Monday, May 11, 2009

Mother`s Day Treat!

Salam Semua

Apa khabar kawan2 semua... hows ur weekend? hopefully semua ceria2 selalu.. rasanya masih belum terlambat lagi utk saya wish Selamat Hari Ibu buat semua rakan2 ibu2 yg membaca blog saya ini.. Apa agaknya program anda semua sempena hari ibu ni eikk..? maybe ada yg belikan bunga utk ibu tersayang.. ada yg bg hadiah.. dan maybe sang bapa bawak isteri dan ibu tersayang kuar makan bersama2 anak2..apa jua yg anda lakukan, moga ianya memberi kenangan yg bermakna utk anda..

Bg saya dan famili.. Hari ibu tahun ni kami sambut agak meriah la sikit sebab malam sabtu tu kami buat BBQ bersama family belah mama di rumah sepupu mama di subang.. jadi ramaila ibu2 kat situ.. ibu veteran..ibu muda.. semua ada.. so lepas mamam masing2 dok wish each other Happy mothers day..even bapak2 pun wish sama.. comel sgt.. :) then mama dapatlah present dari aunty saya ...wahh ibu2 bg ibu2 hadiah..anak2 bg apa? tgk je..heheh

oh tak.. actually kami adik beradik tak penah miss hari2 penting macam birthday, mama`s day ke papa`s day, anniversary..kalau terlupa tu nati ada la yg tolong ingatkan.. ..so every year mmg tak penah miss la bg mama something for Mothers day (insyaALLAH) ..atleast..card.. org kata the thoughts dat count kan..so dis year pun kami bg card and ada la small gift jer.. tapi sweet & comel...


Mama ada sebut nak kad besor TV tapi yg ni je yg we all dapat..hehe ni lah hasil kerjatangan bakal adik ipar saya Ros and my sister Amy gedik..

yg kat tepi hujung ada handbag kecik tu kad jgk so we all buhla ayat2 bodek mama.. :P


Mama n her mother`s day card... ada lagi ni..


Haa yg ni just a small gift..n tak mahal pun tapiii...gamba anak2 n bakal menantu mama dalam tu yg buat mahal n berharga bg mama.. dia suka yg ni jugak..buleh pusing2 n ada music lagi... :) semua ada dalam tu cuma gamba amy`s bf tersorok lak.. so u all pandai2 la tgk eh..

and saya bg mama something special.. atleast for me it is special coz before ni tak penah bg macam tuh pun.. biasa bg brg2 yg dia suka macam parfum ke handbag ke..bwk kuar mkn ker.. but dis time.. i gave her a special full package spa & body treatment at SERINITY SPA... bagi mama rest kejap.. bagi org belek2, belai2 badan mama kejap..and alhamdulillah she loved it...:)

Saya buat appointment for my lovely mama at SERINITY SPA Bangi at 6pm... itupun nasib baik saya book a day b4, kalau tak, tak merasa la kot sebab mmg fully booked.. mmg ramai yg ingin memanjakan diri di SPA.. ada yg bawak mak (macam saya), ada yg bawak isteri, dan ada gak yg saja lepas penat keja sepanjang minggu n saje nak memanjakan diri..


Mama @SERINITY SPA , Bangi


Posing dulu b4 Masuk...



Jom Masuk....!


Pintu Masuk Spa Room Mama..Lawa kan..


Tadaa...Cantik kan.. we all dapat room for two coz yg single room dah fully occupied.. sgt cozy tpt dia... ngan bau herba yg harum..diiringi sayup2 lagu klasik indon kot.. terasa macam kat BALI la pulak..saya teringin nak join tapi tak boleh slot in dah.. Therapist sudah fully booked laa..

Katil urut n bath tub utk mandi susu...


Ni tpt Sauna.. simple but nice..

THE TREATMENT

Mama akan buat full body treatment iaitu Herbal Steam, Full Body Massage, Full Body Scrub and Milk Bath..

Mama tgh layan spa...Berpeluh2, ni kalau saya yg masuk mmg bagus utk pecah2 lemak..


Lepas lebih kurang 20 minit bersauna...now mama is ready for Full body massage.. Therapist mama nama dia Aifa... sgt baik n soft spoken.. sejuk hati dgr dia cakap.. senyum je sepanjang sesi.. n kalau anda tgk badan dia kecik je kan.. tapi the way dia urut..perghhh.. tak sangka.. mama kata berasa sgt dia urut...jari jemari yg kuat...pheww..


Urutan dimulakan di bahagian kaki dahulu

Lepas settle dua2 belah kaki diurut sampai ke peha then urut montot pulak..bagi mantapkan montot mama.. hehe..

Therapist siap naik atas tu utk pastikan urutan montot yg padu..haha


Lepas tu urut belakang pulak.. masa ni rasa macam kesian tgk therapist tu beria mengurut mama. yer la.. mama buleh dikatakan berisi jugak kan.. so macam jenuh dia nak urut2 tu.then saya tanya la therapist tu..

saya : dik kalau badan macam akak ni larat ke nak urut...besar ni byk lebihan lemak2..

Therapist : eh boleh la kak... saya penah urut yg lebih besar dari akak pun ada..

saya : tak sakit je jari2 nak tekan2 macam tu..?

Therapist : tak.. dah biasa dah kak... (sambil tersenyum sweet)



Memang syok sgt tgk dia urut mama.. mama lak besh je relax..sekali sekala kedengaran dengkuran mama..


Selepas selesai urut belakang...kena urut depan pulak.. aturan yg sama jugak..dari kaki ke dada...

Selesai body massage skang tiba masa utk Body scrub..mula dari kaki jugak..

Satu badan kena lulur...biarkan kering sekejap...pastu barulah proses menyental...


Time ni mama tgh zzZZZZzzzz...


Final Treatment...Milk Bath.. utk menjadikan kulit selembut bayi..


Oh ya..while waiting tu.. saya di hidangkan dgn herbal tea... ermm rasa air sirih elok utk wanita

Sauna sudah....Massage dah.. body scrub sudah..mandi susu pun sudah.. apa lagi..pulang marilah pulang wahai mamaku..

Montot mama makin kecik kah? erkk tidak.. sama jek heheheh


Mama & Therapist dia.. `Aifa` .. Nati datang lagi yer kak..InsyaALLAH dik..

Ok Im feeling great now... Bye SERINITY SPA! Thanks to my Chubby daughter.. haha see u next month!

Itulah serba sedikit tentang mothers day special treat for my mama.. well saya takde buat apa2 pun masa tu just tgk je so ada sedikit jeles la kan..maka setelah dibodek dgn jayanya oleh therapist mama tu si Aifa maka saya pun terjebak la jugak mengambil package Bridal (Konon2 nak kahwin da kan) hehe.. tapi mmg very good deal jugak la.. tgh offer katanya.. Dalam package tu ada :
Full Intensive Brightening Facial 10x
4 Steps Full Body Treatment 10x
Pedicure 10x
Manicure 10x

worth RM3k, mmg ngeri tgk harga dia tapi bila mmg dah ada niat nak amek package ni utk persiapan nak kahwin ni so amek je la awal2..lagipun dia ada payment plan..boleh buat 4 kali bayar... so kira berbaloi jugak la kan..Treatment padicure tu elok la utk buang kerak2 pecah tumit kaki yg meriah ada kat kakiku ini.. kasar je ni ha.. segan je org tgk..biasalah bila badan berat..kaki terpaksa menangung badan ni ha..cian kaki saya...

So lepas ni kena rajinkan diri buat treatment.. n satu lagi package ni buleh bawak famili..so lepas ni buleh bawak mama lagi n ofcoz my sister amy gedik.. apa2 pun kalau g spa macam mana pun tapi kalau badan tak kurus tak besh jugak kan...

jadi kawan2 semua kalau nak buat treatment ni bulehla pegi ke mana2 branch SERINITY SPA.. anda pasti gumbira dgn servicenya..

Kesimpulannya Mama`s day tahun ni besh and happy jek rasa... and i hope my mama happy too..Love u forever n ever mama...

Happy Mama`s Day My Dear Mama, Pn Zaharah Md Salleh

p/s: Syurga dibawah telapak kaki ibu..

3 comments:

Zulaikha said...

saket mata ika tenung gambar2 dlm post ni...
maneeee laaaaa gambo kak kaseh ni??
isk isk...

AmY-AdLi said...

yg makeup tebal tu.. dier la..
hahha

MyDreamWeight said...

ika : haha jgn pecaya ckp amy gedik tuh...dia jugak yg mekapkan akak tebal2.. :P

Amy gedik : wekkkk!!