Friday, May 15, 2009

Apa nak jadi ni?

Salam,
hai all..

Dari topik sure anda nak tahu kenapa `apa nak jadi ni?` kan..

sebenarnya kan.. nak ngadu.. dari semalam..sampai ke hari ini saya makan menda bukan2.. junkfood... uwaaaaaaaaaaaaaa... tension tapi ngader kan.. sapa suh mkn kalau dah tahu takleh mkn.. tapi nasib baik pagi tadi timbang turun 500gm... jadikla kan.. kalau naik tu mmg taktaula nak cakap apa..

Menu semalam.. macam biasa..pagi minum HL f3 + yogurt drink (maskisa & pir flavor ) sgt yummy.. tghari mkn fishball yg singggit 3 ketul tu.. pastu makan cream crackers letak strawberry jam ... aduhai tak kira pulak baper kalori utk siang je tuh..

then balik keja je.. sepatutnya takleh mkn..minum shake je tapi tgk2 mama masak besh la pulak.. mee kari n shepherds pie... aduhaii... dugaan... anyway..saya makan jugak.. :P


Mee kari.. niat dihati nak jamah je, tapi ni dah semangkuk...hehe dun worry tak byk pun sebenarnya...gamba je nampak gempak..


Pastu Shepherds pie, dgn kentang dia.. cheese..haiyaaa..tapi sedap giler..saya mkn 1/4 jer.. ntah baper kalori saya dah belasah semlm...
Semua ni saya amek dalam kul 6pm... malam dah tak makan apa2 dah..minum air suam je..

okeh itu citer pasal semalam kan.. ni nak ngadu pasal harini pulak... :(

macam biasa lah pagi tadi saya amek HL F3 + yogurt drink raspberry flavor.. and teamix also..
pastu dalam pukul 10 terasa lapar..saya mkn croissant beli kat shell masa isi minyak pagi tadi..saje nak rasa sebenarnya..buleh la tahan ...

High 5 Croissant

lepas tu cadangnya takmo la makan tghari sebab dah kenyang konon2nya..tapi kan mulut ni ngader nak ada something nak kudap2..so saya pun kuar la sekejap niat di hati nak beli kerepek2 je tapi sudahnya lain yg dibeli.. agak2 apa saya beli eh? hehe


Ni ha.. sticky mango rice ... ngan santannya..aduhaii..tapi rasa dia tersangatlah sedap

pastu masa ondaway nak balik ofis ternampak pulak gorengpisang jual tepi jalan..so niat dihati nak beli utk member2 ofis je tapi saya belasah gak sekeping dua masa dalam kereta :(

Pisang goreng n sukun goreng bersama kuah cili hitam yg sedap

sampai2 je ofis tgk ada bungkusan tapau atas meja..pastu ada kakak ofismate tu cakap ``kaseh wehh ..tu akak belikan ko meegoreng mamak`` jgn tak mkn tau..
pulak dah... ada mee goreng.. mmgla nampak sedap..dah saya mmg lama teringin nak makan tapi dok lawan ngan kata hati..nak diet..tak makan pun takper..last2 arini ada plak org belikan... rezeki..

Mee goreng mamak..dun worry saya makan separuh je..
begitulah ceritanya betapa kecewanya saya harini dgn diet saya dengan menda2 yg tak dijangka..malas nak kira kalori..gerenti byk ni.. smlm punya campur harini.. excellent..haha

ok yg ni iklan pulak.. ni katagori junkfood kot.. saje beli tidbits ni masa tgk wayang semlm utk letak kat ofis..saya beli jelly beans ngan asamprune.. belinya semlm tapi harinih dah habis..hehe biasanya dok ofis ni ramai yg menyelit.. tapi menda ni mmg sedap utk kudap2.. sambil2 buat keja sambil ngap..cuma...ermm nak tahu.. berapa ekk kalori utk menda2 kecik2 ni?

Jelly beans.. kiut je..n sedap

Asam prune..not too sour not too sweet..sedapp, tapi bila mkn putih bibir..

hehe ok.itu aje nak ngadu.. harini saya sudah makan junkfood sangat byk sekali..apa la nak jadi nih? kita akhiri entry ni dgn gamba comel jellybeans n assam...enjoy


p/s : pemanis mulut je tuh.. :P

6 comments:

uMMisYa said...

kaseh sedapnya nampak Shepherds pie tu..nak resepi boleh

AmY-AdLi said...

isk isk..
ape nk jadik ni..
byk beno makan kat ofis..
amy kt umah makan roti cicah gulai lauk kelmarin je tahu.....

alinx said...

uihhhhhhhhhhhhh...
nak shepherd pie tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
kirim sikit bole? :P

MyDreamWeight said...

Ummisya : nak resepi eh.. nati kaseh mintak kat mama..hehe mmg sedap pun..

amy gedik : lerr bukan alg makan abih pun..amek sikit2 je..

Alinx : nak sikit je tau..alin dah kurus comel tu..nati makan pie banyak2 tembam balik..hehe

POSH76 said...

sedap nyer ko makan...aku kalu makanan cam gini...walau sikit pun aku tak berani amik...carefull with the junkfood...kalu leh makan sedap2 ni ko amik skali skala jer tau...

MyDreamWeight said...

Posh76 : orait bebeh.. aku ingat nasihat ko ni..