Wednesday, June 24, 2009

TBL - Menu semlm & hari ini

Salam..

just a short entry..kot.. cuma nak share apa menu saya semlm and harinih..


terus terang saya cakap...seksa jugak follow JDM diet ni...sebab tersangatlahhh laparnya.. especially tgahri semlm.. well rasanya sebab saya follow menu org puasa kot.. mmg la patut lapar..

kalau ikut aturan diet JDM hari biasa mmg kena mkn pagi, tgahri baru amek jdm n n ptg mkn , mlm amek JDM lagi.. tapi since saya buat menu puasa.. so amek JDM pagi2 je..pastu terus puasa sampai ke petang.. cuma berbekalkan air suam je sepanjang hari.. dan biasalah kalau da puasa.. mmgla tersangat lapar..


so semlm balik2 keja je.. terus call cintahati ...ngadu lapar banget...kebetulan cinta hati ada dirumah sebab dia tgh cuti skang so lepak la kat umah syg tolong mama masak.. tapi semlm...dia kata mama tak masak..aduhai... dorang lunch mkn pizza jer..

aiseyman.. saya mana leh mkn pizza..terkenangkan kalori da.. tapi masa ondaway balik tuh.. dok berkira2 dlm kepala..baper byk kalori dah amek .. rasanya tak byk pun..sebab dah tak mkn langsung.. so masih ada lebih kurang 1000 kalori yg available..haha JDM diet bgtau kena amek 1000 kalori sehari..

sampai2 je umah dekat kul 7..kira macam masuk waktu berbuka la kan..hehe saya pun amek la pizza tu jugak..mengalas perut yg tersangat la laparnya..pastu cintahati ajak kuar mkn, apa lagi.. laju jek ckp ok.. (perut tgh lapo).. lepas habis je tgk ulangan TBL season baper ntah tuh kami pun pegi la mamam...

jgn marah saya tau... saya teringin nak minum ni...


Cintahati terkejut masa saya order Teh Tarik ni..sbb sebelum ni mmg saya takut nak order... saya ngan selamba jawab ``ala takper bang.. 85 jer kalori dia..arinih kan ayg tak mkn langsung kan.. `` hahah baik punyer jawapan..

pastu saya mkn ini...


Meehoon kungfu... memula ingat nak order meehoon sup tapi tekak takde selera lak nak mkn sup2 tuh... anyway mkn punya makan.. lepas pilih2 menda2 yg sedap2 je.. last2 tak abeh gak mkn.. tinggal meehoon kosong jer...


kira JDM tu dah function kot dalam badan sebab makan sikit da kenyang.. tapi bila tang lapar tu..mak aii lapar sungguh2.. anyway cintahati makn nasi berlaukkan kailan ikan masin dan sup tulang.. sangattt sedap.. sempat la pau sesuap dua...

okeh tu citer menu semlm tau...

hari la pulak.. kan harini besday saya..so memula tu ingat nak balik awal.. half day jek tapi tak jadik la pulak.. last2 tghari tu kuar lunch ngan dak2 ofis.. dorang nak belanja mamam.. nak tau kat mana... tpt yg palingg tak tahan dugaan... KFC

patutnya tghari ni saya kena amek JDM n puasa sampai ptg baru leh amek food sebb pg tadi saya amek breakfast.. last2 hancur diet plan arinih.. makan gak tghari ni.. anyway saya amek ni jer..


garden salad plus chicken popcorn... sedap la jugak bila campur ngan coreslow sikit.. kalau takat nak buh salad dressing semata tu dah rasa macam kambing bak kata zel.. kering jek gitu.. pastu tgk jek la mereka2 makan ini...


COBAAN......

petang ni balik keja ada org nak belanja makan lagi.. mlm kang ada dinner ngan Cintahati pulak.. aduhai.. makan makan n makan...


p/s: entry yg panjang.. haha

4 comments:

POSH76 said...

cam sodap jer salad tu...slow & steady...

aLiYaHaRiZ said...

Kasih, memang mase mule2 ambik JDM kite akan rasa lapar nak mamposss..tapi kan bile dah straight 5 hari kite ikut cara dia..wany confirm kite takkan boleh nak makan yg berat2 lagi..sebab utama dia pasal kite dah biasa kan minum air banyak2..so perut dah penuh dgn air..bila nak makan pun x blh nak masuk...

Wany dah ambik JDM ni almost 3 kotak, then wany dah turun 6kg, yg penting sekali inci pun banyak turun tau...actually berat wany pun x la teruk..cume dari 65kg skrg dah jadik 59kg...

So good luck!

The Biggest Loser Team said...

Posh : mmg sedap pun salad tu.. :)

Wany : tu la kaseh tgh try lagi ni.. hopefully berjaya dgn JDM ni..

que_zul said...

wah...sedapnyer gambo2 makanan di atas...sehari dua ni, sy makan melantak giler...peyet dh nak mai...nafsu makan membuak2..sy rasa bersalah tul...