Monday, May 3, 2010

Peserta TBL season 2

Salam..

Syukur alhamdullillah nampaknya ada sokongan dari rakan2 semua..terima kasih pada semua ehh. Berikut adalah nama2 peserta utk TBL season 2 kali ini :

1) Siti meri

2) Yusairi

3) Noor Diana

4) Zulkarnain

5) Nazliyanti

6) Farah Shahida

7) Rosliza

8) Emy apple pie

9) AIsha

10) Rasidah

11) Noridah

12) Bed

13) Ida

14) Ainey

15) Lin

16) Deeya

17) EMy kl

18) Kaseh

Diantara syarat2 penyertaan adalah:

1. Pertandingan ini akan dilakukan secara ONLINE jadi tidak akan ada weekly physical challenge antara peserta tetapi cabaran lain yg akan diberikan. ( akan ditentukan kelak - idea dari anda semua amat dialu2kan).

2. Peraduan ini akan berlangsung selama 3 bulan. Bermula pada 10 May 2010 sehingga 10 July 2010.

3. Peserta akan dibahagikan kepada beberapa kumpulan, Ketua kumpulan akan bertanggungjawab menjaga dan memastikan ahli kumpulan anda berjaya turunkan berat badan dan tidak didenda. Penyingkiran AKAN dilakukan didalam pertandingan ini.

4. Bayaran penyertaan sebanyak RM50 akan dikenakan. Bayaran ini hendaklah diselesaikan sebelum bermulanya sesi TBL nati. Bayaran ini adalah merupakan hadiah utk peserta yg berjaya menurunkan berat badan paling tinggi. (highest percentage weight loss)

hadiah sponsor lain akan diusahakan kemudian.

5. MINIMUN percentage weight loss utk pemenang kali ini adalah 20% (memandangkan peserta kita season yg lepas berjaya mengurangkan berat badan sebyk 19% jadi tak mustahil utk anda kurangkan 20% kan) Seandainya ada SERI diantara peserta maka peserta yg mempunyai kurang denda akan memenangi hadiah tersebut.

6. Sebarang bentuk sponsor amat di alu-alukan.

7. Sekiranya berat badan naik (semasa sesi timbang berat mingguan) walaupun 0.01 kg anda akan dikenakan DENDA RM 5.00. Jikalau berat anda tidak berubah anda tidak akan dikenakan apa-apa.

8. Bayaran wang RM50.00 yang dikenakan dan denda yg diperolehi nati akan dijadikan hadiah utama bg pemenang biggest loser kali ini. (mesti ramai yg tanya kenapa MAHAL? sebab kalau mahal baru la korang rasa berbaloi nak kuruskan badan, mesti bersemangat lebih sket.. duit dah keluar utk register so kalau tak kurus sure rasa terkilan kan :) )

9. Terpulang kepada setiap peserta bagaimana cara untuk menurunkan berat badan. Samada bersenam, makan ubat, guna trainer ke, pam hampagas ke atau apa sahaja, janji setiap minggu ada turun tau... :]

10. Peserta wajib menghantar data tentang berat badan, gambar mesin timbang berserta berat setiap hari jumaat sebelum pukul 12:00 malam. Kerana kami akan mengemaskini kan data setiap para peserta setiap minggu.

11. Keputusan terkini para peserta akan di umunkan setiap hari sabtu jam 12:00 tengahari. (paling lewat hari Isnin sebab organizer kadang2 sibuk dengan kerja) :)

12. Setiap peserta nama diatas dikehendaki memberikan maklumat seperti :-
(semua data peribadi yg anda akan dirahsiakan, kecuali blog url, berat, nama dan umur akan dipamerkan ). Kalau takde blog tu silalah buat satu yek...

contoh seperti berikut :-


( gambar ni sebagai contoh sahaja, kasi la gambar anda yang betul jangan malu dengan diri sendiri kerana itu lah diri anda - kami memerlukan sekeping gamba penuh head to toe dan satu gamba closeup dari muka hingga ke dada )
emailkan ke tblseason2@yahoo.com

  • Nama : Aminah Bte Hasan
  • Umur : 29 tahun
  • Alamat : 66, Jalan Tampin, Negeri Sembilan, Malaysia
  • No Telefon : 012-3456789
  • Tujuan : sy ingin mengurangkan berat badan sy kerana sy rasa berat badan sy naik membuak-buak selepas melahirkan anak sulung sy.
  • Berat Badan : 130 kg
  • Berat badan yang ingin di capai : 70kg dalam masa 3 bulan
  • Blog URL : www.AmySan.blogspot.com
14. Diharap semua para peserta yang memasuki pertandingan ini "JUJUR" dengan data yang mereka hantar. Jikalau anda "MENIPU" bermakna anda hanyalah "MENIPU" diri sendiri dan tiada apa-apa kemajuan yang akan dicapai.

15. Buktikan diri anda boleh berjaya. Buatlah untuk diri anda dan bukan untuk orang lain.Kerana itu yang terbaik.

16. Pertandingan ini dibuat bukanlah untuk mencari "NAMA MAHUPUN WANG RINGGIT"tapi hanyalah sebagai pembakar semangat dan motivasi utk diri sendiri dan kepada yang lain diluar sana.



17. Majulah sukan untuk negara dan Selamat berjaya diucapkan kepada semua para peserta.



18. Perkembangan peserta2 akan di update dari masa ke semasa melalui blog ini.
(tbl-malaysia.blogspot.com)

19 . Sila email saya di tblseason2@yahoo.com utk mendapatkan akaun number saya bg pembayaran pendaftaran ini. tenkiu.

10 comments:

rasp said...

gud luck to all....

Cik_Nomi said...

laaa.. camne leh termiss registration neh.. haih.. takpelah, sy jadi penyokng n pembakar semangat peserta2 je..huhu

applepie said...

timbangan berat tuh amik on what day..? is it 1st weight in on 10 may pagi then on the 17th tuh kira 1 week la ek..?

Faizah_Haris said...

saya jugak termiss...uhuksss3 nangessss! takpe arr saya wat sendrik2...hikss3...caiyoks3 semuaaaa.....

lily lotus said...

wah..ramainya peserta. all the best utk semua..

Mimy Hamid said...

aku follow dr belakang ek..caiyokk semua

Mummy said...

alahai ruginya tak dapat masuk...tp takper la...good luck kpd sumer peserta...sy join tang jauh jer lar...sbg pembakar semangat

cikgu uci said...

x rugi lah kalau terlepas..still boleh masuk pe sebab kak kaseh still offer sapa2 yg berminat nak join.. owh ya..mybe ramai yg fikirkan pasal yuran kot..:-)..kena discuss ngn kak kaseh tuu.. sy cadang rm30 maybe ramai yg masuk..em..hadiah x penting yang penting sambutan yang menggalakkan.

d.a.m.i.q.u.l.a said...

good luck kak kaseh!

Diyana Zulkifli said...

bleh masuk lagi tak?