Wednesday, June 24, 2009

It is my Birthday! Transformation begins...

salam..

Today is my birthday... sweet 25 .... hahaha yela tuh kaseh... no lah.. im 35 oredi...sudah matang.. bukan berumur eh n bukan makin tua.. tapi makin matang..(ehehe saje nak ngaku muda sentiasa)

Well today still working macam biasa.. ada org besday amek cuti kan..tapi saya still kerja..tapi amek halfday kot..insyaALLAH sebab cinta hati datang so konon2 malam ni nak celebrate sama.. jadi kena balik awal..

utk besday kali ni saya cuma berdoa agar dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. dan moga beroleh keberkatan dalam hidup saya.. amin...



Utk besday tahun ni mmg bermakna bagi saya sebab bermulanya satu keazaman serta transformasi dalam hidup.. azam utk kuruskan badan anda semua da tahu kan..

ermm ada satu lagi azam transformasi yg saya pendamkan lama sgt dah.. dan alhamdulillah.. pada hari ini.. hari jadi saya yg ke 35, saya mulakan transformasi saya dgn mengubah penampilan diri.. iaitu`memakai tudung..` (i am blushed..malu) hehe

as u all know.. saya mmg free hair..dolu2 penah pakai tudung tapi bila ada masalah hidup ngan tension konon2..saya bukak semula... so saya dah niat dari dulu...bila hati saya betul2 dah redha dan terbuka utk memakai tudung, saya akan pastikan saya pakai terus dan takkan bukak2 lagi dah..

dan sebenarnya niat nak bertudung ni lamaa sgt dah berkubu dalam hati..cuma tak reti2 nak start...maybe belum sampai seru kot masa tu.. sebab tu la kalau anda semua perasan..saya ada add blog yg jual2 shawl or tudung dlm ni padahal saya tak pakai tudung kan...

dan sebab tu la saya suka jenguk blog brooch zel... sebab dok berangan bilala bleh pakai brooch lawa si zel ni.. dan sure empunya blog tertanya2...si kaseh ni da add aku tapi tak reti2 nak order?...

haha masa tu dok tgk2 je hari2..usha tudung tu tudung ni..shawl tu..shawl org ni.. brooch berbatu tu..brooch berantai ni.. macam2 la.. tapi tak berkesempatan nak beli..heheh tapi insyaALLAH pasni bleh shopping kat blog korang..

dan harapan saya agar transformasi ini berkekalan hingga ke akhir hayat saya..dgn izin ALLAH.. dan jugak mudah2 transformasi menguruskan berat badan berjaya.. amin..

oklah sempena besday saya ni.. saya berbesar hati nak share ngan kawan2 gamba saya yg terbaru... saya sgt jarangggg nak mengupload gambo sendiri tapi hari ni special..haha..enjoy the gedik view of si Boolatt.. the besday gal :P


me with my sister amy (middle) and my sweet cousin, abaikan aksi gedik kami.. lupa nak bgtau..i cut my hair..haha.. dari long perm hair terus pendek giler.. sgt sempoi.. dis pic was taken baru2 ni je.. on my kazens wedding.. 20/6/09. Saat2 akhir free hair gitu.. :P, ermmm me sgt buulaattt!!



yg ni pun masa wedding baru2 ni gak.. 21/6/09, bergedik kat belah groom plak.. sgt over bergambar camtu kat umah org.. haha..actually ada aksi2 sengal time tu tapi saya pilih yg sopan sikit kat sini.. in d pic from left.. me (yg paling bolat tu saya ler) amy..Ucu ani ( my fav mak sedara) mama, and belakang tu nurul..


and finally.....



the latest me....



in da office.....




on my birthday....








tadaaaa...






eh jap... nak bgtau dari mana dapat idea pakai tudung camni..


i love da way she wears her shawl.. nampak senang kan.. tapi for me.. susahhhhhh giler...ahah
takper..lama2 biasala tuh..







ok tadaaaaaaaa


the new beautiful n sweet me... (nak gak perasan..sapa lagi nak puji kalau bkn diri sendiri kan..)
hehe sorry muka agak selenger..sebab saya tak suka pakai mekap bila g keja..takat lipstik je.. nampakla bekas2 jerawat tu.. takperla.. jerawat pemanis org kata.. anyway ada sapa2 tau camne nak ilangkan parut2 jerawat tu nati bgtau eh...

itulah dia citer saya utk pagi ni.. my transformation begins... :)



p/s : Besday present? ada tunggu dalam next entry eh..

13 comments:

gebu's fairy tales said...

heppi besday kaseh!!!!
Semoga kaseh panjang umur, murah rezzeki dan hidup diberkati hingga akhir hayat...psstttt...cantik awak pakai tudung..ayu uu!!

Topsy-Turvy Mum said...

Hi Kaseh!

suka la tgk kaseh pakai lace tu...

congrats dah pakai tudung...Alhamdulillah :)

POSH76 said...

1st...hepi birthday to u...moga all ur wish come true
2nd...Tahniah dah pakai tudung...insap jab biler nak sampai seru...santek hang pakai...nampak selim ur face
3rd...santekla pesen baju ko kat kenduri tu...tapi kalu udah bertudung tak leh cekci2 tau...hehe
4th...utk pimple ko tu kalu confirm just a scar...ko scrub & use mask...kalu ada pimple jgn yek...make sure ur internal is ok...kekadang pimple ni bcoz of hormon..kaji balik ko nyer skincare...

all the best to u....

Cik_Nomi said...

k kaseh, hepi sweet 35.. haha.. bulehkan.. still sweet pe.. n sekarang ni bertambah sweety-meety.. its a great transformation!

hope k kaseh dapat capai ape yang diazamkan n terus istiqamah okeh..

The Biggest Loser Team said...

liza :tenkiu dear :)




Rox : thanx dear.. hehe pasni takleh pakai jarang2 dah.. lace kena ada lining penuhh.. :p, syukur alhamdulillah da sampai seru..mudah2 diberkati ..

Anonymous said...

hepi besday akak....semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...luv u

Anonymous said...

comel akak...dah lama tak dgr kabar berita dr akak tau...ingat june lagi tak?

The Biggest Loser Team said...

Posh : tenkiu dear.. tu la dah takleh pakai seksi2 dah.. :P , muka ni ada gak jerawat seketul sebab tgh piyed ni..yg lain sumer bekas2 je..


nomi : tenkiu2... insyaALLAH akak akan usahakan utk capai transformasi..


Anon( JUne) : ya allah ingat lerr...june exxmara kan? akak baca je komen june ni akak ingat nak terus call tapi takde lak nombor kat hp akak ni..maybe kat hp lagi satu tp bateri takdek lak tuh..pastu try call exxmara..line dah kena potong eh.. anyway mana tahu pasal blog akak ni..hehe luv u too dear..

PFS6450 said...

Alhamdulillah chomel sis kaseh pakai tudung uhuks... sis, leh g umrah+haji lepas nih... Amin.....

The Biggest Loser Team said...

pfs6450 : tenkiu dear..:) umrah & haji? insyaALLAH kalau ada rezeki..:)

Anonymous said...

akak....biasalah junekan...kaki baca blog sebenarnye....exxmara dah pindah opis lah kak...no baru opis kan..03-33259312...no sye akak adakan...sye kai no lama lg...akak..ari ahad nie insyaallah sye nak turun kajang..ingat nak jumpa kaklah...(klu akak sudilah)tp sye tak de no baru akaklah...sye harap akak dpt turunkan berat badan tau...chaiyo..chaiyo..semangat...semangat...luv u

The Biggest Loser Team said...

June : akak mmg ada no baru tp no lama tu akak masih ada lagi..bleh aja call pakai no tu..arituh en su call tapi akak ada meeting masa tuh so takleh nak jawab..pastu nak call balik lak adaje hal.. nati kem salam dia eh.. :P

Mey Mey said...

Selamat hari lahir kak kasih..
moga tercapai transformasi yang
di impi2kan..

kalu utk jerawat bleh try makan
supplement evening primrose oil
1000mg dr seven seas (bleh cari kt guardian n watson).

Makan sehari sebiji. Kulit jadi lebih licin dan sekata (auww..)
sy pernah cuba but now stop (budget2x) hehe..

Tapi kena istiqamah skit masuk bulan kedua mesti ramai yang perasan dah Ok!
Sebab dia ada vitamin E dan minyak bunga matahari. Very natural.
Current price: RM79(utk3 bulan)