Friday, July 31, 2009

TBL weigh in day & Breakfast lepas geram!

Salam..

okay ni entry pendek jekk.. saje je nak share citer yg besh n tak berapa besh..

haha harinih kan weigh in day bg TBL contestant.... mmg da lama saya tak share citer pasal diet..

last week berat turun tapi sikit je.. n dis week pun alhamdulillah berat turun walaupun dok makan tak hengat dunia kan..

ok berat utk minggu ni..

last week berat 120kg.. dis week turun sikit.. dapat 119.4, jadikla daripada tak turun langsung kan.. takleh nak frust sgt sebab tak diet betul2 pun.. lebih kurang je..minggu ni tak amek JDM5 langsung.. just menten makan bekfes je...n makan petang masa balik keje..pastu malam tak mkn langsung... ..

n sebagai pembalasan dok tahan makan seminggu..pagi ni lepas timbang berat..tgk2 turun....saya pun buang tebiat bekfes tadi amek ROTI TELUR!!.. ya kawan2..saya makan ROTI TELUR!.. perghhh baru turun sikit dah belasah camtuh..giler.. pas makan ni...da nyesal.. :(

Roti telur ( telur n minyak ghee) , 3 layer Tea ( dipenuhi ngan susu pekat manis)..waaaaaaaa apa nak jadi ngan ko ni kaseh woiii... takper...monday start diet balik...( haha monday lagi tuh..bukan arinih ..bukan esok..tapi monday!) haha giler..


p/s: nak kurus gak.. nak badan macam Jillian Michael.. nak jugak!!

7 comments:

*Miss Geli^ said...

eh,
Ko masuk ke rancangn TBL tu?
kalu masuk gtau tau..ai nak tonton ngan sms sekali..(tp yu topapkan yer?)

danishahumaira said...

sama la kita kaseh,lynn pun tgh berdiet gak hari ni hari ke 7 tak makan nasi, meroyan aku dibuatnya he he he

cookiesbrownies said...

kaseh,somehow i agree mcm apa yang you buat. let say you folo schedule diet betul2 in a week. then, one day out of 7 hari tu, you makan whatever you like. somehow i do agree in reward program. You program your brain to control your eating habit and then dont foget to reward yourself. I rs Aizat AF, did the same. if i'm not mistaken dia diet the whole week and then on every friday, dia makan nasi...anything heavy. I think diet is worth that way. At least you are toturing metally and phsically to loose weight! my 2cents.

@--- Sueanne ----@ said...

laa siss stat tghari ni la siss..ekeke..knaper nk tggu monday..

p/s : sok luse nak cover next weekknye diet ehhhh..

sarap makan roti bakar la siss..xde minyak n telur

Kaseh said...

NOwa : aku ingat nak masuk TBL Asia tuh..tapi macam takleh pun ada.. sebab rasanya kena cuti 3 bulan woo.. sapa nak bg duit kat aku dalam masa 3 bulan tuh..tapi hati ni teringin sgt nak join..waaa sadd..:(

Danishumaira : hehe lyn..tu lapasal..mmg tahan nafsu makan woo..tapi weekend je belasah..adehh..bukan takat kelaut dah diet ni..

Kaseh said...

CookiesBRownies : tu la kan.. i rasa pun cara ni ok.. bukan tahan makan ke apa tapi menten timing. pagi mesti amek bfast..pastu ptg baru makan..then seminggu sekali belasah je ikut suka.haha tak tak.. kira makan je la apa pun tapi still kena tgk kalori kan.. :) thanx dear..


sueanne : haha masa akak balas entry ni kan..akak baru pas makan tghari..member opis ajak lunch sama.. terjebak makan nasi gak yang oiiii..ka dah kata mesti start monday punyaa.. :P

POSH76 said...

tahniah beb yg penting ada penurunan..keep it up...weekend takperlah...weekdays ko pantang sikit naa...keep it up...hehe