Tuesday, December 28, 2010

Bila dah terlalu tertekan..


salam,
morning..

dah baca paper pagi ni? biasa saya baca online jek yg sempat..kalau tak kosmo online or metro online.. ermm pagi ni punya news buat saya tersentap gakk..

Kisah seorang bapa nekad beri anak dalam kandungan isterinya atas sebab2 tidak mampu menampung keluarganya..ermm nati korang baca la article tu kat SINI eh.. den malas nak kopipes...

sebenarnya sebab apa saya tersentap..mmg menjadi keutamaan dalam diri saya ni kalau nak kawen saya nak carik yg berkemampuan..bukan mintak yg kaya raya yg boleh bg sara hidup 5k sebulan..takk..tapi cukupla sekadar tidak terlalu susah..meaning..ada saving..andaikata anak bini sakit ke..ada duit utk cover medical semua tuh anytime.. cukup makan pakai..selesa tpt tinggal..bolehla bawak anak bini g jalan2 sekali sekala.. itu keutamaan saya tau.. org kata cinta kasih sayang lebih penting dari harta.. tu dulu...zaman skang ni..duit itu perlu/penting.....kalau takde duit then jadila macam bapa yg dalam article tuh.. tekanan sampai nak bunuh diri bagai... nauzubillah...


entahlah ...malas dah nak ckp..sendiri mu ingatla kot...



p/s: to those who may concern... apa yg i buat bersebab..bukan suka2 mintak u berubah.. tapi demi masa depan u and everybody sekeliling u .. fikir2kanlah dan selamat beramal!
entahlah..im not materialistik.. cuma berpijak dibumi nyata jek..

10 comments:

MeL said...

setujuuu!

Anonymous said...

ini lelaki paling bodo..klinik kerajaan free

rasp said...

agreed! zaman skarang, duit itu perlu...

Kaseh said...

Mel : betol kan mel kan...


Anon : pasal klinik kerajaan tu satu..tapi dia tak daya nak tanggung makan pakai anak2nya tuh..erm yg penting family plannning kot..entahlah..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

jom singgah my new blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

Kaseh said...

rasp : yeahh..betol kan..

weiyda : nati kang kaseh visit eh..

mummysyafie said...

kaseh, kalau nak tahu..one of my niece adalah mangsa kekurangan dalam family. mak kandung nya tak mampu nak jaga so diberi kat my sis. tapi semua kos perubatan sewaktu mengandung my sis yang tanggung.

tapi part yg tak syok nya bila...bila susah selalu cari my sis minta duit lar..minta top up lar..sampaikan my sis tukar no hp

Kaseh said...

nor : lahai.. payah gak camtu kan.. tapi kaseh ada gak niat nak amek anak angkat ni..

Mimy Hamid said...

agree..backup masa depan beb

Kaseh said...

mimy : yup mmg sbg lelaki/suami kena pikir masa dpn family..kena ada backup mcm ko ckp tu...kalau utk diri sndiri pun tak cukup bek jgn kawen kan...pas kawen beranak pinak dah susah..bg anak sndiri kat org pulak..