Tuesday, August 16, 2011

Perasmian ``SEMANIS KASEH`` :)

Assalammulaikum semua cintahatiku di blog ini..



lamanyaaa tak menjengahkan diri disini ya.. rindu rinduan nak baca blog kawan2.. dah terlampau banyakkkkkkkkkk citer2 yg saya dah termiss :(.. ampun maaf dipinta.. insyaALLAH pas raya nanti saya akan kembali aktif..



okeh sebenarnya dikesempatan ini saya nak merasmikan bisness yg saya war2kan dulu...lama giler pending kan.. siap tanya kawan2 nama yg sesuai utk bisness kecil2an saya nih.. dan alhamdullillah rasanya dah tiba masa saya kongsikan kegembiraan saya ini bersama anda2 semua cintahati saya :)

ok sebenarnya bisnes comel yg saya maksudkan itu adalah `CANDY BUFFET SERVICE` ...


insyaALLAH bermula bulan september ini..sempena bulan syawal yg mulia, saya akan mulakan service menyediakan candy buffet utk apa jua occasion seperti Birthday event, Kenduri2 cukur jambul/ Baby Shower, Weddings, Corporate Event dan yg bakal menyusul tak lama lagi.. OPEN HOUSE UTK RAYA ... insyaALLAH.. jadi kalau ada sapa2 dikalangan member2 semua nak try service candy buffet dari saya kena book awal2 yer.. dan sy akan sediakan yg terbaik utk event anda..


seperti yg korang maklum..ada sy mintak bantuan kawan2 tentang nama bisness comel2an saya tu kan.. dan berkat dari anda2 semua yg baik hati share idea maka..saya dgn besar hati dan happy sgt menerima idea dari KAkcik dan ChikATT..


kononnya nama yg diperlukan harus ada unsur2 masam dan manis kan.. hehe maka kakcik dan chikatt dah bg idea yg sgt simple yet comel.. iaitu `MASAM MANIS KASEH`...



sesungguhnya bila baca je nama tu saya sengeh sorang2..hati berbunga2..sbb rasa comel sgt..maka saya akan gunakan idea tersebut cuma saya dah tukar sedikit bg komersial konon2nya.. oleh itu dgn ini saya merasmikan nama bisness comel2an saya nih dgn nama..


SEMANIS KASEH


comel kan nama tu..ala2 semanis kurmaa... ehhe ada gak saya nak buh trademark bisness saya tuh.. ``aaahhhh manisnyaa candy kaseh`` ..hahaha...ok tak? :P


ok sebenarnya dah ada blog utk semanis kaseh nih tapi still under construction.. nak design2 bagai tuh den tak reti..nak carik org tlg buatkan.. anyway kalau kamu dan kamu2 semua baik hati meh la add bisness den di semaniskaseh.blogspot.com tapi bgtau awal2 ni..mmg sekosong kosongnya dalam web tu..sebb yerlaa baru nak start kan.. nati den update n kasi cun itu website wokay...



jadi kalau ada sapa2 nak jadi org pertama merasmikan candy buffet service by Semanis Kaseh nih bolehla contact saya di semaniskaseh@gmail.com utk quotation..


saya mintak maaf la sbb takde gamba nak share almaklumla 1st time..tapi disini saya nak sharekan gamba candy buffet service yg saya amek dari Somethingsweetbymimi utk besday anak buah saya si atish bulan 7 arituh.. dan honestly.. somethingsweet ni la merupakan my inspiration.. and my candy buffet service akan jadi lebih kurang mcm ni jugakla..ada candy2..ada choc fountain also.. kira mcm kalau nak jadi mekap artis kena ada sumber inspirasi kan..nak jadi macam Naza derina ker, Nurul syukur ker, saidatulnisa ker..haaa den pun ada sumber inspirasi gak.. utk bisness den ni definitely SomethingSweetbymimi...ngeee...




ni gamba candy buffet provided by Somethingsweetby mimi utk besday party anak buah saya si atish pada 18 July lepas.. sweet kan.. so cadangnya saya nak service mcm ni jugak cuma deco yg berbeza ofcoz...



yg ni gamba hasil google... comel sangat kan.. sukerr...




ni atish.. 8th birthday on 18th july... kt belakang tula candy buffet yg saya cater dari somethingsweetbymimi, mmg sweet sangat2 .. citer pasal besday atish nanti2 sy update eh..byk sgt gambo...


so kalau ada yg interested ngan candy buffet cik kaseh korang ni.. utk coming raya open house ker..atau besday party anak2 korang ker..wedding ker , jemput2la email yer.. insyaALLAH saya akan cuba berikan service yg terbaik.. :) dan jgn lupa rekomen kat kawan2 yg lain yer.. syg korang juta2...



terima kaseh kerana bg sokongan selama ni.. love hugs n kisses utk kamu...kamu dan kamu semua...



34 comments:

Mimy Hamid said...

tahniah..Insya Allah majlis anak aku coming soon leh la jemput ko buat candy buffet...

kakcik said...

Tahniah Kaseh. Akhirnya tercapailah hasrat hati Kaseh. Nanti war2kan bila bloh tu dah siap, ya? Kakcik nak follow dan nak tengok 'semanis kasih' yang mana sesuai buat kakcik. :)

Kaseh said...

mimy : thanx beb for supporting..insyaALLAH..aku cuba buat yg terbaik nati.. :)

Kaseh said...

kakcik : terima kasih kakcik..hehe kaseh suka idea nama yg kakcik bg tuh..blog tu nati dah lawa kaseh inform eh..skang ni kosong je..hehe maceh kakcik..

masviona said...

insyaalah kaseh...mas doakan moga semuanya berjalan lancar n biz kaseh akan maju...isnyaallah n

hehehe doakan utk mas sama coz mas pun akan jejak langkah kaseh gak...buat biz tp msh terlalu awal utk diwarkan2 lebih2 kan coz sgt2 peringkat awal so better save for the last...:)

InaAchik said...

TAHNIAH kaseh kekasihku...
semoga bisnes ini akan berjalan dgn lancar dan berjaya menembusi pasaran ngan gemilangnya! amin... :)

Kaseh said...

Masviona : thanx dear..dan kaseh doakan utk mas jugak..insyaALLAH..sama2 doakan utk kawan2.. aminnn

Kaseh said...

InaAchik : maceh ina bebehhh... moga ALLAH makbulkan doa kau dan rakan2 yg lain..aminn..syg ko juta2..

Daddy Ziyyad said...

Lama betul tak menaip di sini :)

Good luck!

Kaseh said...

DaddyZIyyad : thanx faizie..ngee :) insyaALLAH pasni akan rajin menaip disini..

MasZuber said...

goodd luckkkkkkkkkkkk!
semuge sukses!!!

Kaseh said...

Maszuber : tenkiu dear....aminn..insyaALLAH :)

Dilakochan said...

Wah menarik!

Nnt boleh lah bagi harga nya plak! ;)
Mana tau bole pakai khismat u !

Kaseh said...

Dilakochan : boleh dear.. email je nati kalau nk quotation :)

gadisBunga said...

tahniah akak! selamat menjalankan bisnis dgn jayanya! :D

h4ni3 said...

all the best..
semoga bisnes ini sukses selalu!! aminnn :D

Dinas Aldi said...

Wahhhh tahniah Kaseh! Saya doakan semoga berjaya dalam bisnes tu, insyaallah!

Kaseh said...

Gadis bunga : thanx GB..mudah2an aminn...

Kaseh said...

Hanie : mudah2an..aminnn thanx bebehh..

Kaseh said...

Dinass : thanx dear...rindu kamooo...

Chik Att said...

hahahah ... tahniah kaseh .....

hantaq mai candy semeja .....

tranformasi yang makin berjaya ....

sissyira said...

salam

tahniah...semoga semuanya berjalan dengan lancar.

Kaseh said...

Chik att : hehe macehh22..hugsss

Kaseh said...

Sissyira : thanx dear...hugsss :)

Mia-Ina said...

tahniah kak..moga berjaya bisnes ini hendaknya..moga hepi selalu

POSH76 said...

Tahniah!!!diam2 dah ada biz....selamat hari raya

sahromnasrudin said...

Salam Aidilfitri 1432H..Maaf zahir batin..Maaf dipinta andai komen dan pandangan saya sebelum ini telah mengguris perasaan sdri.. Semoga ikatan ukhwah sesame blogger kan semakin erat lagi di Syawal 1432H ini..

Kaseh said...

mia-ina : terima kasih mia..aminnn :)

Kaseh said...

poshh : terima kasih posh.. baru je nak start nih.. apa2 selamat hari raya eh babe..maaf kalau ada salah silap..terkasar bahasa selama kita kenal..

Kaseh said...

Sahrom : selamat menyambut hari lebaran yg bakal tiba nih.. maaf yer kalau ada salah silap sepnajang menjadi rakan blogger nih..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

As-salam..lama betol sy x jengah ke sini..

selamat hari raya kaseh..

bestnya kamu ada bisnes comel mcm gini..sy suka juga tp jejari sy bukan emas maka sy pilih bisnes lain jer..


moga berjaya ya kaseh..:)

*SiRibenMerah said...

wowww... bestnya da ada semanes kaseh.. hehe..semoga success slalu.. nnt share la pic2 kreativiti semanes kaseh.. mesti kebabooomm org nk amek servis tuh :)

Kaseh said...

RIna : thanx dear.. kaseh pun lama giler tak update blog.. tak sempat :(

Kaseh said...

si riben merah.. hehe meh la amek service semanis kaseh meh :)