Wednesday, May 13, 2009

Cute (Perasan) VS Horror!

salam..

cakk..

as promised.. saya nak buh gamba2 saya.. gamba yg perasan comel tak hengat n gamba2 horror.. pheww.. gamba horror tu yg tak sanggup nak tunjuk tapi itulah penyuntik semangat kan.. kalau dok perasan ngan gamba konon2 cute nati still tak diet..tak kuruskan badan... biar buh gamba hodoh baru la tersedar diri sikit..

anyway utk adinda ika.. mia.. n kawan2 semua.. memperkenalkan jeng jeng jeng..!!! me, myself and i.. ada byk version dalam ni n saya akan cuba susun gamba2 ni ikut turutan dari muda2 sampaila latest...

kalau sapa2 penah baca entry yg ni , ni lah bukti2nya ..saya mmg suka amek gamba separuh2.. amek gamba sendiri perasan cumel.. hehe ok enjoy the piccas ehh.. kalau ada kemusykilan nati bleh tanya...
b4 tu.. saya ingat nak buh gamba dari masa zaman kat Uitm sabah dulu tapi album lak ada kat rumah saya di ipoh so buat masa ni tgk je yg ni dulu eh..


Ni masa zaman study kat US.. chubby kan.. masa ni la salu gado ngan bf badan tak kurus2 sampai takmo balik Mesia nak kuruskan badan punya pasal..


Graduation dgn kawan2...

Masa kat umah sewa.. rasanya masa ni dah abih study tapi tak reti2 nak balik!


Itu je buat masa ni gamba2 masa kat US dulu.. nati bebila free saya akan upload lagi.. gamba2 kat bawah ni pulak masa dah balik mesia..badan still chubby..

Masa ni tgh tunggu kekaseh hati for our 1st date and dia terkejut tgk badan still gumuk, well dari pinggang ke atas mmg tak nampak sgt tapi tang peha n bontot yg takleh nak cover..

yg kat bawah ni pulak gamba selepas dah kawen.. saya ingat nak tunjuk anda semua gamba masa kawen dulu tapi saya dah buang la semua2 gamba.. so tak dapat nak tunjuk..kalau tak buleh gak compare kan gamba kawen yg dulu masa gumuk dgn gamba kawen yg bakal nati..dah slim(InsyaALLAH)

Gamba ni kalau tak silap masa 2nd year kahwen ..tak jemu2 mendietkan diri..


Pernah pakai tudung sekejap..dulu.. sekarang ni.. ermm insyaALLAH...soon..

Ok takat tu je gamba2 kenangan masa bergelas isteri org..actually gambanya byk tapi malas nak scan.. kat bawah ni semua gamba2 masa dah kembali single n macam yg saya penah citer..ni gamba2 bajet comel konon2.. amek gamba sendiri separuh2...so u all tgk la eh...


Me and my younger sister amy..

Dengan amy gedik lagi..masa ni badan dah start naik dah..

Okeh kat bawah ni semua gamba2 yg menghiasi album di myspaceku.. lama jugak la saya dok berchat ngan org..ada yg org..ada yg hantu yg suka mainkan hati n perasaan org..tapi biasalah lumrah kehidupan.. tgk la eh..


Gamba baru balik keja ni..tu yg letih je muka.. actually semua picca2 ni was taken last year tau.. tak lama sgt pun but wait till u see the horror pic of me... mesti u all terkejut.. dalam masa yg singkat bleh naik ngan jayanya badan ni..

Gamba ni rasanya saya da start Herbalife.. tapi tu la..on off.. tak kuat semangat


Badan dah start naik...


Makin lama makin malas....


Pipi makin tembam...badan makin naik.



Nampak kan perbezaan dia.. makin lama makin tembam muka.. ok gamba kat bawah ni gamba masa bulan puasa tahun lepas..lebih kurang 7 bulan yg lepas kan.. wait till u see gamba after raya..masyaALLAH...naik ngan jayanya... lepas raya terus malas amek gamba.. sebab pipi dah makin bulat sgt..haha

ok habis dah gamba konon2 perasan cute... ni last.. bila tgk gamba2 ni sure tak sangka saya ni gemuk giler kan... tapi sebenar2nya mmg gemuk pun.. masa ni berat dah 100kg dah..lepas ni u all tgk gamba horror pulak..



HORROR.....jgn ubah screen anda.. ini adalah gamba sebenar.. bukan gimik.. :P

Gamba ni masa raya tahun lepas.. saya gatal perm rambut..n disebabkan meyampah dgn rambut yg tak cantik itu n pipi makin tembam maka malas amek gamba dah..


Gamba ni diambil masa bulan 1, member bertunang.. tgklah badan saya.. huge n ugly, see dat lemak2 tersembul kat peha tu..i want to get rid all of it.. and i wanna look comel like the bride to be tu... all in pink..comel kan..sgt jeles..


ok gamba ni pulak saje gedik2 amek lepas makeover done by my sister. FYI amy tu freelance makeup artist..salu mekap2 org kat astro..so sapa2 nak kawen ke tunang ke dating ker buleh mekap ngan dia.. n dgn gamba ni hopefully Ika tak pening2 pala dah dok tgk kat mothers day card akak bg mama akk tuh..sebab gamba yg ni yg dorang letak.. pastu amy gedik kata `yg mekap tebal tu la dia` ahaha.. mekap tebal eh. sapa yg tlg mekap? cuba cakap sket... :P



Last but not least...the photo of me n my lovely mama.. org kata kami seiras.. like mother like daughter..but kadang2 org cakap macam kakak n adik bukan mak n anak.. haha



ok itulah dia antara gamba2 kaseh yg dapat di kongsi bersama rakan2 yg ingin mengenali diri ini.. dah tgk da kan dari gamba perasan comel sampailah ke gamba hodoh giler.. nati bglah komen membina utk kaseh eh bg kuat semangat sikit nak teruskan misi transformasi 2009 ni.. sebab kaseh nak sgt cantik masa wedding kaseh nati.. waaaa... pastikan boleh... insyaALLAH...
okla kawan2 semua..lepas ni kaseh akan update gamba n berat kaseh ehh.. take care all..

wassalam

p/s : bersyukur dengan anugerah ALLAH.

17 comments:

Miss Fiza said...

Kaseh...cantik tu subjektif,yg penting hati kita bersih insy'allah nnt terpancar kt muka kita. Insy'allah nnt dpt lah kaseh capai impian tu okay...fiza will support you from here ;) smileee..

MyDreamWeight said...

Miss Fiza : thank u dear... :)

POSH76 said...

Inilah rupenyer cik kasih...cun aper....

u are sooo sweet..kalu hang selim mesti cam ur sister...ur sister cantiklah...

ur mum mmg cam ur sister...

aRe_uDear said...

Memang seiras betul la uolss.. hahaaa.. sebijik

AmY-AdLi said...

oh mintak maap..
kalu dier dah slim muke cm amy...
amy sanggup dier x slim !
wahaha...

Topsy-Turvy Mum said...

mmg cute la u ni Kaseh :)

InshaAllah transformasi 2009 akan berjaya!!

chaiyok..chaiyok!

MyDreamWeight said...

Posh76 : haiyaa. tu yg kaseh perasan comel tu.. tapi tgk tang badan, aduhai... muka amy macam my mum eh? hehe dia takmo ngaku tuh..

are-udear : haha seiras ehh.. ada cop trademark tu.. tak tgk my kazen..pun sepesen je muka..

AMy gedik :elehhh tak sanggup konon.. ke jeles kalau along slim nati along lagi lawa dari amy :P weekkkk

Roxy : cute eh? toce2... mudah2an tercapai transformasi 2009..amin.. chaiyokk!!

uMMisYa said...

cantik qaseh ni..tak pe..teruskan usaha untuk kurus.insyaallah raya ni dapat melaram baju kebaya..

Anonymous said...

ASSALAMUALAIKUM....

AKAK TERUSKAN USAHA TAU...MAK NISA

Azimah@Melati said...

dari hati kecilku....cantik la....
dengan semangat tahun 2009 nie...
fuh lepas nie mesti lagi meletop...

Nona Reena said...

kak long..nona blom bace habis lagi just tengok gmbr je..mcm kak ong ni cepat je nak naik berat bdn kan.??nona amalkan mkn nasi 4kali sehari selama 2 bulan tu pun baru naik 7kilo dari 43 ke 50 sampai la sekarang..masalah nye tang perut tu la..hihihi..pape pun kan kak long,syukur dengan anugerah dari Nya..mwahhh..

MyDreamWeight said...

Ummisya : itula..salu kalau raya mesti ada prob nak cari baju yg dah siap..paling2 pun pakai baju kurung je..kalau ada rezeki tahun ni buleh pakai kebaya besh gak kan...

Anon (Mak Nisa): insyallah akan diusahakan sampai berjaya :) tima kasih ehh..

Azimah : tima kasih dear.... insyallah transformasi 2009 ni..

Nona : wow! makan nasi 4 kali sehari pun tak naik? meh tukar badan la nak? hehehe mesti metabolisme nona tinggi ni..tu yg makan byk mana pun tak naik2.. besh tu..tapi tu la tang perut kena jaga jgn muncit. nati tak cun.. mwahh backk..

Nona Reena said...

kak long..dh muncit pun..ssh nak pakai baju ketat2..nak kene pakai baju longgar je...

cik adek manes said...

kak kasehhhh..
akak suwittt sgt..

bley je akak, asal kuatkan semangat eks.. insyaAllah..

Zulaikha said...

tuuuu diaaa...
hehehe...
kak kaseh dah semulajadi cun...
slim lagi skit, sure meletop punye!!ngeee..
chaiyok2!!

pssst, nanti kawen jgn lupe ajak sy yee..hehe

MyDreamWeight said...

Nona : hehe muncit sikit takper..jgn muncit byk cam kaklong..

cik adek manis : alahai akak nak badan cam einazzz... hehe

Ika : insyaALLAH akak kawen sok akak akan ajak semua geng2 diet.. by the time akak kawen sok ika dah slim woo.. ntah2 nati datang bawak cik abe.. pheww

Anonymous said...

Hello
buy vardenafil
These are just some of the notable disorders for which Levitra is basically used for.
[url=http://www.mwdcabinets.com/]levitra online[/url]
At that time you should also know about that what amount of dose you need to take and after how much time.
http://www.mwdcabinets.com/ - buy levitra online
In fact Verdenafil is marketed under the name of Levitra.