Friday, June 26, 2009

Dan Sebenarnya...

Salam.. cakk

baru je lepas post entry pasal weigh in arinih.. erm minggu ni naik lagi..
Dan sebenarnya saya mmg tahu kalau saya berterusan macam ni mmg takkan turun weight saya ni..


Dan sebenarnya saya masih taktau which product to consume.. samada menten ngan herbalife or JDM5, for the time being ni saya masih tgh trial stage JDM5 sbb Herbalife dah habis..


Dan sebenarnya byk plan saya utk kuruskan badan ni tapi semua hanya plan.. masih lum di activatekan plan2 tu semua.. mana yg nak g gym la.. nak g keja naik komuter la ( bleh exercise ngan turun naik tangga kat komuter tu) ..byk lagi la plan tergantung...


Dan sebenarnya ada satu lagi menda yg kalau saya gunakan dgn sebaik mungkin dah pasti saya takkan bersedey ngan kenaikkan berat saya ni.....


Dan Sebenarnya saya mmg takde exercise langsung spjg program diet ni berlangsung.. cuma harapkan natural calorie burn ngan kerja2 kat ofis ni...n melawat satu kilang..( kalau kira2 mmg byk gak la bleh burn)


Dan sebenarnya kalau nak exercise buleh ajer sebab skang saya stay di apartment tingkat 4..so kalau nak exercise..buleh apa naik tangga turun tangga hari2.. mesti terbakar calorie tu..tapi tak.. saya pilih utk naik lift... ermmm..


Dan sebenarnya bukan tak teringin nak beli cd aerobik or poco2 dari zel...tapi bila kenangkan celah mana nak beraerobik tu terus batalkan hasrat nak beli..sebb kat umah ramai org..nati dorang dok gelakkan saya je kalau buat aerobik tu.. :(


Dan sebenarnya saya ada satu aset yg amat berharga yg dah lamaaa giler saya perap jadikan gajah putih... rasanya kalau dari dulu saya gunakan menda ni dah lama turun berat badan saya kan..


actually aset ni elok je tersimpan kat umah saya di Tingkat 2, (sebenarnya lepas divorced dulu saya terus pindah dok dkt2 ngan mama.. so mama kat tkt 4, saya pindah tkt 2, then malas nak duk sorang2.. saya naik atas stay ngan mama. Mama lak masa tu jarang balik Ipoh.. terus jadi permanent lak dok kajang tu... rumah asal kami kat Ipoh.. skang dah jadi tpt snggah cik pontianak. (citer betol ni tak tipu, entry lain la eh citer pasal cik pon ni)

ok sambung pasal aset berharga saya ni.. saya dah lama sedar yg saya ada menda ni kat umah bawah tapi penyakit M tu terlebih ada dalam diri ni.. malassss betol nak turun bawah sorang2, padahal bukan jauh sgt pun.. tkt 2 je..

so baru2 ni saya secara tak sengaja telah pegi ke rumah saya tuh.. sebb kebetulan adk saya amy ada buat projek bergamba apa ntah ngan kawan dia.. so saya saje singgah cadangnya nak g amek tudung2 lama saya bawak naik atas.. masuk2 umah ternampakla harta saya yg satu ni.. alahai..

yess.. my elleptical..(*edited - baru tahu nama dia ) :( masuk2 umah tgk dekat2..cian dia dah berhabuk.. beli ribu2 tapi tak guna pun.. guna sekejap je dulu2.. pastu dari tahun 2007 elok je dia tersimpan kat umah bwh..


pas da masuk umah tu byk la jumpa barang2 kenangan lama2.. abaikan keadaan yg semak itu eh..biasalah umah baru pindah..tapi actually takdela semak sgt.. mama selalu kemas umah tuh.. saya pusing2 umah belek2 kotak lama2..terjumpa sports shoes lama.. tu ha kalau korang nampak saya pi campak dkt elleptical tu.. dgn niat..pasni nak turun bawah exercise... mudah2an..amin....


Dan sebenarnya...saya mempunyai harapan baru.. nak exercise sbyk yg mungkin.. takyah nak g gym bagai.. fully utilize equipment yg sedia ada ni.. ok kaseh? pastikan buat eh.. jgn cakap jek..

Dan sebenarnya.... :)


p/s : mmg minat yuna..dan sebenarnya... :P

8 comments:

AmY-AdLi said...

elehhhhhhhhhh..balik keje arini terus trun bawah exercise!!

The Biggest Loser Team said...

amy gedik : wakakakka arini takmo exercise.. mau pigi kopitiam.. datim.. :P

POSH76 said...

alahai ruginyer...tak mo jual kat aku...ni bagus tau...cepat ko turun nanti...cayolah...hehe

uMMisYa said...

samalah elliptical kita..sya punya pun mcm tu gak..tak per guna semula kuatkan semangat
nanti jangan lupa crita pasal cin PONTI tu yer..bapak kita pun asal ipoh..ipoh kat mana yer..kita kat silibin

Mia-Ina said...

yg ni mmg bgs...la dh ada..awat x guna..boleh loose..hehe

noor said...

saya penah gak beli equipment satu cam tuh...last2 jadi tempat sangkut baju...hehhe

The Biggest Loser Team said...

posh : eheh penyakit M bersarang dalam diri..kalau tak sure da lama aku turun berat kalau rajin exercise ngan menda ni..

Ummisya : insyallah pasni akan lebih kuat semngt, yg pasal cikponti tu kan nati kaseh citer... ngeri hehe
umah kaseh kat Rapat setia baru..


Mia-Ina : heeh ye ye nati akak guna eh syg..

noor : haha dulu2 pun akak buat sangkut baju..tapi mintak2 pasni dia akan berkerja keras..utk akak..hahaha

Cik Adek Manes said...

best gyler elliptical akak.. mmg dh lame meruyan nak li yg cenggini.. me pnye yg dh kaput tue pon still guna lgik.. syg nak bia die jdik tukun.. uhuhuhuh.. !