Friday, July 17, 2009

Tag & award from Mia Ina

1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

a) Seorang yg sangat rajin menjenguk dan memberi komen membina pada kawan2.. appreciate it much Mia...
b) Sangat penyabar dan kuat semangat orgnya.. walaupun mcm2 dugaan dihadapi tapi masih mampu bertahan.. insyaALLAH mia. .. ada hikmah disebalik apa yg berlaku kan..
c) Berjaya capai ideal weight.. waaa..nak gak jadi cam mia.. kuat semangat
d) Blog yg mempunyai info2 berguna..tak caya korang g tgk gih..
e) Seorang yg puitis dan sgt menghormati sahabat2nya.. luv u mia..

2• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

a) Sensitive.. cepat terasa lembut hati mudah menangis..dulu la.. skang tak dah kot..
b) Penyayang, berjiwa romantik tapi tak reti nak tunjuk..
c) i love perfumes... sgt2 suka.. or apa2 saja yg wangi2..
d) kuat berangan.. :P
e) lambat recover kalau hurt.. ermm..sampai skang masih takleh lupaa :(
f) Teringin nak dating ngan Pierre Andre or Ako mustapha tp takleh..laki org ni..mampus aku :P
g) i love kids.. sgt suka..mudah2an kawen sok cepat2 dapat anak..insyaALLAH kalau ada rezeki
h) Pemalu.. ..awal2 je...kalau dah kenal lama nati okla tu..
i) Tak berapa rajin nak masak so kena carik suami yg suka masak :P
j) TERINGIN SGT NAK KURUSKAN BADAN... waaa help me..

3• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.

Ermmm sapa nak bg eh.. sebab rasanya semua dah penah buat..kawan2 mia kawan kak kaseh gak kan..haaa ada2..

a) Amelia - Owner Nachos2 yg sgt lazat.. nati saya citer pasal Food kat restaurant dia next entry eh..

b) Mel - Suka baca tentang anak dia Mikail :)

c) Einaz - Impressed betul ngan usaha dia kuruskan badan tanpa ubat2 or supplement..just control food portion n EXERCISE..

d) Nita - Seorg yg sentiasa ceria n sentap yg positif..haha mesti baca blog dia kalau nak releasekan tension..

e) Zel - Blogger favku yg sentiasa ceriakan hari2 ku dgn cerita2 realiti kehidupannya..(aku rasa ko dah buat la tag ni zel tapi aku tak kira..aku nak tag ko gak)

f) Gerbera - Baru je add blog.. nak sgt kenal ngan empunya diri.. :) buat eh tag ni

g) CikJah - Contestant TBL - baru je buat blog baru.. pindah umah eh dari wordpress ke Blog.. meh buat 1st tag..hehe :P

h) Ezreefa - Baru je join Giveaway contest dia.. Kek lapis serawak tuh. besh2..

i) Kak Ieda - Kak ieda yg sgt mesra ngan kawan2 n sgt rajin buat tag.. kaseh tau akak dah penah buat..tapi nak akak buat gak..utk kaseh eh kak :)

k) Ika - Utk adinda ika ... dah tgk transformasi ika? sgt mabeles kan.. keep it up dik..

ok dah cukup kot.. hehe

4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged

ok ok.. jap lagi nak g terjah blog dorang ni.

5• Paste the award badge in your sidebar
.

alamak.. akak tak reti la nak buat camne.. natila akak suh adik akak buatkan eh.. takpun nati akak suh CH..haiya..




p/s : Finally dapat siapkan satu2nya tag yg dah lama hutang.. sorry eh Mia.. :)


5 comments:

sis_nita said...

haaaa..

kak sentap nak hamekk award dan tag nehhh..

macehhh beb!

ko tak tido lagikk ke weeii..

Mia-Ina said...

tq sis kaseh...semoga akak akan dikurniakan apa yg akak nak 1 day..wp sy x menyertai TBL...mia selalu menjenguk..hehe..siap link lg..tampal award k..kat blog ni.

Kaseh said...

SIs nita : hehe amek2 ehh...hias kat dinding umah..nak bg en racik pun buleh..eh tapi satu rumah kan..korang share je la eh.. mlm ni aku overtime.. tido lambat sket..

Mia- ina.. thnx dik.. tentang nak tampal award tu tgh diusahakan ni.. akak fail bab2 tampal award ni..tu yg award dolu2 pun lum tampall...ni tgh belajo ni hehe..

sis_nita said...

yuhuuuuuuu..
dah siap dah tag yg ko bagikk..
:P

MeL said...

tq kaseh! :)nnti kite buat tag n kat blog mommymelly k!