Friday, June 19, 2009

TBL - 3rd week weigh In

salam...

121.7 !!!!




yea yea yea i gained weight again...!

sebab weighing scale baru kot.. sebab tu naik.. hahaha (alasan baik punyer)

well the truth is.....

i deserved it...

ye laa.. u all dah baca entry semlm kan.... apa saya mkn sepanjang minggu.. then semlm pun sama.. makan... makan..makan.. giler organizer TBL asyik gain weight je.. tak malu ke kaseh woiii!!... malu mmg la malu..tapi tu lar... camne nak buat eik.. tak suka..tak suka tak suka laa :(

so start hari nih.. hari jumaat yg mulia ini.. saya dah ubah cara diet saya.. since saya start JDM5 sepnjang minggu ni.. saya dah salah ikut schedule mkn.. n terlebih mkn pun ada... so hari ini.. saya da ubah balik cara pemakanan saya dan cuba ikut diet JDM5 dgn cara yg betol... insyaALLAH.. doa2kan la eh...

tapi kan.. saya rasa.. betol ckp POSH.. kalau stress berat takkan turun dan mmg ada possibility naik.. saya mmg agak tekanan gak sejak minggu lepas lagi.. ermm so nak buat macam mana eik.. takkan everytime stress takleh turun berat... waaaa susahhhnyaaa nak jadi sihat n cantik ni..

ok tamo citer pasal stress...ni saja selingan nak bgtau apa menu saya semlm selepas bfast...

semlm lepas tension berat naik pastu ngan entry yg konon2 luahan perasaan tu.. saya ingat malas nak kuar lunch.. well mmg tak kuar pun..dok dalam ofis..pastu tiba2.. ada kakak ofismate ni ajak teman kuar beli mkn...dia kata dia lapar.. so tak kisah la saya pun temanla dia kuar..

tapi sudahnya...dia tapaukan sekali utk saya dan ofismate yg lain... aduhai.. tak amek nati org kata apa pulak kan.. so amek je la...
sib baik dia tahu saya takleh makan nasi seminggu sebab diet so dia belikan ini

Rojak...

dan ini ... haiya..

Cendol

ok tapi saya tak mkn habis pun rojak tu dan cendol tu saya minum sikit je.. syarat takmo org kecik hati.. tapi dua2 mmg sedap heheh..

then malam pulak.. dah mmg niat dalam hati takmo mkn dah.. tapi tgk2 mama beli satay kajang..elok je terhidang atas meja... ya allah.. dugaan... haha..

Siap terhidang atas meja, oh ya abaikan gamba2 kat bawah tu.. mama mmg suka letak gamba anak2 kat meja mkn..so kat bawah kaca meja tu takde alas meja.. tapi penuh ngan gamba2 kitaorg adik beradik.. hehe..biarla janji dia bahagia..


tapi saya makan 3 cucuk je... :P


Sesungguhnya satay kajang mmg sedappp...

itulah cerita dinner saya semlm.. bngun pagi timbang dapatlah 121.7 tuh.. abih citer..

then ni citer harinih pulak.. dgn semangat berkobar2... penuh azam.. nak follow diet JDM5 dgn betol.. so saya takdela amek JDM pagi2.. tapi saya amekla bfast.. dok pk nak makan apa la kan sebb saya jarang sgt bfast..bukan apa.. takut sakit perut.. pastu.. semlm mama ada la buat popia n pudding utk dibawa ke majlis nikah sepupu saya pagi ni.. (saya tak dapat pegi sebab keja.. ampun ehh fiza, along keje.. esok along datang reception...insyaALLAH)..

so dgn rajin nya saya bgn awal sikit pastu goreng la popia2 ini utk dibawa bekal ke ofis.. bersama2 ngan pudding custard jagung mama yg lazat ini...

Actually niat asal mama nak buat samosa sebab inti popia ni inti samosa daging ayam tapi dia buat triangle tak jadi.. sudahnya mama malas..terus dia gulung2 jadi popia.. apa2 pun gulung ke triangle ke ma.. tetap sedapp..

sedap pudding ni.. siyes...baru je pas rasa sikit mama tgh happy masa buat pudding ni kot.. haha

Pudding custard ngan mixed fruit with kuah jagung..yummy..

ok jgn risau.. saya mkn popia for bfast tadi pun cuma 3 ketul je.. pastu air masak sebotol..pastu jamah pudding mama sesuap dua.. yg lain2 tu saja bawak utk kawan2 kat ofis.. pasni kena puasa.. bleh minum air masak je.. tghari kang baru amek JDM5... ermm lapar..


p/s: apa agaknya citer rakan2 TBL yg lain eik..jap nak jenguk2

6 comments:

POSH76 said...

geng aku dok perati diet ko ni cam ada somethg wrg..mmg ler sinful food yg ko makan tu sikit2..tp lama2 jadi bukit tau...mende2 cam gini ko kena quit terus...walaupun ciput..take healthy food...baru ko kenyang & sng nak turun...sementara ajer...kalu tingin pun weekend ajer ko amik...

fry food & santan is no no...kolestrol beb...

The Biggest Loser Team said...

Posh : apa ko ckp mmg betol sgt2.. aku taktau camne nak control.. mmg la konon2 amek sikit,tapi gula tetap gula n lemak tetap lemak kan n minyak tetap minyak.. alahaiii :(

AmY-AdLi said...

hahhaah... kalau nak jugak makan mende lemak2...
mari join g swimming pool n jogging !!
haha...

Mey Mey said...

akak sy xsalahkan akak...
klu tgk pun sy rasa nk telan dah gambaq tu

Alinx said...

sedapnya pudding... nakkk~

Jim said...

wow. thats a lot of calorie i guess. havent test the rest. but satays a forbidden pleasure 2 me. but who can blame... that satays so damn tasty. lol. please save those stuff for your cheat days (i.e. sunday). losing weight is not just about diet.. its nutrition, activity, n good rest. all the best! :)