi modelnya..hihi...

byknye akk beli..cantik2 lak tue..:p

Kaseh said...

SUeanne : wat bisness eik? ermm macam menarik kan..haha.. last2 kang akak yg pakai sendiri barang2 tuh.. anyway kan.. brooch2 tu mmg lawa.. tgk dalam blog tak berapa clear sgt kecantikan dia tu..bila dah pegang sendiri baru puas hati

sis_nita said...

uiiii..
wat rayerrr laaa ni..
meriah bergemerlapan...

ko nak hadiahkan kat aku kanss :P