Friday, October 30, 2009

IKLAN - Bontot kuang ajar ke org yg kuang ajar?

Entry berbau busuk...

sakit ati tau tadi...

tgh syok2 makan meehoon sup sedap panas2 pedas2 sorang2..

pastu tiba2 terdengar bunyi kentuttt!! bukan slow hokayyy..kuat giler dan lamaaa!!!

tup2 pandang meja sebelah, elok jekk mamat berbontot tak sekolah ni menyengetkan bontotnya

tgh sedap2 kentut.... nak meradang pun tak guna... so diam jek la..

tgk bontot dia tuh.. hanya mampu mengambil gamba dari sisi...


nasib baik tak bau apa2 yg busuk... kalau tak..mau ku sumpah org itu...

utk org bontot tak sekolah itu.`` hello bang! kita bukan kat US tau...bleh kentut bila2 masa tak kira orang tapi malu bila bersendawa... kita ni kat Malaysia yerr... dah awak tuh pun melayu..so bawak2 la kaver sket kentut tu.....



p/s : hahaha amek ko sib baik gamba bontot dia je aku amek..kalau tak ..ngan muka2 dia aku snap tadi.. mengong..

Khas untuk Pakcik Mamau!

Salam..

haha leh update kejap je nih.. sgt byk keje arinih.. tapi takper..esok cuti..besh2..

ok ni entry khas utk Pakcik Mamau... sibukk noo dia nak kucing gomuk den yg comel ni haa..

tapi utk Pakcik Mamau...den takleh nak bg gamba kucing gomuk yg menghiasi profile blog den ni

tapi den bg yg lain khas utk pakcik mamau yg comel gebus itu...

pakcik nati amek kat sini jek la ekk..copy n save... den takdak add email pakcik..lagipun malas nak email2 hehehhe...

tadaaaa...

kucing gomuk version Pakcik Mamau!!


p/s : kucing tu baru pas jalan2 klik2 nuffnang kawan.2.tu yg terduduk keletihan! haha lariksss

IKLAN - sergah!

mlm semlm lepas dinner, saya tgh sibuk mengklik2 nuffnang kawan2 sesi malam..tiba2 amy kuar dari bilik bertelekung ...tapi berseluar pendek!! sekali tgk2 muka dia.. haaaa sebijik yg macam entry sebelum ni laaaa... kalau tak baca lagi entry tu pi baca dulu eh...klik disini ..

rupa2nya angah dah sms dia suh standby kat lift tunggu nak sergahkan si rose ngan muka momok itu.. konon2 nak takutkan si rose la... meh layan aksi si gedik ini...


gamba sengaja diblurkan... haha takla..gamba jauh ni..gelap..tak on flashh.. masa ni amy tgh tunggu dpn lift.. tak nampak eik muka dia... ermm jap... kita closeup sket..


tadaaaaa ..ni wajah amy dari dekat... haha kalau saya la yg kena..dah kena tampor dah antu ni..

issshh ngeri...

masa ni antu sempat men sms ngan angah.... :P



mama sibuk bg arahan nak aksi macam mana... wakakak


ok dah cun...mama menyorok kat sini ehh..


tunggu punya tunggu..lift tak naik....dan akhirnyaaa....yg ditunggu sudah tibaa....
pintu lift terbuka dan amy menjenguk perlahan ngan menyengih...hahhaha pastu apa lagi rose pun menjerit larr..dgn kuasa jeritan yg maksima... ahahaha sure terkejut jiran2.. si ros disergah oleh amy gedik..




sampai terkencing2 si rose ni haa..sabo je laa...


pesanan utk semua : aksi ini amat membahayakan..so jgn gedik buat kat org len..hahahh

p/s: kalau saya la yg kena..mau domam seminggu....

Thursday, October 29, 2009

IKLAN - Gadis ayu hantu!

Salam...

Memperkenalkan ..Amy bg sapa2 yg lum kenal.. adik bongsu saya yg gedik dan degil...


Beliau sgt suka menghabiskan mekap.. dan mmg la ayu comel jek nampak kan.. tetapi....

kalau korang ditakdirkan duduk serumah ngan adik yg bertukar jadi macam ......


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V







macam ni..

or tiba2 dia muncul depan korang macam ni....



takpun buang tebiat pi sergah org dgn rupa camni...


apa korang buat eik???

astaghfirullah... apa nak jadik ngan adik aku ni.. aduhaiii... tapi niat jahatnya utk menakutkan saya semlm sangat gagal.. wakakakka sebab saya da lari awal2 pastu tutup muka ngan bantal...
giler saya dah la penakut..kang termimpi2 kang...bukan dia nak kejut.. dibiarkan jek hahaha....

sekian cerita gadis ayu hantu... tunggu episod yg ke-2 esok...

I`m In Love !!

Salam...


nak share ngan korang..


cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa beg ni kans... im in luv...

waaaa macam nak rekwes kat CH beli buat hantaran jek....
pics credit to mamacakes

ni kalau Mummysya ngan Wanie tgk ni sure dorang pun berkenan..sebab dua2 hantu purple... hehehee

wahhhhhh naklaaaaaaaaaaaa


buat CH : ermm bang..nak beg ngan purse ni bleh? pastu setahun tak dapat beg lain pun takper..waakkakkakka..tipu2...

Wednesday, October 28, 2009

STICKY MODE - Mari Makeup Bersama Amy!!!

salam..

Ini STICKY MODE utk...
ermm.. like forever buleh?


wahahaha..tak tak.. sampai.. ermm sampai bila2 saya nak la eh..

entry baru sila rajin2 scroll bawah.. sayang korang semua..

ok ni ada makeup video dari adindaku amy, so kalau korang berminat nak belajar mekap ker..

nak suh amy makeupkan ker.. nak apa2 je la dari amy..bleh la contact P.A beliau iaitu

Saya laarr.. sapa lagi..wakakaka.. hehe takla... contact saya pun bleh bg kawan2 dalam blog ni..or

nak contact si amy sendiri pun buleh.. enjoy the video... :)



video

Busy Me...always

Salam

morning all..

Sorry lama tak update...

mmg tersgtla busy kat office..

pastu macam biasa la kat umah sgt malas mau online..

anyway saya tak lupa utk klik2 nuffnangs anda2 semua yg dah ada di list saya

and yg mana2 terjah n klik2 oso saya cuba utk balas klik2an anda..hehe

so for todays morning session sudah settle..

petang kang den klik2 lagi okay..

zassssssssss mau sambung buat keje...

luv u all..

Saturday, October 24, 2009

live : kaseh masak?



Live entry on mobile jek, malas nk on lappy, malam kang br on kalau sempat. So to all my dear frens sori kalau komen x berbalas n nuffnang x berklik, mlm kang insya ALLAH saya pulun eh.
Ok arini 24/10/09, genap setahun me n my cintahati bersama. Kira da setahun la CH jaga hati saya n tahan dgn kerenah saya. Haha n dia tgh ondaway nk dtg kl mcm biasa lawatan bulanan cuma kalini special sket. Nk celebrate our 1st year couple anniversary, haha gediknya ko kaseh . . .hehe ala bg can la kan, x semestinya da kawen jek bleh celebrate. .

So sempena ari special ni saya masak? Haha xla. . Mama yg masak :p , Roast chicken . . . .yummy! Saya beli kek je. . Ahaks nati2 la buat full entry, leceh nk type guna hp ni . . Daa happy weekend to all!

P/s: roast chicken br nk masuk oven, pasni nk buat coleslaw, whip potato, mushroom gravy . . Yummy. .

Friday, October 23, 2009

live : nurkasih

live : salam, on mobile je ni, saje nk share. Mesti korang tgh tgk nurkasih kt tv3 skang ni. Samala dgn saya. N saya sgt emo skang. Sakit hati dgn adik si nur, x abeh2 busuk hati. Ayat yg buat saya tersentap masa nur lepas borak dgn dia kt luar umh . . Erm jahat sungguh niat dia nk menjatuhkn umhtangga liya. Ee geram! Real life ada ke pmpuan mcm tu? Pakai tudung nampak lembut tp busuk ati? Alahai . . Ok gtg, da abeh iklan. . .mau sambung tgk!

Thursday, October 22, 2009

Contest : Diet 99 Hari Tanpa Nasi

Salam..

sihat ke semua kawan2 ku sekalian.. erm rasa macam lama takupdate kan.. bukan apa..saya sejak malam kelmarin tak sehat sgt ler.. senggugut melanda diri..so mood nak update pun takde dok menahan sakit perut jek.. letih.. arinih plak bz sket ..ni pun curi masa jap nak update..

Dah lama tak citer pasal diet kan.. ermm seperti yg sdh maklum dietku sudah kelaut cina selatan.. ermm lupa daratan betol..haha..so kali ni baru nak berkayuh menuju ke daratan balik la konon2nya ni.. kebetulannya Zel pun diet kelaut gak..so dia menganjurkan contest yg sgt besh ...

DIET 99 HARI TANPA MAKAN NASI!! sila klik2 DISINI utk keterangan lanjut.

so lepas ni kena tahankan dirila ..toksah ngengader nak makan nasi.. apa jua jenis nasik.. waaa
Jadik camni la gamaknya..kena selotape molot..hahhaa.. takmo bg makan nasik...

Pesanan utk cintahati : abg sok datang sini toksah ngengader ajak ayg makan kat bukit.. no nasi putih, no kailan ikan masin, no sup tulang, no padprik .. ehhh..cop2...bolehla bang.. nasik jek takleh...lauk2 sumer bleh..hahhaha..

tapi takper.. contest ni bermula 1 Nov... so masih bleh mkn nasik lagi..hehehe..

maka bermula 1 Nov 2009... katakan TIDAK pada :

nasi2 yg sedap seperti gamba diatas..... waaaaaaaaaaa... tak kurus gak taktau la nak kata.. 99 ari tuh tanpa nasik... ermm...


p/s: diet oh diet...jgnla kelaut sgt...

Tuesday, October 20, 2009

Hantu oh Hantu

Hantu oh hantu..nyah ko dari hidup aku..semak jek la..ganggu tido aku jek..

heheh ok saya dah lama nak buat entry pasal hantu ni tau.. kalau korang ingat la..kan saya nak citer pasal umah saya yg kat ipoh tuh berhantu.. and its real ok..angah penah nampak.. ermm saya pun penah nmpak gak tapi tak clear la.. dgr2 jek.. ok b4 citer pasal hantu kat ipoh tuh ni nak cter yg latest sekali...

disebabkan amy gedik dah buat special entry pasal saya ngigau antu semalam..maka saya pun teruskankan cerita gak..hahah padahal ingat nak tunggu balik ipoh nak amek gamba umah latest...

ok ok camnih.. saya ni kan..seorang yg lemah semangat tau.. tersangatttlaaa penakutnya...padahal umah kecik je pun tapi penakut tahap gaban dah.. kalau andaikata mama n adik2 takde umah..n saya tinggal sorang2..sudah pasti lampu emergency pemberian exhubby dulu menemani ditepi katil..wakakakka..sebab apa? sebab penakut takut tiba2 blackout..

and saya ni rajin mengigau.. kalau ngigau besh2 takper la jugak, ngigau jmpa fahrin ahmad ker..jmpa ako mustapha ke..besh la gak...ni ngigau hantu/momok!!! dah byk kali dah...n yg jadi mangsa mendengar saya ngigau si amy gedik laa.. hahah so semlm berlaku lagi igauan saya dikejar momok itu..so kalau korang nak dgr saya ngigau meh jengah Sini ... si gedik sudah buat special entry..mengong sungguh lar..hahaha.. tapi kan...mmg macam real la mimpi tuh.. saya kalau nampak antu tuh bersungguh2 saya sebut ALLAHUAKBAR... pastu dgn harapan amy dapat kejutkan saya dari terus dikejar hantu bodo itu.. tapi amy gedik dengki.. haram dia nak kejutkan... sangup tgk kakak dia kena kejar.. kalau lepas kena kejar kurus badan takper gak..ni sama je gemuk dia..hhaha..

ermm rupa antu yg saya mimpi semlm kan.. ada la macam ni...

pastu bila terjaga dari tido tu kan.. saya tido membelakangi tingkap bilik tau..so terasa2 macam ada yg menjengah kat tingkap..macam ni..

giler la ngeri... ermm hantu yg saya mimpi semlm tu antu pmpuan..pakai tudung..mula2 lawa..pastu lama2 buruk rupa dia..mmg ngeri la...iskkk..

pastu korang ingat tak saya citer yg kat umah ipoh pun ada momok.. haa yg ni kan..angah yg jumpa.. dia jumpa pontianak kat dalam umah tuh.. kacau dia tido.. camni kot rupa cik ponti tuh

cin ponti tu macam seolah2 tembus kat dinding bilik tpt angah tido tuh...pastu dgn mata yg merah tuh merenung angah.. tapi angah ni brutal sket kot.. dia pi cekik antu tuh pastu dia cakap

`` kau jgn kacau aku!! kau jgn masuk rumah aku lagi!! kalau kau nak lepak..kau lepak kat luar jgn masuk rumah aku..ni rumah aku bukan rumah kau!!`` ..heheh taktau la camne gaya dia cakap la kan tapi camtu la lebih kurang angah pi marah antu tu..pastu dia ilang...


uishh nasib baik la bukan den yg jumpa momok tuh.. kalau tak gerenti demam sebulan.. tapi angah mmg demam pun pastu..hehe seminggu beb.. so skang ni..umah kat ipoh tu da lama dah kitaorg tak balik..ntah apa ghupa ntah..makin bermaharaja lela la momok2 itu gamaknya.. isk..

umah kat ipoh tu mmg besar.. endlot.. ada 4 bilik..2 dapur besar.. kalau saya balik sana mmg sah2 nak g dapur kena ajak someone..biasa anak sedara la jadi mangsa..hahah takpun lari laju2.. :P saya takdela gamba latest umah tuh..nati la bebila balik sana nati saya amek eh.. tapi kan.. kat umah tuh dulu ada satu pokok creepy giler kat depan umah.. tapi dah kena potong dah.. org kata kat situ la tpt hantu bertenggek.. wallahualam.. kalau nak tgk gamba pokok tuh bleh klik SINI, amy ada buat entry pasal pokok tuh.. haa bleh la korang tgk umah saya kat ipoh tuh.. mmg creepy.. rasa kalau bg 10K and suh saya balik sorang2 ke ipoh tu sumpah saya takmo..wakakaka..

ok bg peminat citer hantu..or gamba2 hantu bleh la masuk web INI, ada bbyk citer antu.. saya masuk gak kadang2.. tapi tgk dari jauh..takpun suh org lain tgkkan..agak2 tak menakutkan sgt baru saya tgk..kalau tak saya buatbodo jek..haha

tu je la citer hantu saya... mintak2 malam ni tak ngigau lagi..
credit tu uncle google for all the pics.. hehe tak kuasa nak amek gamba antu betol2.. :P

Bila CintaHati datang melawat

Salam

hehe its me again..biasala nak cuba menjadi blogger yg tegar..ngan 2-3 entry sehari.. ermm tak bz bleh la post entry byk2..datang bz..seminggu takde new entry langsung..

well citer ni sebenarnya da lama dah perap..so kali ni saje nak share...

Rasanya semua dah tahu CIntahati saya ni dok jauh..nun kat dalam hutan kat taman negara pahang tuh...so kitaorg takleh la nak dating cam org lain.. tiap2 minggu leh kuar sama.. saya n cintahati bleh jmpa sebulan sekali jek..tupun dia datang buat lawatan katkekasih hatinya ini.. hehe
so tiap kali dia datang ada je buah tangan dia bawak utk saya..kadang2 baju..kadang2 food.. tapi paling besh parfum la kans..hahah..so masa nak kat raya arituh dia datang bawak la souvenir utk awek dia yg gedik ini..

yg ni mmg da wajib tiap kali datang mesti belikan saya ini.. Victoria secret body wash.. ermm love it..

pastu... dia belikan baju.. dah byk kali pesan takyah belikan baju..sebab saya ni badan besar..so susah nak carik size... nati beli2 tak muat kan susah... tapi CH degil...tup2 ada dia bawak baju pink ni ha.. ermm dah mmg saya antu pink.. and org kata bila dah niat dia ikhlas nak bg kan.. alhamdulillah baju ni saya muat dan cantikk sgt.. tenkiu bang..


ok maybe bg korang ala gift biasa2 je tapi bg sy sgt la bermaknanya sebab dia cuba gak carik Victoria secret tu walaupun kena order...pastu usaha carik baju size besar utk awek dia ni..alahaii.. tapi kan... antara byk2 brg yg dia penah bg.. ada satu gift ni mmg something tersangat special...

sebab apa special tau.....



sebab khas datangnya dari bakal mak mentua den lar...ahaks...


dan sesunguhnya mmg tak dapat dilupakan sebab bakal mak mentua saya bg saya Ikan Patin masak tempoyak.... phewww...

korang bygkanlaa...org pahang masak lagi tuh... ikan patin masak tempoyak.. aduhai..sedappp gilerr.... alamak..terasa2 lak kat tekak ni..teringinnn... ermm tapi kan...da mmg rezeki saya kot..dapat mak mentua org pahang..muehehe mak mentua yg dulu pun org pahang..sgt pandai masak oso..skang ni pun dapat bakal mentua org pahang gak.. pheww agaknya hasil air tangan org pahang ni mmg mabeles kot.. sedap sokmo dia masak.. waaahh.. ..abg kalau baca blog ni nati datang bawak ikan patin lagik eik... tapi takmo yg beli tuh..nak yg mak abg masak...heheh (lariksss) byk lak kerenah saya eik.... n satu lagi..bakal mentua den pandai buat gelang manik2 ni.. so saya dapat ini...

Gelang manik ngan cincin pink.. sgt comel... tima kasih mak..opss makcik.. hehehe lom kawen mana leh panggil mak kans...

CH akan datang visit lagi dis coming saturday..yela anniversary kitaorg konon2.. ermm apa agaknya dia bawak kali ni eik... :P (padahal dah rekwes macam2 ni) hahah takla... apa org bg kita terima ye tak..murah ke mahal ke tak kesah..yg penting ingatan tulus ikhlas.. kan kan kan..
okla...sambung next entry..


p/s: Bg saya tiada istilah ex mak mentua.. mak tetap mak jugak.. besh ada mak ramai2 ni.. mak member pun bleh anggap mak sendiri gak..syurga dibawah tapak kaki ibu ..bagi den tak kirala mak sendiri..mak mertua maupun mak saudara...tetap mak kan.. ermm rindu pulak kat maklong den..ermm... *sigh*

Iklan - Ada apa dgn facebook?

Salam..

ermm im not a big fan of facebook tau..tapi ada la jugak bukak acct satu ...tu pun sebb member dok suh bukak maka saya pun bukak la jugak..tapi bukan guna nama betol pun.. nick gedik2 je..ermm nati ingat nak bukak la jugak satu acct guna my real name.. nak carik member2 lama masa study dulu kans.. sebab rasanya semua dah berfacebook skang nih..

anyway ni bukan nak citer pasal saya.. nak citer pasal adik bertuah saya yg sorang ni.. ermm siang malam berfacebook.. mentang2 la tak keja lagi..so dia jadi burung hantu.. siang tido..malam berfacebook.. celik mata facebook... kalau nak tahu.. lappy dia always kat kepala bantal tuh..aduhai..

kalau mood dia baik sikit..dia akan duk kat meja study.. tu pun kejap jer..nati dia angkut pi naik atas katil balik..pastu stay up sampai subuh.. pastu baru tido.. tapi kan..korang nak tahu tak apa yg syok sgt dia hadap kat facebook tuh.... mula2 ingat adik ku sorang yg antu menda ni...tapi bila dok jengah2 blog member..rupa2nya ada gak geng yg lain yg suka men game ni.. (jeling2 cok) heheh.. ko pun suka men menda ni eh..

ermm taktau apa nama game ni... besh ke? besh la kot...

takpun dia akan men game yg ni..haa yg ni den tau nama dia.. farmville.. siap ada bela lembu bagai semua tuh..

masa ni bilik dah gelap dah.. org len sumer tido..dia dok sibuk bagi lembu makan n jaga kebun dia..aduhai..kalau dapat duit takper gak kans...

kalau bukan kat bilik atas katil...dia akan angkut tilam..letak kat dpn tv...sambil layan facebook ngan tv...ermm

tgk sapa yg teman amy berfacebook....heheheh.. tak nampak eh.. jap jap..kita closeup..


tadaaaa... suri pun nak facebook gak.. buatkan satu acct... mummy amy..camni ker pegang mouse.. kenapa takleh klik2 eh?

ahahah agaknya kalau kucing bleh cakap..yg tu kot dia cakap...hehe ok lahh back to work..

Friday, October 16, 2009

HotFM - Ngadu kat Jawa Rangers

salam..

Susulan daripada kemarahan yg diluahkan dalam entry INI , masa balik keja tadi dalam keta macam biasa la..pagi saya dgr HotFm AMcrew, layan farah ngan faizal.. pastu time balik keje lak dgr HotFm Jawa Rangers.. layan si AG ngan kiera yg sengal itu...



Dorang ni mmg betol2 sengal tapi besh sgt.. kalau balik keje letih2 stress terus tak stress bila dgr dorang berceloteh..gelak jek manjang.. biasa ari2 topik dorang akan tanya pendengar harinih hangat ke tak kan.. takpun ada je topik yg dorang ajak diskass.. nak dijadikan citer.. macam dorang tau tau je saya tgh bengang... ptg ni topiknya ialah kalau ada sapa2 nak buta aduan..kira nak ngadu apa2 la kans..



maka..tak penah2 nak call radio nak join sembang dorang..ptg tadi saya merajinkan diri cubala tepon Hotfm Jawa Rangers ni..nak ngadu pasal kes ptg tadi yg pasal org guna gamba saya buh kat Chat TV tuh..

masa tu tgh drive..sanggup saya pull over tepi hiway semata2 nak sembang ngan budak2 ni.. mula2 call ada ringinng tapi tak berjawab.. saya tak putus asa..try lagi....ringing..dan tup2 dgrla suara si AG ngan Kiera bg salam.. hahaha dapat tembus gak talian tuh..

so kalau ada sapa2 yg terdengar aduan petang tadi dari Zaza ( b4 call tu pun ada org nama zaza call gak) yg ngadu pasal org curi gamba pastu buh kat chat tv tuh den la tuhh... haha puas hati dapat ngadu konon2...ni nama dia takdekeja cari keja..haha sanggup nak tepon radio..pastu dok sms kawan2 suh dgr..hahaha giler la ko ni kaseh.. jakun pun ada.. mmg pun.. pastu dah abeh cakap2..dgr balik suara sendiri kat radio.. kelakar jer..

tapi kan.. si Ag ngan Kieran ni mmg besh.. elok2 org tgh panas hati..dgr dorang nyer loyar buruk terus sejuk ati..tak jadi marah ko..hehe.. anyway thanx to kawan2 yg bg komen n thanx to HotFm Jawa Rangers bg kewl wa punya kemarahan.. korang mmg beshhhh!!!


p/s : esok tepon lagi lar.. saje gedik... opsss esok dorang takde.. :P hahaha

Im Pissed Off!!




salam

ok aku meradang tapi sempat bg salam..

baru je tersentap ngan entry member sendiri.. iaitu puan nurul pastu aku masuk blog Nita pun aku tersentap gak..sebab ada orang pi curi gamba anak org lain utk menang contest.. giler manusia skang ni.. and nowwwww!!!

AKU PULAK YG SENTAP...

haaa den tak pernah nak beraku2 dalam blog ni tapi tghari jumaat ni betol2 mengugat tahap kesabaran aku...

ermmm entah hamba allah mana ntah agaknya berkenan kat aku..gamba kiut aku..pastu pi gunakannya utk kesenangan diri sendiri.. kenapakah???? pastu kalau ko takat tempek kat blog je aku tak kesah kot.. ni pi buh dalam TV ..what the hell!! giler ker? bodo mengong.. pi la buh gamba Angelina Jolie ke.. org lain ker.. tapi jgn la buh gamba aku ...haiyaaa.. takde keje aku nak berchat dalam tv pastu buh gamba aku sendiri.. aku takde la giler glamor eh.. lgpun mmg tak glamor pun ..hahah... terus tak jadi nak mengamuk lebey2..

ermm camni citer dia buat korang yg terpinga2 tiba2 tgk den mengamuk tuh.. baru je sat ni kak nora (ofismate) tepon tanya..

Kak nora : eh ko ada masuk chat kat tv tak guna nick *&^^&% baru2 ni?

Kaseh : eh mana ada kak.. takde keja la nak chat2 dalam tuh..

Kak nora : lerr..memula mmg akak ingat bukan ko tapi pastu kuar plak gambo ko..


Aku da mula tersentap masa ni..


Kaseh : hah!!!?? akak biar betol...gamba yg mana..

Kak nora : ada gamba ko yg satu tu..muka je .. akak penah tgk...


Kaseh : akak meh datang ofis tunjukkan gamba mana satu..



pastu kak nora pun datangla ofis den.. haaaaaa aku tunjuk pnya tunjuk koleksi gamba gedik yg aku ada.. haaaaaaaaaaaa kak nora pun kata.. haaaa gamba niii!! cuma dia potong sikit kat bawah tuh...

masyaALLAH.. tersentap aku weii.. aku rela dikutuk di blog daripada menjaja muka di TV... hahha


tapi kan.... malas nak pk sakit ati ke apa ker.. pada org yg amek gamba aku tuh.. guna nama aku..pastu pi buh kat TV... layan chat org lain tuh.. AKU TAK HALALKAN dunia akhirat apa yg ko buat ni.. aku tahu aku kenal ko..sebab ko guna nama aku..so ko mmg da lama kenal aku.. cuma pelik kenapakah buat camtuh.. ermm so buat kawan2 kat luarsana... ni nak bgtau...
sesunguhnya...aku takde keja nak pi chat2 kat dalam tv tuh..pastu jaja muka aku sendiri.. so sila abaikan..

ermm agaknya mmg kiut kot gamba aku yg ni.. tima kaseh la buat yg mencuri dan menggunakan identiti ku itu.. eheks...

p/s: sakit hati tapi takleh nak buat apa, internet ni mainan jari kita.. sapa2 bleh buat citer apa saja kan.. ermm biarla kans.. biar allah je balas.. amin..

Hasad Dengki? Busuk Hati?

Salam pagi jumaat...

ermm pagi2 dah buat hati saya tersentap.. tapi bukan saya yg kena la..tapi bila terbaca entry seorang kenalan blogger ni.. iaitu Puan Nurul aka Cok, ermm saya terpanggil utk buat entry ni.. so that korang leh jenguk blog dia ni bg pendapat camne nak settlekan ada hamba allah yg ..entahla.. sakit ke apa..saya pun taktau... tapi sebenarnya biasa dah jumpa org yg kena macam ni..

tapi pelik kan.. kenapa mesti ada perasaan hasad atau dengki..? Blog masing2 kan.. hak masing2 kan..biarla org nak citer apa sekalipun....alahaii.. tak paham betol la manusia skang ni.. tapi yg paling sedey, bila org yg dengki tu adalah kawan kita sendiri.. ermm kira tikam belakang la kans.. masyaallah..

baik menda tu kuar dari org yg kita tak kenal..tapi bukanla dari kawan kita sendiri kan.. sedih jek rasa bila kawan2 kita tikam belakang kita kan.. tp tu laa hati masing2 kita bkan kenal sepenuhnya kan.. kadang2 mmg susah nak menilai hati seseorang tuh.. cuma kita je kena jaga hati kita sendiri.. hindarkan perkara atau niat yg tak baik..

doktor utk penyakit hati macam ni adalah diri sendiri kan.. so check la hati kita sendiri.. :)
saya pun bukan la baik sgt.. kadang2 tersentap tu biasa la kan.. bila kadang2 termarah tu biasala..tapi idakla sampai tiba2 nak maki2 org.. kalau org tak kacau kita takkan kita nak kacau org.. tapi kalau org tu kacau kita.. mmg kena ajar gak la org tuh kan..



ermm padahal baru je bermaafan bulan puasa kan.. dah busuk hati balik...isk isk..setan terlepas dah kot.. muehehhee katakan TIDAK pada hamba allah di bawah ini...


p/s: entry sentap pagi jumaat, mintak2 kawan2ku takde yg sakit ati atau dengki ngan saya eh. saya budak baik.. betolllll...love u all..

Thursday, October 15, 2009

Me & My Sister

Salam,

kejap je dah hari khamis..esok jumaat..pastu cuti.. terasa macam baru je lepas weekend.. dah datang weekend balik..ermm begitu pantas masa berlalu.. *sigh*

ermm ni nak citer...dalam family saya ada 2 adik lelaki dan sorang adik pmpuan.. kira saya yg sulong la kans.... adik2 saya semuanya tinggi2 belaka, saya sorang ke kemetot rendah.. maybe ikut mama sebab mama kecik je figure dia.. tapi yg lain2 ikut papa..sebab papa ada darah arab..tinggi2 dan besar..sebab tu amy besar... larikkssss.... hahha mampus dia ngamuk kalau dia baca ni..

tapi kan.. tiap kali jumpa kawan2.. tak kira la kawan2 bloggers ker..especially yg baru kenal la kan..dorang mesti tak caya tu adik saya especially si amy lar... ``eh kaseh...betol ke adik ko ni kaseh..apsal lain muka ni kaseh..`` pastu saya cuma mampu jawab.. `` ala sama je..cuma dia kurus sket...aku gemuk..tapi lawa aku lagi kans..hahaha... jawapan senang nak kaver diri sendiri.. ermm tapi mmg takde iras langsung ke saya ngan amy nih... cuba korang tgk sat.. lain benor ker? ke saya ni anak angkat...ermmm.. tapi kalau anak angkat pun.syukur alhamdulillah saya dibesarkan ngan sempurna n penuh kaseh sayang..hahha tapi takla.. dlm surat beranak betol laa saya anak mama n papa :P


sama ker? ermm..


Sama kot...


sweet den lagi kans? ... haha


kalaula pipiku kecik cam amy..


yang pasti sama je gedik!!


apa2 pun saya sayang adik saya..walaupun dia kadang2 degil!! erkk bukan kadang2 tapi selalu!


kami berkongsi mama yang sama.. :P


Sayang selalu.. sampai akhir hayat..amin..


haa korang dah tgk kans.. lain sgt ke muka saya ngan amy? sama jek kan.. cuma saya lawa sikit dari amy..wakakakak... ok dah..g sambung wat keja.. happy working to all..


p/s: sayangila keluarga kita selagi mereka masih ada disisi kita.. amyyyy buatkan along milo cepat..!! :P