Sunday, February 7, 2010

kawan....

salam...

utk kawan2 ku sekalian... buat Amy di german, lazyf, Rasp ...thanx for ur concern dear... dan juga kwn2 yg lain yg masih datang menjenguk blogku yg suram ni..wpun takde new entry korang jenguk jugak kan..
terima kaseh sgt2.. appreciate it much.. bukan taknak post new entry tapi masa tak mengizinkan.. mmg tak sempat sgt2.. busy di office..balik rumah letih.. dan...yg pasti ermm jiwaku tak berapa tenteram sekarang.. insyaALLAH, pjg umur.. ada rezeki..akan ku mula berblogging kembali ya.. salam sayang buat semua...

kawan...
bila rasa ingin menangIs..
hubungilah aku..
bukan aku nak suruh kau berhenti menangis...
tapi mungkin aku boleh menangis dengan kau...
tapi tak leh ramai sangat..
nanti habih air mata aku...

kawan...
jika terasa tiba2 nak melarikan diri...
jauh dari masalah...
hubungilah aku...
aku takkan suruh kau berhenti..
tapi.. mungkin aku akan berlari bersama kau agar masalah kau boleh selesai...
tapi jangan laju sangat, aku lari tak larat..,
aku nak kejar..kaki aku pendek...

kawan..
jika kau kecewa keluargamu tak bahagia..
beritahulah aku..
aku takkan buat kau benci kepada ibu bapa kau..
tapi..terimalah segala ketentuan Allah...

kawan..
jika kau kecewa dengan hubungan kawan kau tu satu hari nanti...
ceritalah pada aku..
aku takkan sebut nama perempuan/lelaki itu...tetapi..cubalah jadi lelaki/wanita yang lebih soleh/solehah...


tetapi kawan..
jika suatu hari aku berdiam diri..
aku tidak membalas message kau..
aku tidak angkat panggilan dari kau...
hubungilah aku segera...
sebab waktu itu aku.. ermmm.. aku perlukan kau...
atau aku sudah tiada lagi di dunia ini..

13 comments:

Zulaikha said...

what the fish?
entri apekah ini??huhu..

knp dgn kamu?
nanti ika call, story taw..

ieda said...

akak punnn x der idea nak berblog dik ..

yang pasti sebukk memanjang .. ada masa leh lahh terjah umah kengkawan .. masa sungguh mencemburui kita .. dgn hal umah tangga dan anak2 .. huhuh

well , really miss u dik ..

Mimy Hamid said...

babe..miss u too...mana ko hilang ni...takpe tak pe..kita keep contact email k..take care

Mimy Hamid said...

babe..miss u too...mana ko hilang ni...takpe tak pe..kita keep contact email k..take care

Dee said...

take ur time dear..when everything is ok..continue blogging eh..

noor said...

salam kak....
jgn sedih2 yer...semua org ada masalah...tp cara nak handle tu jer yg berbeza sebab semua org pun masalahnya berbeza....

take care....i know u r strong...

rasp said...

take a break to settle down things...
nanti continue balik iye dearie...
do take care!

lily lotus said...

miss ur writing lah sis...

Mia-Ina said...

selalu dtg blog ni...rindu pd coretan kak kaseh....semoga akak diberkati allah selalu ye...hepi2 k

Ms AiReEn MoHd said...

weh ko nape plak ni?ko extreme nak kuuws pun jgn la n3 mcm ni?mak takut nyahhh

Lazyf... said...

salam kak...

la tamo la sedey2 k...

i know u can handle it...

be strong ya...

sue said...

Akak..sedey la plak dgn puisi kwan tuh....

Mummy_Sofea said...

kaseh...dilla rindu kat kaseh n entri dari kaseh...sob..sob..