Friday, June 5, 2009

TBL weigh in day

salam

selamat pagi jumaat... hari ni weigh in day..
n saya dah pun timbang.. dan sesungguhnya saya akui minggu ni minggu meradang bg saya dan byk sgt tekanan. tekanan kat tpt keja n personal life.

Nasib baik la ada TBL contest yg membuatkan saya lupa akan masalah2 peribadi saya tu, kalau tak mau haru jadinya tekanan woo..

anyway sempena minggu tekanan ni saya mmg byk mkn.. diet semua kelaut. dari start ari sabtu lepas dok mkn je kejenya.. kalau mkn sikit takper gak..ni melampau2... ngan kenny rogersnya la, dgn nasi lemak, roti canai, haa citer pasal roti canai saya makan malam rabu arituh sampai 2 keping..masyaallah.. cuba kira berapa kalori kat dalam tuh, pastu khamis pagi saya belasah nasi lemak, pastu tghari mkn nasi.. malam nya pulak makan nasi lagi share ngan mama, pastu air masak kurang minum, pastu sepanjang minggu ni saya dah mkn 3 kotak pringles, kentang n garam semua bagai dalam tuh.. arrghhhhh sgt tekanan.. takleh jadi ni.. lepas ni kena pulun..

As a result.. ni la padahnya bila tak jaga diet dan makan dgn jayanya ikut hati...oh ya lupa nak bgtau.. salah satu sebab saya meradang selain dari line internet kat opis takde, n ngan masalah peribadi..ada satu lagi menda yg buat saya meradang.. saya punya weighing scale rosakk!! aduhaiii... giler sakitnya hatiii.. timbang2 tak kuar reading, geram yg teramatnya tuhan je tahu.. last2 pagi tadi nak timbang utk tbl punya pasal saya terpaksa guna kilang nyer weighing bridge utk timbang berat saya.. hahahaha korang bygkan la kan.. jambatan yg buat timbang lori tu saya jadikan tpt timbang saya.. sadis kan.. tapi since dah mulakan timbang kat situ maka selepas ni tiap2 minggu saya akan timbang kat situ jugak dgn baju yg sama.

ok ni berat saya pagi ni utk 1st weigh in tbl contest..


120kg


Naik dgn jayanyaaaaaaaa...da tentu2 kena denda.. well takper.. ni baru 1st week. lepas ni saya akan pulun.. oklah kawan2., nak sambung buat keja. ni pun kidnap direct line ofis, Network still problem.. see ya..





3 comments:

POSH76 said...

kalu stress mmg lagu tu...same people akan kuat makan ...tapi aku kalu stress enggak lalu makan dong....Kenny rogers tu takper...tapi roti canai & potato chips is NO...NO....aku dah lama band roti canai...& JAJAN...

Cool down..aku tau ko leh buat nyer...baru 1st month...keep it up ok..make sure after ko makan mende2 tu kasi burn r...tak kisah la ko nk buat camana..jgn p tido sudah...normalla tu aku pun kdg2 cam gini especially nak peyed....huhu

Cik_Nomi said...

k kaseh, nape arh kite owang pompuan ni klu tension je makan, kalau makan je tension.. im lucky..minggu ni bos takde.. office mate ramai cuti.. bahagie je rase.. tapi tak timbang lagi hari ni.. jap g baru timbang..

nak komen pasal makanan2 yang k kaseh rembat minggu ni..huh.. memang dahsyat arh.. pringles sampak 3 kotak tu.. lain kali klu tension g arh swimming ke, jogging ke, terjun bangunan ke..haha.. baru gempak.. (jogging la sangat)

ok.. minggu depan kena strict ok.. im watching u.. hahaha..

Zulaikha said...

weighing scale ika pun rosak..
nak kne timbang kat gym ni..
mlm kang ika updet yeee...

jgn give up..

ape2 pun, denda tetap denda..
MUAHAHAHA!!