Friday, June 26, 2009

TBL - Weigh in result

Salam..

ermm today kan..saya kan.. sgt sedey kan..sebab kan.. berat saya kan..naik kan..sgt sengal rasa...sgt tkade mood...

tapi kan.. baju yg tak muat lama dah..tiba2 muat harinih..ermm berat tak reti turun tapi baju leh muat..boroi da kurang sikit..double chin pun da kurang.... lemak kat tepi2 badan (breast dah macam lembek2) tu good sign ke tak saya taktau..

so pagi tadi timbang... berat saya utkkali ini adalah naik...





122.1




tapi tgh peyed sebab tu naik kot.. heheh..


dalam minggu ni kira saya berjaya gak control mkn.. n rasanya better dari minggu lepas.. cuma dah 2 hari ni termakan lebey kot...n utk pengetahuan semua saya mmg takde exercise langsung.. tak sempat.. tapi exercise kat opis ni pun rasanya dah cukup cuma tak cukup utk burn calorie..


sejak takleh mkn nasi ni saya dok belasah meehoon kungfu je.. then semlm masa balik keja CH ajak g kopitiam tapi saya malas nak kuar umah.. letih sebenarnya..pastu mama lak tak masak..sebab dia nak g BBQ kat umah auntie..saya macam biasala malas ikut.. so perut lapar.. mintak tlg CH belikan Kueteow kungfu la pulak.. so semlm saya mkn tu je pastu teringin plak roti n cheese.. so saya mkn gak.. hasilnya..timbang dapatlah spt diatas tu..

DInner semlm saya makan ni..

pastu tadi lunch, ofismate belanja mkn sempena besday saya. oh ya utk pengetahuan korang kak Nora n Nita tu satu tpt keja so masing2 pun ada join TBL and since dorang tahu saya tgh pantang nasi n dorang pun sama actually kena pantang nasi, kak nora amek meehoon tomyam.. Nita pulak amek Meehoon Ladna.. n saya macam biasa.. Meehoon kungfu.. macam dah takde menda lain ko nak mkn kaseh woooii.. sok kena kungfu baru tahu...

tapi pelik sikit meehoon kungfu kat nilai ni.. dia bungkus meehoon tu dgn telur..pastu masin lak tuh.. telan je la..takmo komplen2.. pastu kami makan rojak buah.. sedap giler.. balik kang nak tapau lagi la..haha..


itulah dia menu semlm ngan harinih...

kita akhiri entry kali ni dgn gamba2 perasan comel dari saya.. me n my new image.. biasalah org tgh kejakunan bertudung ni..mmg sonok nak pakai tudung baru je.. hehe kalerpul lagi.. hari2 tuka kaler..tapi yg jenuhnya.. masa hari pertama pakai tu masa makan..tudung kat depan tu melurut nak jatuh..jenuh gakla menarik.. tapi harinih..3rd day bertudung alhamdulillah..mkn tak jatuh2 dah tudung.. hehe da pandai :P




p/s: thanx to CH for the lovely shawls...

5 comments:

noor said...

sesuai muka akak pakai shawl ...cantik n sweet jer...

The Biggest Loser Team said...

Noor : thx for the compliment..hehe jenuh gak nk memakainya sebab kain silk ni licin susah nak bentuk..

POSH76 said...

beb muka ko dah nampak selim...
mee kungfu sedap eloklah makan gitu takdok minyak2..

dah improve menu ko...good luck yek...masa peyed atau nak peyed weight mmg naik beb...tapi itu berat air je...hgn risau...yg penting loose y inch...k

The Biggest Loser Team said...

posh : thx posh sebab tak jemu2 bg aku semangat...

Cik Adek Manes said...

akak dh betudung ye..?? alhamdulillah.. nmpk suwittt sangattt taw.. comels last shawls tue.. pepel freaks.. hehe.. !