Wednesday, May 13, 2009

Letih!

Salam semua..

Morning... apa khabar kawan2 semua? hopefully anda semua sihat dan didalam lindungan ALLAH selalu...

pagi ni saya agak letih sikit.. bukannya letih apa.. keja mmg la byk tapi buleh handle lagi..tapi saya letih asyik berulang ke TOILET!!.. aduhai.. saya masuk keja pukul 8.. and now ni pukul 10..dah 6 kali saya berulang ke toilet.. bygkan dalam masa 2 jam je asyik nak terweewee..sangattttttttt menyusahkan.... kalaulah toilet tu dekat takperla jugak nak berulang berjuta kali pun takper..ni toilet kat ofis saya ni sangatlahh jauhnyaa... ada la lebih kurang 5 minit walking..kena naik tangga lagi.. waaa mmg la ada advantage nya..buleh jugak consider as part of my daily exercise kan tapi kalau dah every 15 min ke toilet apa citer...

sebenarnya saya mmg da agak menda ni akan berlaku sebab bila dah kita diet n byk minum air.. maka keraplah kita ke toilet which is good... buang segala toksin2 tak patut dalam badan tuh..cuma itulaa..yg tak tahan nye kekerapan tu menyusahkan saya nak buat kerja... :(

FYI, saya dah start amek balik HERBALIFE.. actually nak habiskan stock yg ada n pastu baru habiskan JUSMATE..pastu tgk la keadaan macam mana..samada nak teruskan ngan produk2 ni semua or maybe diet sendiri.. we will see..

saya dah start amek last week.. my beginning weight is 122.4kg.. then turun 121.7 pastu lepas mothers day arituh ngan BBQ la..on monday timbang naik balik 123kg n pagi tadi timbang turun balik 122.1, Hopefully pasni makin turun la.. letih dah bawak badan berat2 ni..

Plan menu hari ini:

Bfast
7am : 2 scoops F1 vanilla + 1 scoop F3 + 250ml yogurt drink (Raspberry Flavour) + ice cube

10am : Teamix + 2 pieces cream crackers

Lunch
12:30 : Tak sure nak kuar lunch ke tak.. but if kuar maybe mkn meehoon soup.

Teabreak
3pm : Teamix n chocbar

Dinner
7pm : 2 scoops F1 vanilla + 1 scoop F3 + 250ml yogurt drink (Lemon Flavor) + ice cube

ermm saya akan cuba minum air sebanyak mungkin walaupun mmg sangattt liat mau minum air.. now dah terasa nak g wee wee lagi.. uwaaa seksa... oklah sambung later eh..


p/s : nak diet mmg kena letih...

3 comments:

aRe_uDear said...

ayu dah biase cam nie.. mmg kuat minum air masak.. tapi nasib bek kat opis nie toilet dekat giler.. bape saat jer da sampaii hehee.. cian die yer xpe exercize skit (btl ke ayu eje ni ahakss...)

MyDreamWeight said...

Are-udear : waaa jelesnya toilet ayu dekat.. hehe ni pun baru je balik dari toilet.. sampai ada kakak tu perli.. punchcard toilet lagi ker? haha..sabar je laa..

uMMisYa said...

nak kuruih, semua sanggup kan..hehehe
sya lak jenuh hari2 workout..tapi beratnya liat benor nak turun...jom kita sama2 kurus..nanti dah kurus kita boleh pakai kebaya nyonya..heheh..dah angan2 nak pakai kebaya nyonya yg dah hampir 5 tahun tersimpan tak penah pakai huhuhu