Thursday, February 25, 2010

Bila ngidam ngalahkan org pregnant!

Salam..

cakkk semua.. rindunyaaaaaaaaaaaa kat korang2 semua.. rindu nak berblog.. rindu nak baca citer2 korang.. waaa betul2 ketinggalan zaman dah den ni.. byk entry2 korang yg den terlepas pandang..
bukan disengajakan tapi mmg tak sempat nak berblogging sgt n takdak mood..
anyway ni baru nak berjinak2 kembali... hehe..tapi taktaula baper lama leh tahan ni..

hari ni saje je nak share something yg amat tak sesuai dipandang oleh rakan2 yg tgh dok diet.. hehe

citer dah lama simpan tapi tak kisah la ek kalau baru nak post entry ni...

ni pasal saya yg teringin ya amat nak makan cupcakes.. asal2nya aritu terpandang kat Blog Eynda.. ada cupcakes macam lazat jek... tapi masa tu kalau tak silap eynda beli kat shah alam..so berpikir gak la dari kajang nak ke shah alam semata2 nak carik cupcakes tuh..mmg sgt malas..

so nak dijadikan citer.. adik2ku jadi mangsa.. asal si amy g mana2 je mula la saya sibuk kirim beli cupcakes.. jenuh gak la dia nak turutkan kehendak ibu ngandung tak beranak2 ni..heheh..

so arituh si amy g midvalley maka disebabkan dia kesian kat akak dia yg tgh ngidam ni..maka bertungkus lumus la mencari cupcakes... siap call saya kat opis tanya kat mana nak carik cupcakes.. saya pun gigih la mengugel.. tgk2 kat mid ada `Delectable` cupcakes..

so amy pun g la membeli utk kakak kesayangan dia ni.. mahal jugak la cuppies ni.. 3 biji RM25,
mana taknya ..designers cuppies ghupanya..padanla mahal.. tapi bleh la tahan rasa dia..

Lawa kan packaging dia..

ada 3 ketul jek.. abaikan rupa yg tak menarik tuh..sebab sampai2 umah kotak cuppies ni terjatuh..maka senget2 la sugar paste tu.. tapi senget2 pun sedap..


overall boleh tahan la rasa dia.. yg gamba garfield tu sedap.. ada rasa peanut butter.. yang lain tu manis lar.... takleh tahan woo gumpaste dia tuh..

so patutnya dah sampai la hajat nak cuppies kan.. tapi tak... still tak puas hati sebab manis sgt.. so pmpuan konon2 ngidam ni.. mintak dicarikan cuppies lagi..haha.. so kali ni si andak jadi mangsa.. dia g dating ngan awek dia kat Sunway Pyramid.. yaa berita yg paling besh ku dgr masa tuh sebab kat pyramid ada Cuppachics.. so apa lagi kan..

dapat jugakla hajat nak rasa cuppcakechics ni... yg ni tak semahal delectable tuh... kalau tak silap RM4.5o je sebiji..


tapi rasanya punyaaalaaaaa sedapppppppppppppp!! haaa amek..hehe mmg sodap.... tak tipu...
tak berapa manis..n mmg dh pesan ngan andak takmo yg gumpaste2 tu..nak yg cream topping..so dapat la seperti diatas.. den taktau nama sebijik2.. tapi rasanya mmg sedap..

haaa tgk tu..yummy kan... tapi kalau tgk skang pun dah tak ngidam dah.. hehe sebab dah dapat rasa..cukuplaa... tapi pasni teringin nak order ngan kawan2 yg pandai buat cuppies ni... nati2la bebila datang angin teringin tu nati..

erm..tu je kot..citer utk arinih.. saje bg korang terliur..erkk...ada ke yg terliur ? hehe

p/s : miss u all so much...

16 comments:

Mimy Hamid said...

mish u..mish u..welkam kaseh

Kaseh said...

mimy : waaa missh u too babe.. aku tak sabar nak baca citer pasal tunang ko nati..ptg2 kang aku marathon..

Mimy Hamid said...

mish u..mish u..welkam kaseh

rasp said...

akak nie bila cupcakes tak brapa nak tingin lah sis...
sbb kemanisan dia yg tak tertahan...
tapi suuuuukkkaaa sgt tgk cupcakes sbb slalunya mcm2 design dorang buatkan....

Kaseh said...

Rasp : betul tu rasp..mmg manis pun.. dah sampai hajat dah...takdek tingin lagi..tapi kalau tiba2 terjengah blog member2 yg buat cuppies ni..datang terngin balik..padahal da tau gerenti manis..hehe

LiAnA said...

kat bangi ada sorang yg u boleh order cupcakes nya.. sodapp.. cute je hik hik


http://anisweetchocs.blogspot.com/

Dee said...

x brp suka cupcakes..sbb biasanya manis sgt2..

*Miss Geli^ said...

ADAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku yang terliurr...


AMARAH TAU!!

I want to lose weight said...

APSAL KO WAT AKU TERINGIN JUGAK NI :))

Mia-Ina said...

wah makan cupcakes ye..sedap aa

miss u kak kaseh..welcome to bloging again

Ms AiReEn MoHd said...

welkam bek kaseh my fwens...tetibe cupcakes ni nape..huwaaa sok nak pg the curve la

Mummy_Sofea said...

la naper kaseh xcakap kat dilla..dilla bt khas tuk kaseh..xbuat mnis pnya.mehla dtg putrajaya..dilla buatkan..hehe miss kaseh..

noradzlina.kamdani said...

kite pun rindu akk

lily lotus said...

mmg suka bab2 terliur ni. huhuhu

Echa said...

sedapnyaaaaa.. tak mengidam pun terliur ni...

zol said...

qaseh..
cuba wat cupcakes yg kurang manis.eg:pedas.sia2la diet klu mcm ni.nnt obes mcm kucing tu:)