Wednesday, April 22, 2009

Suara Sedap, Muka comel, Badan?

salam..morning
apa khabar agaknya kawan2 n adik2ku semua..hopefully anda semua sentiasa ceria n bersemangat lebih daripada biasa.. :)
harinih saya nak sembang2 kosong je tapi ada kena mengena gak la ngan badan n gemuk ni.. ni semua gara2 komen dari dianazainodin (saya lum pandai nak linkkan blog org, nati dah pandai saya akan linkkan ngan blog anda eh)..ok sambung balik..
diana komen kat entry saya yg psl history 3 tuh, citer pasal org chubby ni biasanya suara sedap..
hehehe ni nak sokong sgt komen diana.. mmmg betollll sgt2.. rasanya mmg dianugerahkan oleh ALLAH, org berbadan comel ni mempunyai suara yg merdu..sedap je didengar.. yerla..kira adil la kan... takkan org kurus je nak perfect nak yg baik2.. yg gemuk pun nak ada keistimewaan jugak..kebiasaannya la kan.. org berbadan comel ni mempunyai hati yg baik.. suara yg sedap.. penyayang.. suka amek berat dan sensitif... yaa itu adalah ciri2 dalam diri saya.. :P
tapi mmg tu la hakikatnya.. sepanjang hidup saya ni..semua org suka dgn suara saya, sedap ker? ermm sedap la kot.. haha.. kalau dah ex2bf n exhubby ku terpikat ngan suara pada mula2 kenal tu kira sedap la kan..kalau org dgr suara mmg tak terpk yg badan kita comel.. mmaybe dorang imagine waa.. sedapnya suara.. mesti seksi.. padahal dorang taktau `SEKSA` rupanya minah nih... haha tapi saya tak penah pun amek kesempatan ngan suara yg sedap konon2 ni utk mengorat org atau menipu org.. kalau kenal ngan lelaki saya akan bgtau awal2. badan saya ni gemuk.. tapi mmg dorang akan terkejut konon2 gak.. yerlaa dgr suara ayu je.. takkan la gemuk lak kan.. haha lantak dorang la..
lagi satu kan.. haa yg mama saya salu la sebut...dari dulu sampai skang pun ada gak kadang2 dia sebut... `along ni naik keta je..org tgk dari luar sure kata..waaaa cun la awek ni... bila kuar keta je..org sure kata mak ai.. gemuknya`... hahaha yaa kawan2 itulah yg disebut oleh mamaku sendiri.. dah lama kena ngan dia macam ni..tak amek ati pun.. dah menda betul.. yerla.. nak kata tak lawa.. ada la rupa jugak ( bersyukur ngan kurniaan ALLAH - tak lawa pun ngaku je lawa) ..tapi badan..alahaii..kalau kurus ni agaknya leh kalah model2 kot.. haha.. pastu lagi satu.. suka amek gamba separuh bdn..lebih2 lagi sekarang ni dah ada hp kan..so suka la amek gamba sendiri.. kalau da amek gamba sendiri mana la nak amek full kan..sure amek separuh2.. takpun amek gamba muka jer.. hahah.. dah gerenti nampak muka lawa je..pastu kena lak ngan angle yg betul..nampak la pipi cengkung n lawa je.. padahal hakikatnya..badan dah macam ngandung 10 bulan.. ni saya cakap tentang diri saya tau.. mmg bykkkk gamba saya amek kat hp..pastu buh la kat myspace..frenster..facebook.. tapi tu la..buh muka separuh je la..gerenti ramai nak kenal.. aduhai.. kaseh kaseh.. apa nak jadi. :P tapi apa pun saya buat tu..saje suka2 je..bukan niat apa pun.. dun worry nati saya akan postkan gamba2 saya sebagai prove yg apa yg saya citer ni berkenaan ngan diri sendiri..hahaha..tapi kalau ada yg mempunyai pengalaman yg sama..jgn malu2 nak share eh..
oklah nati sambung lagi eh... apa2 pun hadapi hari anda dengan senyuman..

p/s : rasanya suara sedap utk pmpuan chubby je kot.. lelaki chubby tak sure lak.. kalau ada lelaki yg baca blog ni sila bg komen :)

12 comments:

Topsy-Turvy Mum said...

yup..setujuk...cam adibah noor tu kan..
suara...fullamakkk!!!
psstt..tak sabar nak tgk kaseh laa :)

cik adek manes said...

keke.. !

tegelak bace entri akak.. btol jgk kan owg bebdn cumel nie, sore pon ala² cumel gaks..

part yg amek gmba separuh² tue me pon sll je owg kate gittew.. musti cam tacaye je bile kate diri nie gumuks.. tang angle sme lawa, nampak kuwus aje kan.. tue lom amek gmba full body.. keke.. skali tgk je, musti lari pnye.. hehe..

pon tak sabor nak tgk pic akak.. boh ngan kadar segera taw.. ;]

MyDreamWeight said...

Topsy-TUrvy MUm : suara adibah noor mmg mabeles n dia menten kiut.. tak sabar nak tgk kaseh eh hehehe... aduhai..nati kaseh buh gamba perasan comel kaseh tu..dulu n skang..hehehe

MyDreamWeight said...

cik adek manes : hehe nati akak buh gamba akak perasan lawa dulu... pastu baru akak buh gamba yg sebenarnya.. hehehe

Mia-Ina said...

panjangnya coretan kaseh...suke menulis ke

MyDreamWeight said...

Mia-Ina : panjang sgt eh..tu la bila dah ada idea terus type tanpa henti tak sedar da pjg lebar tapi kaseh sebenarnya tak suka menulis sgt.. tak berapa pandai karang pun..ni kebetulan citer benar dalam hidup tu yg lancar je citer.. :)

Bimbo said...

kaseh , i got something for u in my blog. feel free to read that ok ?hehe. and i hope u'll forgive me for make it public. ( mesti pemes ko lepas ni kaseh.haha )

MyDreamWeight said...

Bimbo : thanx a lot dear.. i dah jenguk ur blog..so sweet of u.. waaa i just cant wait to have my dream weight.insyaALLAH....smoochess...

Zulaikha said...

suare ika tak sedap pown..
kasar...hehe..

MyDreamWeight said...

Zulaikha : hehe takper.. kasar2 pun cumel la syg..

Miss Fiza said...

Kaseh...thanks melawat blog fiza :)..insy'allah usaha tangga kejayaan yer..jdikan kawan2 sbgi pembakar semangat..go kaseh go :)

MyDreamWeight said...

Miss FIza : sama2 dear.. :)