Tuesday, May 19, 2009

Hasil percubaan combination JDM5 and Herbalife

Salam ...morning...

Ok pagi ni takleh nak citer pjg sebab keja byk n saya datang lambat tadi..huhuhu...bangun awal tapi terlebih golek2 atas katil...sudahnya lambat..
semlm kan saya ada cter nak mulakan Diet JDM5 sekali ngan Herbalife kan.. so menu semalam :


Breakfast : 8-8.30
- HL shake (Markisa n pir yogurt drink plus F1 & F3)
209kcal
- Teamix ( 500ml) 6kcal

- mineral water (500ml)

(kalau ikut aturan menu JDM5, pagi kena amek separuh pemakanan macam biasa..tapi saya gantikan ngan Shake Herbalife.. kenyang gak)

10.30 am
- Idli sekeping mkn dgn dal (idli tu mknan india yg mcm tose version kecik)
120kcal
- Minum teamix tadi yg tak habis2
- mineral water (200ml) kot.. agak2 je ni


Lunch : 1-2.00
- tak amek lunch..gantikan ngan JDM5 (JDM5 + air sejuk )
73 kcal
- Teamix (500ml) 6 kcal

- Mineral water (700ml)


Teabreak: 3pm
- Mineral water & cream crackers & sekeping marble cake
150kcal

Dinner : 6:30-7.00
- Nasi Padprik & telur dadar ( beli je..mama tak masak, mkn sambil tgk TBL)
400kcal

(yg ni ikut aturan JDM5, amek pemakanan macam biasa.. so saya skip HL shake n makan nasi)

B4 tidur : 9:30pm : saya amek JDM5 73kcal


Okeh.. komen saya.. rasa JDM5 bolehla telan.. HL shake boleh buat variety recipe.. JDM5 rasa macam jus oren Tang n agak manis.. mmg kena minum sejuk baru sedap.. n saya masih taktau apa fungsi JDM5 tu sebab kalau HL shake dia boleh buat kita kenyang kan..tapi JDM5 tak pulak.. nati nak surf cari Info tentang JDM5 lagi.. n kenapa dia suruh minum B4 tido.. waa mmg byk kena study ni.. n malam semalam saya takleh nak tido lena sebab asyik ke toilet je.. yela b4 tido dah minum JDM5 pastu tambah ngan air kosong lagi..mana le tak ke toilet je..

orait..ni hasilnya..saya janji nak timbang esok kan...tapi kerana ketidaksabaran saya..saya timbang gak pagi tadi nak tgk hasil..

berat pg semalam : 18/5/2009 : 119.2kg

berat pg tadi : 19/5/2009 : 118.6kg

so hilang lebih kurang 0.6kg... ermm rasanya not bad kan.. sehari turun byk ni..takpe kita tunggu esok lak camne..

*edited : Mia suruh saya workout.. bukan taknak w/out tapi tak sempat.. anyway saya still cut calories gak kot..hahah..ni basic daily exercise saya buat..

Type of exercise Calories/hour
1) Sleeping 55 @8jam = 440
2) Eating 85 @ 1jam = 85
3) Sitting 85 @ 5jam = 425
4) standing 100@ 2jam = 200
5)Driving 110@ 1jam = 110
6) Office work 140@ 5jam = 700
7) walking 280@ 1jam = 280

Total Calories 2240

Berat as at 19/5/2009 - 118.6kg


Total calories taken : approximately 1037kcal
Total calories lost : 2240kcal <- ni main agak2 jer tapi yg pasti..total calories lost..for
Average for woman 1800 - 1037 = 763 (ini la lebih kurang calories saya yg da hilang)

p/s : 1st step dream : 90+kg by end of the month! boleh tak?InsyaALLAH

8 comments:

Nona Reena said...

WAOOOO..turun lagi sekilo..yeayyyy..90kg end of this month..boleh punyalah..go go go kak long.....

MyDreamWeight said...

nona : heheh tak sampai 1kg.. 1/2kg jek.. esok tatau turun ke tak..muehehe

que_zul said...

wah...ada penurunan...que penah makan HL ni..tak tahan ler...mahal satu hal..lg satu hal, jemu lak nk telan tu hari2...JDM pun sama gak..last2, que wat diet sndri dan workout...dh sebulan, penurunan ada lah 3kg...apapun, gudluck...

Mia-Ina said...

tahniah kaseh....hm, nampak gaya ble baca entry kaseh kali ni..kaseh kena search maklumat tentang khasiat setiap bahan yg diambil sama ada HL atau JDM 5...setiap sesuatu produk ada keberkesananya..

check it out k....

Nona Reena said...

mesti boleh nye kak long..nona sokong kak long..

Zulaikha said...

jdm5 x sedap ke?
baru ingat nak terai..
isk3...

MyDreamWeight said...

quezul : 3kg sebulan tanpa amek apa produk tu dah kira ok tu...apa2 pun kena kuat semangat kan..

MIa : thx dear.. tu la kaseh mmg kena carik byk info..so far tentang HL ni senang sikit nak carik lagipun ramai kawan2 dah guna, JDM je yg masalahnya ni..natila kaseh carik..takde masa sgt ni..

NOna reena : thanx dear.. muassshhh kissh sket...


Ika : takde la tak sedap sgt..rasa macam oren sikit tp manis.. akak minum buh ice byk2..so minum sejuk sedap la sikit..kalau ika nak rasa akak leh bg 1 packet.. takde la ika beli bazir je kalau tak mkn..

que_zul said...

kali ni memang berazam tk mo ambik apa2 ubat lg..nk try cara smulajadi..hehehehe...tgk geng kat Cari, dh berkilo2 turun, bersmgt jugak la...