Thursday, June 25, 2009

TBL - Birthday menu

salam..

harini saje nak share menu semlm.. menu birthday konon2...

semlm ptg balik keje g mkn kat satay kajang.. bos belanja... ada satay n segala macam food.. malas amek gamba..senak perut tgk.. tapi saya mkn ala kadar je.. tapi malamnya bila kuar ngan cintahati la yg saya makan tak ingat diet...

saya ni kalau korang nak tahu takde la berapa rajin sgt nak kuar rumah..sejak dah tua2 ni la..dolu2 masa muda2 rajin merayap gak..so semlm dah janji ngan CH nak g dinner..tapi since ptg tu balik keja dah makan so saya delaykan sikit sebab masih kenyang.. sambil2 tgk TBL mata layu je..sudahnya terlelap kat sofa.. mmg lesu rasa badan.. bila terjaga tgk jam dah kat kul 9.. hujan renyai2 lak kat luar..alahai.. dok pk nak kuar makan ke tak.. last2 kuar la jugak.. lepas mandi semua tuh dalam kul 10 lebih baru kitaorg kuar..

kami decide nak mkn kat tpt peberet... atas bukit yg romantic la jugak agaknya..hehe tapi mmg besh la kalau nak lepak2..

kami ke 21st Century Cafe.. di BUkit Mewah Kajang CLub, Kajang...


tpt ni biasa saya bawak anak2 sedara g swimming n mmg salu lepak mkn kat sini ngan CH, sebab pemandangan atas bukit yg sgt cantik n sejuk.. kalau ada rezeki leh nampak KLCC tapi jauh la kan.. yerla kajang n KLCC...mmgla jauh haha..

Masa amek gamba ni hujan renyai2 so tak berapa nampak sgt KLCC nun jauh disana...klik kat gamba utk larger view eh..tapi cafe ni atas bukit mmg sgt romantic..

hari hujan..so org semua dok dalam cafe.. kalau tak..kat bahagian luar cafe ni di lereng bukit leh lepak..

kami pun mengorder... susah gak nak order bila tgh diet ni..tapi belasah je la..sekali sekala celebrate besday...konon2 lar.. saya minum Lemon Sea Coconut.. saya mmg suka sea coconut ni.. giler suke..hehe dalam air ni dia buh longan..buleh la tahan.. n CH minum mango juice..

giler besar glass mango juice tu..leh minum dua orang.. pastu kami order food.. CH makan ini..

Mushroom Chicken

and saya kan on diet so pilih menu kena hati2.. so saya pilih ini...
Grilled Fish Fillet


syukur alhamdulillah food not bad..sedap la jugak.. pastu sambil2 makan..hujan dah reda.. angin sepoi2 bahasa..haha..baru terperasan lampu KLCC.. kalau time new year or apa2 perayaan bila org men fireworks besar2 tu mmg cantik tgk dari sini..


last but not least.. my birthday cake....sekeping Strawberry Icecream cake yg sgt yummy.. suap CH sekali je..pastu the rest saya belasah sorang.. mmg sedap...haha


Sekian saja menu saya semlm.. pagi tadi timbang..sgt tak best... :P


p/s : Happy bila bersama org yg kita syg, tapi kdg2 kita tak mampu nak tunjukkan apa yg sebenarnya kita rasa kan... :) abg, thanx for the wonderful evening.. next year kita sambut kat Bali buleh? :P larikkkk!

5 comments:

Alinx said...

bahagianya bila baca cerita yg membahagiakan... sgt jeles laaa... apekah bf saya akan buat perkara yg sama semasa bday saya nanti?huhuhu

Mia-Ina said...

bestnya dgr...mcm dlm lamaunan indah cinta la pulak..hehe..

noor said...

bahagianya....jeles i...hehe

The Biggest Loser Team said...

alinx : insyaALLAH bf alinx akan buat menda yg sama or even better.. tp kalau dia wish besday kita je pun da cukup...atleast dia ingat ...

Mia-Ina : alhamdulillah takat ni masih dialam bahagia..mudah2an kekal bahagia selamanya.. kaseh doakan kebahagian mia gak ..

Noor : hehee namo jeles.. kaseh doakan noor berbahagia bersama org tersyg jgk..

POSH76 said...

wah soooo romantik yek....mmg bess kalu dgn yg tersyg..nyum2..hehe