Wednesday, May 20, 2009

Weighing day - 20/5/09

Salam,

Hi kawan2.. today lambat sikit update sebab very the busy..ni baru la boleh rest kejap..
as promised..today wednesday kan..my weighing day.. so just nak update berat utk hari ini..

Berat as 20/5/09 = 117.8kg

kalau ikutkan mmg turun.. hari isnin berat 119.2kg.. lebih kurang turun 1.4kg, alhamdulillah..
tapi ni combination diet HL ngan JDM5... lepas ni saya nak maintain ngan diet HL dulu sampai habis..then baru start JDM.. leceh campur2 product ni.. anyway ni menu saya semlm..


Breakfast : 8,00am
2 scoop French Vanilla F1 + F3 + Yogurt Drink Markisa & Pir
Teamix




10.00am
Cream crackers with strawberry jam 4 pieces

Lunch : 1.00 pm
Jus Diet Mate 5

TeaBreak : 3pm
Cream Crackers lagi... 4 pieces makan camtu jer..

Dinner :7pm
Nasi lauk ayam masak kicap, telur dadar n sayur kobis
Otak2 and satar


Nasi putih,sayur kobis & ayam masak kicap

Otak2 and Satar (satar ni sedap, sebijik rasa macam kat terengganu)


*sepanjang hari minum air masak.. And hasil timbang pagi tadi....


20/5/09 = 117.8kg

lepas ni saya akan timbang pada hari jumaat eh...takmo timbang salu nati tak surprise..
anyway nak share rasa happy n tahniah utk Ika kerana berjaya ngan transformasinya.. byk sungguh perubahan pada ika.. meh tgk SINI. walaupun ika tak amek apa2 product tapi dia berjaya jugak diet n turunkan berat secara sihat.. syukur alhamdulillah.. utk ika.. akak doakan ika berjaya capai ideal weight..begitu juga utk rakan2 seperjuangan yg lain..pasti boleh..nak join cakap camni boleh tak...? `` CHAIYOKKK`` hehehe...


p/s : Bila dah nampak perubahan, hati bahagia...




4 comments:

POSH76 said...

u go girl....kalu lah berat aku leh turun cepat cam ko kan bess...hehe

MyDreamWeight said...

posh : mmg syok rasa bila timbang berat turun tapi macam reen ckp..takut awal2 je dia active ni.. mintak2 berterusan la turun berat aku ni..amin

que_zul said...

wah..tahniah tahniah..memang teruja tgk org turun berat badan dgn jayanyer...teruskan usaha mu itewwwwww....

MyDreamWeight said...

que zul : thx dear... awal2 diet mmg cepat dia turun..hopefully kekal le turun..hehe