Thursday, May 7, 2009

Help!!

salam semua kawan2ku...

lamaaanyaa tak share citer ngan u all kan..sebenarnya banyak nak share tapi masa tak mengizinkan..lately ni mmg tersangatlah sibuk.. tapi sempat jugakla baca blog kawan2, seronok sgt tgk org berjaya turun berat badan..waaa saya nak jugak...

ok ok..sebenarnya ni saje je ni... takleh nak type panjang2 sgt sebab ada keja pending lagi ni.. cuma..nak share n nak ngadu ngan kawan2 masalah saya....n mintak bantuan nasihat yg berguna and tips2....helppp saya nak tipss...macam mana nak...



















macam mana nak... ermm
















macam mana nak jadikan air suam tu sedapp??? heheh sorry suspen je..tapi saya mmg ada masalah nak minum air masak byk2.. padahal minum air masak byk2 la salah satu step penting utk program diet...kena minum air byk2 utk buang toksin2 yg byk dalam badan ni..tapi saya ada masalah... rasanya kalau tak minum pun saya tak perasan..

saya tanya ni pun sebab baru terperasan yg botol air mineral 1.5 liter yg ada kat meja ofis ni..yg saya bawak dari rumah hari selasa aritu baru luak separuh! nak kata tak minum air langsung.. ada la minum jugak.. tapi coffee.. tea...ermm 100plus pun ada sebab semlm letih sgt keja byk..then kat umah.. ermm ada la minum jugak sikit air masak..tapi mmg tersangatla sikitnya...

padahal kalau nak diet kena pastikan minum air atleast 3 liter perday kan? waaaa help me...hehe saje ngader ni.. tapi ermm mmg kena biasakan minum air masak je la kan.. oklah saya stop minum hot drinks n others also.. nak tgk laku tak air mineral tu nati..

Air ohh air.. kenapa kau tak laku...




p/s : ada je alasan saya kan.. adehhh..!

6 comments:

Mia-Ina said...

masa mula2 mmg susah, but kte kena mula bertindak....biasakan ...alah bisa tegal biasa. Jgn la bw 1 tong air besar..bw dlm 500ml tue..sikit2 teguk....tp, ingat semua kejayaan tetap dtg jika ada kemahuan & disiplin utk jd kan apa yg kte nak....

nak 1000 daya ..x nk 1000 dalih

POSH76 said...

tak leh tak leh mesti minum...kurangkan air gula tu...kat opis la senang nak minum beb...kalu betoi2 tak lalu..ko letak LEMON mesti ok punyer...kalu tak minum air mineral camner nak cuci toksin dlm badan...minum sikit2 dulu yer...lama2 mesti ko leh minum bergelen2...psiko talk to urself cakap nak kurus2..nak cantik2..aku pun kerlaut gak dulu...addicted dgn NESCAFE ...huhuhu

Missy_Reen said...

Hi Kaseh...

Reen pun dulu antuuu pepsi ngan nescafe...air kosong mmg takdek feel...tapi bila umur dah masuk 31...berat dah nak 150kg (lagi 3 kg huhuhu)...terpaksa buang suma tu..demi kesihatan diri... macam mia cakap..start small baru ok..reen pun mula2 guna botol 500 ml pastu sekarang dah 2 liter...insyallah.. sekarang minum air manis pun tak berapa boleh...tak masuk ngan lidah :) good luck

MyDreamWeight said...

Mia ina - kaseh dah beli botol kecik 500ml je for beginning stage....ehehe susah sgt nak minum air...camni la jadiknya

Posh : okeh bebeh..aku minum le ni..pagi2 b4 g toilet aku minum sebotol air ..nak termuntah je rasa..pastu ni kat opis aku minum air panas suam buh asamboi..haha..

Missy_reen : waa seksa rasa pagi ni takleh minum coffee.. dok minum air kosong je nih.. sambil2 ulam asam

POSH76 said...

tp jgn lah siksa mcm nak rak...yg penting ko amik 3 liter tapi kalu tingin sgt amik 1x jer ayak maneh...tapi kureng manis...betul cakap ms reen kalu ko telan air masak bnyk2 lama manis2 ni ko mesti tak brp nak layan punyer...good luck

Mimi Ariff said...

sng je perah limau or lemon
lame2 biaselah.. *_*