Monday, June 22, 2009

TBL - strategy terdesak :P

Petikan dari Harian Metro 21/6/09

salam....

25kg dalam masa 4 minggu!!! believed it or not?

pheww.. giler happy kalau dapat turun 25kg dlm masa sebulan..tercapai misi transformasi 2009 saya.. hehe..

anyway ni saje nak share ngan kawan2.. strategy terdesak saya utk TBL minggu ni..almaklumlah.. dah 2 kali naik badan je.. pastu weekend ni kenduri kawen so dgn nasi minyaknya ..erm macam2 lagi la.. rasanya semua dah dpt agak kan.. malas nk buh gamba food kat sini nati POSH marah sbb mkn byk.. hehe..

ok strategy terdesak saya pada asalnya nak ganti puasa minggu ni.. so plannya pagi amek JDM5 dan minum air suam byk2 pastu seharian puasa then berbuka mcm biasa pastu b4 tido amek JDM5 lagi.. tapi dah bocor la pulak.. so puasa jugak la start harinih.. tapi buleh minum air tghari hee..

dgn mengikut aturan pemakanan JDM5...


saya amek JDM5 for breakfast..



n air suam sepnjg hari dari pg tadi sampai la lunch ni ..alhamdulillah almost 2 liter takat ni.. saya akan cuba minum sampai 3 liter...

takat ni tak mkn apa2 pun lagi sekadar minum air n bila terasa muak saya mkn asam halia sikit n asam prune..


then insyaALLAH balik keja kang nak makan sikit.. tp tak sure nak mkn apa..tgk la mama masak apa ni karang takpun makan meehoon sup or sup sayur kot.. then mlm kang cadangnya nak amek tea ni ( kebas amy punya..tapi tak tahan sakit perut nati..)


tgkla nati kalau sempat n kalau rajin nak buat.. tapi yg pasti b4 tido kena amek JDM5 lagi sekali..

Jadi itulah dia plan diet saya utk minggu ni.. mudah2an berjaya la turun.. InsyaALLAH..



p/s: bilala nak start exercise ni.. :(

7 comments:

gebu's fairy tales said...

teruskan usahamu cik kaseh..chaiyok!

Cik_Nomi said...

gud luck bebeh!

POSH76 said...

beb...since ko amik JMD tu....tak yahler consumer teh herbs ni...nanti meroyan badan ko...kalu leh aku bg tips...kalu mau start diet ko mesti kasik detox badan ko dulu..lepas tu baru ko leh tukar produk...

The Biggest Loser Team said...

posh: thx 4 d tips, tp ko ada cara2 detox yg mudah aku buat. . .tp kan aku da seminggu amek jdm ni. Xpe ke?

nazliahnazeer said...

kak kaseh, naz de pengalaman buruk pahit sakit giler la dgn tea tu.hahah.benci.rase perut cm koyak2 je.sakit giler.ble gi klinik doc tnye npe ni sakit smpai cmni.peluh2 time tu.sy kte slh mkn kot. :D sbb de mkn kt luar.pdhal teh jahat tu.hahah.tak minum dh.fobia.solat pn kne duduk.

POSH76 said...

nanti aku kasik update kat blog aku...hehe...jeng2

Mey Mey said...

gud luck kak..
jgn cheating tau..
da tulis kena buat.