Thursday, December 23, 2010

Amy Ameera Make-Up

salam,
morning...

Today tak sempat nk BW lagi.. kebizian pulak pepagi ni.. just nak post entry ni jer..

Nak citer pasal adik manja (degil) kesayangan saya sorang ni AMY AMEERA GEDIK, rasanya bg member2 lama dah kenal dah adik den yg sempoi ni.. bg yg baru add den tu bleh la jengah personal blog dia `Gedikness`, tapi dia dah lama tak update blog sengal tuh...kebizian dan kemalasan katanya..


anyway just nak tolong promote, dan tolong menambahkan rezeki adik sendiri sebab bukan org lain pun..darah daging sendiri kan.. dan alhamdulillah adik sy ni bukan seorg yg kedekut.. kalau time sy susah mmg dia akan tolong.. tapi dgr mulut dia bebel tu biasa la.. tahan telinga jek..haha..


okeh menceceh lak.. amy skang dah jadi fulltime makeup artist, lepas Grad UKM dulu takde keja memana.. dia amek makeup course ngan Derina Artistic and bermula dgn freelance..skang dah fulltime..and sy sekeluarga support usaha dia 110%.. dah mmg passion dia dalam bidang mekap2 ni..so biarla dia teruskan dgn career ni.. walaupun ada degree in Pure Math..sudahnya jadi makeup artist..well..dah rezeki namanya kan.. belajar pandai2 pun..keja makan gaji pun lum tentu dapat income yg macam mana dia dpt skang.. infact income dia lebih byk dari sy.. tu yg salu pow dia tuh..lalalala.. bila lagi nak pow adik sendiri kans... takat pow lipstic MAC ngan parfum dia tu biasa dah..ni tgh nak pow dia belikan handbag charles & Keith satu..bilala gamak leh dapat eh b :P (kt umah semua panggil dia baby, sy sorg je panggil dia babya, short form baby ameera)


so dikesempatan ini sy nak mempromosikan :

sapa2 yg memerlukan khidmat mekap wedding, dinner, photoshoot dan lain2 bleh la contact beliau.. dan beliau ada buat class mekap also.. and trust me..sangat berbaloi belajar mekap ngan amy bukan pasal nak promote dia adik sy je TAPI sebab dia tak kedekut ilmu.. segala teknik dia akan ajar, insyallah sbb kata dia, dia tak puas hati kalau mekap nati org tak cantik.. amy ada seni & miracle touch dia tersendiri, lain org lain taste/kelebihan dia kan, ada yg minat natural mekap, ada yg nak glam mekap.. ur choice.. :) so kalau korang rajin jengah2la website amy and support la adik den sorang ni .. ni website dia eh..klik2 tau..


http://www.amy-ameera.com/


ni ada latest promotion, den kopipes je la dari web dia, kena grab cepat peluang ni sebelum dia naikkan harga mekap next year..lalalala


MAKEUP CLASS


Model : Dylla makeup student amy gak!


Tempat: Amy's Studio, Kajang (Berdekatan Komuter Kajang)
Masa: 12pm-5pm
Yuran:
-Personal Makeup Class - RM150
-Basic to Advance Makeup Class - RM250

~Peserta akan diajar mengenai:

- Pemilihan/Penggunakan foundation yang betul
- Cara untuk membentuk kening
- Shading
- 2 jenis Eye Makeup (Smokey/Socket)

*Alat makeup dan sijil penyertaan disediakan

**Alat makeup yang digunakan: Kryolan & MAC


*** Makanan juga disediakan (sedap2) <--yg ni den tambah tp mmg tiap2 minggu mama akan masak utk setiap makeup class amy, baru2 ni nyer class spaghetti bolognese yuu..bukan koman2 tapau biasa tau, kalau mood mama baik siap ada dessert lagi!
Untuk booking tempat, SMS Nama & no I/C ke 0196351535
atau email ke amyameera@gmail.com

Maximum 5-6pax per class !~ =)


okeh..yg lain2 korang jenguk la website dia sendiri eh.. kalau nak belajar ngan amy leh email terus kat dia pastu sebut nama KASEH, gerenti tak dapat diskaun apa2..hahaha.... korang sebutla nama den atleast den tau la korang dpt info dari blog ni...


okla.. nak gi lunch, ermm bila dah lama tak update blog..den lupa camne nak buat sticky post lar.. ermm nati2la belajar balik..so entry ni akan melekat sampai akhir bulan...zasss

p/s : den tiap2 minggu join class amy..tapi g keja totap ngan lipstik n bedak baby sajok! :P amy ckp wat penat je ajor along mekap.. lalalala.. eh tapi kan walaupun den tak rajin nak mekap kat muka sendiri..annual dinner baru2 ni den mekapkan ofismate den marbeles hasilnya tau..sangat bangga dgn diri sendiri ... :P


12 comments:

Mimy Hamid said...

amy mekap lawa kan...sygnya tak de rezeki aku nak amik dia masa tunang...bzz aje...beb dia budak pure math ke?? peh sempoi je dak ni...salute aku

diLot said...

kajang dekat ngan komuter kat ner? kat TKS 1 ke??

Kaseh said...

mimy: takde rezeki kau arituh beb..takper..kau bertunang aritu lawa mekap ..kau kawen lagii lawa..hehe..ha ah dia budak pure math, kepala leh congak math dgn sempoi tapi akhirnya jadi makeup artist..takperla janji rezekinya halal kan, n dia bahagia..kau taknak belajor mekap ke beb? hehe

Kaseh said...

dilot: kajang dkt taman bukit permai, atas bukit kat area komuter tu..meh la datang.. :)

ieda said...

wah boleh terjah nie .. :)

Kaseh said...

kak ieda meh terjah meh.. :)

Zulaikha said...

Amy mekap ika masa konvo sangat lawa..semua org kata macam anak cina..hahaha..tak caya meh dtg rumah, ada gambar potret konvo ika besar gabak..hehehe..

Harap2 time ika tunang n kahwin amy available..confirm mmg nak amik dia..hehehe..

Thanx kak kaseh sbb sponsor makeover konvo ika haritu.
Anyway, please put up ur picture masa dinner.I nak tgk kak kaseh yg vogue pakai maxi yg u beli dari min tuu..I pun baru je beli maxi yg sama..muahahaha.boria la kita..kikiki.

Kaseh said...

ikaa..haah ika comel masa konvo aritu..hehe glad u like it.. insyaALLAH kalau amy free leh je amek dia mekap..

gamba dinner eik..mmg nak upload kat sini tapi piccas ada kat member..nati la akak mintak dia.. menang best dress lak malam tu..sikit punya simple je akak mlm tu tetiba menang..haha tak sangka tul..

masviona said...

insyaallah moga biz dia berjalan ngan lancar n maju jaya. dkt komuter kajang eh nnti nak try lah

Kaseh said...

Mas : meh la belajar kaler2 muka..bwk avin..kita mekap dia..lalala hehe

mummysyafie said...

nak belajar make up gak. tuk sendiri je..so far main tenyeh² je kat muka ni

Kaseh said...

mummysyafie : meh la nor..belajar utk diri sendiri je dulu..dah pandai sok leh makeup org gak..tapi nor makeup natural je dah lawa dah..