Friday, April 24, 2009

Prihatin?

Salam n morning..
apa kabar kawan2 semua.. ermm semlm saya tak sempat nak update blog sebab semlm the whole day ada training..then dah balik umah malas nak on laptop so macam biasa la pagi2 ni je sempat jengah blog kawan2 n kalau rajin post entry sendiri..
ermm pagi ni ada something yg nak saya share ngan anda semua.. macam ni.. sejak hari selasa baru2 ni kereta saya masuk hospital.. biasala kalau dah masuk hospital kena tahan ward..macam2 la doktor keta tu kata nak repair tu la ini la...so sejak arituh saya g kerja naik komuter..sebenarnya kan..saya dah lamaaa niat nak naik komuter ni..antara reason dia ialah :
1) dapat exercise sikit turun naik tangga kat komuter tu.. (kalau naik keta jadi malas takde exercise langsung ) hahaha
2) dapat save duit minyak and toll... banyak woo saya kena byr duit minyak n toll monthly..itupun utk g keja n balik keja je tau..sebab saya ni gudgal..jarang kuar umah..weekend lepak je kat umah.. tido..(erkk tido? manalah badan kau tak naik kaseh woiii) ... kalau naik train leh save RM600 ( leh beli parfum 2 botol) hahaha <-- saya mmg hantu parfum ye kawan2..kalau bf tak bg emas ke diamond ke pun takper.. bg saya parfum je cukup..

ok ok da merepek plak..actually nak citer semlm masa balik kerja..dah petang biasalah train sentiasa penuh..so saya pun ikut la macam org lain berpusu2 naik train..berhimpit2 ngan macam2 bau dalam tuh..masyaALLAH pening kepala.. dan disebabkan terlalu ramai manusia dalam tuh so saya terpaksala berdiri.. bayangkanlah dengan bag laptopnya..ngan handbag..mmg nampak agak sarat ngan barang..(konon berat la)..pastukan saya dapat tpt berdiri berdepan dengan seorang budak lelakiyg sdg duduk, yg agak hensem la jugak.. comel la muka dia.. muka budak2 baik..macam baru start keja kot..pastu dia pandang saya..dia senyum then dia bgn..dia cakap apa tau... :

budak lelaki comel : `duduk la dulu kak`

saya yg berbadan comel: `eh takpe..akak ok..thanx`

budak lelaki comel : `takper kak, x elok utk `baby` akak kalau akak berdiri lama2 ..brg akak byk tuh...

saya yg berbadan comel: (terpinga2...)erk..ok..terima kasih..


maka saya pun duduk la kat tpt adik tuh.. taktau nak jawab apa bila dia dah sebut pasal baby tu...hahah takkan saya nak kata..ehh akak tak pregnant la dik..perut akak je macam org mengandung..aduss..giler malu la saya nati..haha mmg la budak tu amat prihatin..bagus jugak ada org malaysia yg macam tuh tapi..dia da salah org daa...
AKAK TAK ADA BABY DALAM PERUT AKAK NI DIK...byk lemak jer.... ;P


p/s : adakah saya mengambil kesempatan? ye kot..

9 comments:

I want to lose weight said...

anak buah aku.. siap tabur citer lagi kat sedara mara..

dia kata "perut mami dalam tu ada 2 baby taw"

eee geram nyer aku !!!

Ibu Aqil & Aqilah said...

he. he. tersenyum ku sendirian...

MyDreamWeight said...

i want to lose weight aka mama khaleef : haha tu laa kaseh pun biasa kena.. tp ni bila da terkena ngan org luar segan tapi buat dek je hehe..

Ibu aqil n aqilah : hehe..nati kissh2 anak2 ibu eh..

POSH76 said...

ada gak untungnyer..hehe.....

MyDreamWeight said...

posh76 : itula pasal nya.. ada gak untungnya badan chubby ni eh...hehhe

Zulaikha said...

hehe..perkara2 seperti ini byk gak ika kene..

situasi pertama :
mase skolah menengah, slalu kalu nak order katekan lah kat kfc, orang mesti panggil sy akak...sy mengiyakan aje n berlagak mcm org besar pdhal skolah lg...

situasi kedua :
kalu keluar berdua ngan ayah sy, org mesti ingat sy ni isteri ayah sy..perkara ni berlaku pada org2 yg tak kenal kami berdua..mcm promoter ker, waitress ke...

situasi ketiga :
tiap2 tahun sy wakilkan parents gi jumpe cekgu adek2 sy time report card day...buat cekgu2 yg tak kenal sy, dorg akan ingat sy ni mak kpd adek sy...same goz tru kwn2 adik2 sy..smpai adik sy ckp,
"along, aku malu!"

situasi keempat :
kawan2 mak sy yg jarang jumpe sy slalu ingat sy ni adek mak sy..muka mirip, badan besar...haishhh..

lame2 dah lali..smpai sy sanggup mengiyakan...hehehe...sbb malas nak explain...

wee..

MyDreamWeight said...

Ika : phewww...byk lagi exp ika...tula malas nak layankan kan...biar je org nak cakap apa..

nazliahnazeer said...

perghh yg kak ika ckp tu mmg betul la.org pn slalu kwn2 mama ckp adik dia.org pnah bwk adik gi klnik.ada aso cina tu tanya ni lu punya anak ka?hahah.benciiii! anyway akk kite added ur link. ;)

MyDreamWeight said...

Nazliah : okeh dearie..nati akak link back..anyway tenkiu singgah..smooches... :)