Monday, August 31, 2009

The Biggest loser contest latest updates

Salam..

rasanya semua member dah tahu yg saya organized Biggest Loser contest among bloggers ni.. dan saya pun salah sorang dari contestant nya.. pejam celik tak sangka dah 3 bulan kami berdiet.. dan ada lagi lebih kurang 5 minggu sebelum final weigh in.. our last weigh in will be 30th sept 2009.
sapalah agaknya jadi 1st winner The Malaysian Blogger Biggest LOser contest 1st season ni.. chewaah macam nak buat berseason2 plak eh..

as for me, berat turun naik..cuma bulan puasa ni alhamdulillah walaupun beria kuar makan semua tapi berat takdela kelaut sgt...cuma tak memberansangkan je penurunan dia.. sedey.. :( takpe..bulan puasa ni leh pulun lagi..

bg anda yg baru tahu pasal contest ni n nak tahu lebih bleh la klik SINI or Banner TBL kat page saya ni utk tgk sendiri perkembangan contestant2 TBL ni.. tapi kali ni saya nak copy paste latest result yg saya baru je post entry kat blog TBL baru2 ni..

copy paste blog from TBL blog :

Salam..

sorry for the long silence...

bz and lazy as well..

lagipun tak cukup result nk update coz some of u being bz.. so tak sempat nak bg result

but its ok..sib baik dah inform me awal2.. :)

ok dis time saya update semua result2 yg dah termiss..

incase kalau ada result yg tak sempat saya update dalam chart dibawah sila email later ok..

berakhirnya bulan august ini maka tinggal lagi sebulan or 5 weeks lagi utk our final weigh in..

remember our last day of weigh in will be 30 sept 2009.. and insyallah i shall announce the winner by 2nd october 2009..

*click the image for larger view


okay ada few results nak share..

1 ) Biggest Loser for week 10 - GRACE - with % of weight loss 2.15%

2) BIggest Loser for week 11 - EZZA ERISA - with % of weight loss 2.36%

3) BIggest Loser for week 12 - Nomi - with % of weight loss 1.67%

4) BIggest Loser for week 13 - POCO2 - with % weight loss 3.51%

CONGRATS to all :) great effort...

ok and now i wud like to announce our top 5 Biggest loser candidate.. ni bukan official eh... cuma untill today these are the contestant yg bakal menjuarai our Biggest Loser contest.. tapi dun forget kita ada 5 more weeks to go..so the result might change.. hehe mungkin bertukar resultnya..kita taktau kan.. so pulun2 la diet..

setakat ini... the highest % of weight loss as at 28/8/09 compared to the 1st weigh in :

1) POCO2 - 12.42%

2) NOMI - 11.36%

3) SOBBY - 7.92%

4) REGINARHEA73 - 7.56%

5) KAK YANGZ - 7.25%


once again congrats... so yg lain masih buleh kejar mereka2 ini kerana ada 5 minggu lagi.. :)

incase kalau u all lupa the prizes for our The BIggest Loser Blogger Contest ini :

SERINITY SPA
SERINITY SPA - 6 Hours Package which includes :

1. Intensive Brightening Facial

2. 4 Steps Spa Full Body Treatment :
- Herbal Steam
- Full Body Massage
- Full Body Scrub
- Milk Bath

3. Pedicure & Manicure

COST : RM 400 ( Normal price for this package is RM700)
Valid kat mana2 branch Serinity Spa
Sponsored by Kaseh



KEBAYA/KURUNG BATIK


KEBAYA/KURUNG BATIK/Lace - Sepasang Baju kebaya/kurung batik/Lace (Belum Jahit)
Lebih kurang spt contoh kain didlm gamba diatas.
Sepasang je tau..saje letak 2 gamba bg meriah sikit nampak :)

COST : RM 200
Sponsored By Mama Kaseh (haha hasil bodek yg berjaya)



MAKE -OVER : By Makeup Artist




MAKE OVER : BY Make Up Artist (Amy Meera - Sentuhan Derina Team)
Astro & TV3 punya MakeUp Artist ni..(assistant jer wakakakak)
After penat diet, Dah kurus nati, kita makeover laa..sebagai kenang2an..
Gamba kat atas tu before n after MakeOver..Selalu makeover time nak kawen je kan..
This time jadi Winner TBL pun kena makeover..
This is the reason i ask for ur picture :)

COST : RM 150
(Puas ku Bodek AMY, and pasni nak bodek EYRA pulak utk buat makeover for 2nd n 3rd place )
So ni pun SPONSORED by AMY.. Thank U so much!

------------------------------------------------

itulah antara hadiah2 yg bakal dimenangi oleh peserta TBL contest kita.. so dun ever stop dieting okay gals...

there are few prizes yg masih available spt BUkit merah Laketown resort and ada few items lagi yg belum di giveaway... insyallah saya akan adakan TBL challenge tapi tgk keadaan eh.. kalau takde challenge then saya akan includekan dalam Grand prize TBL nati..

okaylah.. yg mana masih hutang result ngan saya tu please email me okay.. kalau nak tarik diri pun email saya eh.. saya tak kisah..tak paksa pun :).. cuma saya nak pastikan berapa org yg tinggal utk saya order tshirt TBL nati.. :)

okayla selamat berbuka to all.. good luck...


p/s: TBL 1st season dah almost sampai ke penghujungnya.. saya ingat nak buat new season TBL contest ni..sbb berat badan idaman tak tercapai lagi.. ada sapa2 berminat? tp tunggu la sampai yg ni habis dulu..manalah tau kot2 penyakit M datang ker... lariksss...

Sunday, August 30, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - Seoul Garden

Salam..

Selamat berpuasa.. erm tak penah2 ari ahad nak post entry tapi since dah takde menda nak buat pastu macam biasa la dok mengcopy paste entry amy..maka arinih ada entry baru dari saya haha

ok ni citer jalan2 lupa diet lama da.dah kat seminggu lebey da..tapi disebabkan terpaksa tunggu amy post entry ni dulu..sebab saya nak copy jer.. bukan apa..semua gamba2 ada kat dia so malas nak transfer2 semua .lagipun hp saya sudah rosakk :( dah tkleh nak amek gamba dah..sedeyy..nati2 la saya citer..kalau rajin laa..

so jom kita layan citer amy ni...


-------------------------------------------------------------------------

hamek.. skg dah sminggu lebey puasa.. aku baru gedik2 letak berbuka day 2..
oh btw.. aku hanya akan letak if kami makan luar yg best2 yek.. kalau stakat nasik goreng kampong dgn tomyam.. tak kuasa la aku nak letak kan..

Maka 2nd day aritu.. kami ke IOI Mall.. Makan dekat Seoul Garden..
Kecik woh cni.. Bersempit sempitan kami duduk....



Satu kepala dalam RM30-RM40.. Tak igt. Tapi Orang tua dapat 25%.. So campak saje mama ke golongan orang tua.. muahaha.. dapat la RM25 x silap... Air free flow.. Tapi kene bayar RM3 ++ ..

1st round pinggan Aku.
Bukan la maksudnye Aku sorang punya yek..Pas amek tu tabur2 je la atas pan itu.. So masing2 suke2 deme la nak amek makan ke tak... Ade mcm2 jenis daging n ayam n sotong bla bla bla...

Tengah2 amek tomyam..

Andak walaupun mempunyai perot yg besar.. tetapi beliau kelihatan sudah kekenyangan.. betul kah??
Angah dtg cni makan nasik goreng 2 pinggan n makanan len sket2.. pastu kenyang.. isk isk... pembaziran..**geleng geleng paler hotak**

mama pun berlagak makan sikit...lagi satu pembaziran...


Aku seperti biase menjadi org last yang habes makan... Taknak membazir punya pasal.. kan lepas dah amek makanan byk2 . kene abeskan.. takle bazir.. kalau tak kena charge.. uish.. tp last2 tu dah kenyang sgt.. tabur2 la daging2 ayam2 tu kat pinggan2 yg berlainan.. baru la cam tak nampak banyak.. ngehngeh.. bijak kan?

Patut la Aku terasa sempit.. Duduk sebelah along rupenye... muahahaha..

Ade banyak lagi gambar sebenarnya. Tapi Aku yang bijak ni.. pegi mark gambar dlam hp.. nak transfer ke laptop la kan.. punye la pantas jari aku tekan2.. tibe2 dari nak tekan send, aku tertekan delete ! cis betul ! tak ke cam lahanat.. Habes gambar2 aku yang terasa cun itu ! Bahbun btul !

So oleh sbb dah rasa makan kat Seoul Garden ini. Maka pasni dah takyah datang sini. Sekali cukup.. Pahni mahu SHOGUN !! Bila mahu makan situ Andak?? Toksah bagitau mama... kang beliau menghalang lagi... Cakap mahu makan kat bukit tapi ayuh kite ke Shogun... muahhaa...



--------------------------------------------------------------------------------


itulah dier citer jalan2 lupa diet kita kali ni edisi berbuka puasa... lepas ni ntah manala nak g menaikkan berat badan lagi... si amy beria nak suh andak bawak g shogun tp mama berkali2 melarang sebab dia kata membazir...yerla kat shogun 70++ per head..tapi bila masuk blog si aireen tgk dia mkn kat shogun..sangatt jeles.... aiseyy reen aku pun nak menambahkan koleksi lemak dibadan ni..hehe..
pastu jenguk lak blog iena dorang g BubbaGump.....waaaa situ pun besh...
pastu jengah blog posh76 dia makan kat Paya Serai Hilton.. yg kat sini mmg tak dinafikan sedap...sebb penah mkn la den kata sodap..macam2 jenis food ada..tak caya? korang pi try.... rm98++ per head.. ermm...makan dan makan lagi.. tunggu CH datang la..mintak dia belanja..bole kan bang kan...larikkss....

oklah nak pi PARAM jap... nak carik puding caramel...


p/s: cepat je masa berlalu kan..pejam celik dah 9 hari kita berpuasa.. gi jusco semlm dah diputarkan lagu raya.. alahai..

Thursday, August 27, 2009

Make over konon2..

Salam

Apa khabar semua? puasa ok? lapar? haus? hehehe sabar..teruskan ibadah anda.. saya dah raya mlm semalm.. tapi masih lagi berpuasa... insyallah akan terus berpuasa sampai ptg karang..

ok apa nak citer eik.. sebenarnya tadi ada niat jahat..haha ingatkan nak letak entry pasal makanan..so bg korang terliur tgk food time2 pose ni..tapi alahai tak baik kan..nati kurang pahala pose masing2..hehe so kali ni saya nak share citer pasal makeover...mekap2 konon cantik.. :P

rasanya semua org kenal adik saya amy (chewahh semua org kenal lagi tuh..macamla amy pemes noo) haha tapi kalau korang biasa masuk blog gedikness tau la sapa amy tu.. si amy ni mekap artis freelance ... meh jenguk SINI and SINI ..

jadi mmg la tebiatnya suka mekap..naik muak saya tgk dia mekap.. kalau we all nak kuar makan ke..shopping ke mana2 ke kan..kena make sure dia siap dulu..sebab nak tunggu dia mekap mmg berejam.. pastu ahli2 kat umah tu macam biasa la kalau tak mama..saya or ros or macam mlm semalam.. si atish jadi mangsa kena jadi model dia.. suka2 nak mekap org.. sebenarnya nak memantapkan lagi skill mekap dia tuh..konon lar..

so saya pun takkan terlepas dari menjadi mangsa mekap..haha..mangsa la sangat..saje menghabiskan mekap mahal2 tuh.. mama mmg bising kalau kitaorg men mekap2 ni.. sebab lepas puas mekap tak sampai baper jam da kena basuh muka balik..rugi..tapi besh tgh transformasi.. :) ok meh tgk saya di transform dari hodoh ke..cun sikit..mueheheh

b4 tu meh tgk gamba ni dulu..

ni dah lama gak la..masa saya rambut panjang lagi.. kenal kan mana satu saya...muehehe..ala yg paling comel tuh.. giler tgk transformation..dari hodoh ke tak berapa hodoh..!


haa yg ni pulak makeover yg latest...gamba before lupa nak amek la..

half way dah siap pakai foundation semua tuh...


me in purple..

percubaan utk mendandan rambut yg tak berjaya..abeh dah rambut den pendek..nak dihias mendanya..gitu gak la ghupa dier.. tapi natural je mekap..i like..


perasan jap dpn cermin.. terasa comel sebentar...


wallaa... new me..

natural jek kan..tapi look different woo.. yelaa b4 like very hodoh one.. after..ermm sweet one kan!!haha kasi can saya perasan jap.. :P


new me.. terkaver semua jerawat2 ku...phew.. sweet.. tapi ni pun amy tak puas hati gak ngan hasil kejatangan dia.. kalau saya dah kira ok dah.. dia kata along tak nampak vouge..haha takper..next time..kita makeup bg nampak vouge lagi gitu okay... ke nak tunggu along kurus baru mau mekap vouge2? wekkk :P

kalau ada sapa2 nak gunakan khidmat mekap AMY..utk kawen ke..tunang ker..dinner ke..saje suka2 nak makeover ke..bleh la contact saya sbg manager tak diiktiraf ni..hahaha.. kalau thru saya gerenti dapat diskaun...mueheheh buleh kan amy kan...


p/s: seronok jadi cantik....tapi bersyukur ngan apa yg ada.. amin.. :)

Wednesday, August 26, 2009

Tika Dan Saat Ini

Salam ..

tika dan saat ini...saya merasa sangatttttttttttttttt......

NGANTUKS...

takleh ditahan2 lagi mata ni ha.... menguap sakan dari tadi.. kalau dibiarkan mau jadi macam ni.

hahaha ikut sempat je mana bleh tido.. tapi kat opis takleh nak tido... camne eik... kang tak pasal tido sembarangan jadi camni....


heheh kat kabinet pun jadik.. ermmm rasanya macam nak balik umah je...
apa?? balik? biar betol si kaseh ni.. nilai ngan kajang ko ingat dekat??? da la lunch hour cuma sejam jek..

waaaaaaaaa tapii..tak tahannnnnn.. kalau dapat balik umah ni.. ermm on aircond.. tarik selimut.. kul 2 baru bgn g keje balik.. hehe

bayangkan..kalau dapat tido macam ni..


takpun kalau dah syok sgt tido...bleh jadik macam ni..

haha..



p/s: balik tak balik tak balik tak balik tak?... balikkkkkkkk



*EDITED* Akhirnya saya tak jadi balik.. lelap sekejap kat opis.. PS suh tido kat surau eh.. taklehhh nati ada je bangla tido sebelah den kang..muehehe..still nantok...:(

Tuesday, August 25, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - LeMon (Edisi bulan Puasa)

Salam..

cakk.. hehe sorry lama tak hapdate.. chewaahh mcmla ramai yg tunggu entry dari saya eh.. ada citer nak update tapi penyakit M melanda diri.. nak update blog pun malas.. pastu blog TBL pun ku malas nak update..sorry yer contestant semua...insyallah ptg ni ku update ok..

Puasa anda semua macam mana eh? saya sempat la jenguk2 blog2 kawan2.. alhamdulilah so far semua nya ok kan.. takde citer ada yg pengsan puasa2 ni eh... paling2 pun citer menu berbuka puasa yg sgt menyentap jiwa jika kita baca siang2 buta ni..haha..
Remove Formatting from selection
so far puasa saya alhamdulillah ok.. agaknya la..bukan apa.. saya ada masalah period tak seimbang tau.. so ikut suka2 dia je nak period.. baru2 ni je period 3 minggu..giler kan.. pastu masa puasa ari pertama tu.. dah kul 6 masa tu..saya nak mandi..tgk2 ada stain.. alahai.. takkan piyet lagi kot.. so malas nak pk saya teruskan puasa.. dalam hati ni tawakkal je la.. so sampai arinih saya masih puasa.. alhamdulillah..

ingat lagi tak entry ni

takper kalau tak ingat ..ala yg konon2 saya nk diet kurma n susu je utk bulan puasa ni kan.. ermm hehe program tak jadik la.. tapi kira jadik la jugak.. saya cuma amek kurma n susu waktu sahur je.. n alhamdulillah dah 4 hari kita berpuasa maka 4 hari jugakla saya bersahur ngan 3 biji kurma n segelas susu lowfat dan alhamdulillah saya takde masalah lapar or letih langsung cuma nngantuk jek la..hehe

pastu berbuka pulak.. haaa ni nak citer pasal berbuka.. actually da lama nak citer tapi dok tunggu amy update blog dia pasal berbuka kitaorg ni so senang saya nak copy paste jek.. ok berbuka pada 1st day puasa arituh sgt heavy..we all g Lemon lagi.. citer selanjutnya sila baca dibawah ini eh.. saya copy sebijik2 dari blog amy..hahah.. jgn sentap tgk lauk2 tu eh.. mmg sengaja pun.. :P

----------------------------------------------------------------------

Lama giler tak update.. memang pemalas betul ni.. ok sempena bulan ramadhan ini. Aku nak update makanan je tiap2 hari. hahaha.. buleh x? cam keji je kan letak gambar makanan tengahari buta. Tapi tak pa.. korang semua sudah besar. takkan masih terliur seperti kanak2 kot.

Ok.. ini adalah berbuka pada hari pertama.

Andak datang. Maka makan luar. Dekat Lemon. Paling dekat dengan rumah.
Nak tunggu andak sampai.. mak aiihh.. mmg tak berbuka la korang... nak dekat kul 9 baru ktorang tercongok kat Lemon ni. Masuk2 xda orang pon. Serius cam tak laku Lemon metropoint ni. Seb baik David Teoh kaya. Takde la nak bankrupt2..

Receipt tak simpan. So tak igt ape namenye. Aku bantai je lah.



Brocolli masak Oyster kot.
Nampak kuah die ala2 letak oyster sauce jek..

Thai Chicken.
macam letak sos ikan jek. Kak ros kata busuk! Haha

Telor bungkus pon ado..
Tapi aku pandang sebelah mata jek..
Kat kedai bukit lagi sedap.
RM1 je... ngahhahaa


Ikan Siakap masak Lemon..
Giler presentation dier huduh nak mampos..
Penat sgt kot puasa .. so diorang malas nak hias2 ..
Kung poh Squid
macam ko makan sotong celop dengan kicap je.

Tomyam.
Sekali 2 mangkuk dier kasik.
Gaya macam besar sgt je perut kami.
Ke mmg besar??


Tou Fu with chicken ape ntah.

and last sekali.
Si kecik masak bra dan spender.

hahahaaha..
sekian terima kasih.
Aku mmg malas.


-----------------------------------------------------------

sama je adik ngan kakak... sama malas.. heheh. ok utk 2nd nyer makan2 kita tunggu amy update lagi sebab gamba2 semua kat dia.. 2 hari tu je la we all mkn luar.. semlm makan kat umah je.. sebab anak2 sedara datang.. cuti sekolah kan.. so fifie n atish ada la kat umah.. semlm mama masa nasik then beli lauk je kat bazar ramadhan.. dan dah di chop fail.. ptg ni kena pi tpt lain sebab tak sedap langsung.. macam manala dorang berniaga eh.. masak ala kadar je.. takde rasa...ermm ntahla...kurang pahala puasa saya arinih..isk isk..


p/s: teringin nak makan ayam penyet larrr.. kat mana nak carik eik..!!

Friday, August 21, 2009

Selamat Berpuasa Papa

Salam

Entry ni adalah khas utk papaku yg jauh dimata tetapi dekat dihati.. ini hanyalah luahan hati seorang anak.. walaupun saya tahu papa saya takkan baca entry ni tapi cukuplah sekadar saya meluahkan rasa yg terpendam di jiwa..

pagi tadi masa tgh drive ondaway nak ke office..tiba2 saya jadi cengeng..DJ radio Hotfm sibuk bercerita tentang perasaan umat islam yg bakal menyambut puasa esok.. ramai yg share pengalaman la..perasaan la..apa yg dirindu dan sebagainya.. tiba2 sebak rasa hati..meleleh air mata mengenangkan nasib diri..even tgh type ni pun saya dh sebak.. masing2 sibuk dan tak sabar nak menyambut ramadhan bersama keluarga tersayang.. bagi saya.. ramadhan kali ni mmg byk menduga kami sekeluarga.. terutama seminggu dua ini.. dugaan ALLAH nak bg..kami terima ngan hati yg redha..

Dikesempatan ini saya nak ucapkan selamat berpuasa utk papa yg berada di Indonesia bersama keluarga barunya yg tercinta.. harapan saya agar papa sihat dan sentiasa bergembira disana.. taktau macam mana nak diluahkan apa yg terbuku dihati..tiada sapa yg memahami.. cuma kata2 dibawah ini menjadi pengganti diri.. Selamat berpuasa pa.. maafkan segala dosa along pada papa..halalkan makan dan minum selama along hidup bersama papa..moga puasa kita semua diberkati ALLAH.. love u forever pa..


Sayang Papa...

dulu...

saya sayang papa saya,
tanpanya saya tak akan wujud...
saya sayang papa saya,
kerana sanggup mempertahankan saya dari digugurkan sewaktu dalam kandungan...
saya sayang papa saya,
kerana sanggup bersusah payah menjaga saya sejak kecil...
saya sayang papa saya,
kerana sanggup berkerja keras untuk membeli susu saya...
saya sayang papa saya,
kerana selalu memastikan saya dapat yang terbaik sewaktu kecil...

kini...

saya tetap sayang papa saya,
walau kini papa ada keluarga baru yang lain...
saya tetap sayang papa saya,
walau kini papa tidak peduli saya lagi...
saya tetap sayang papa saya,
walau kini papa tidak bertanya khabar saya...

saya tetap sayang papa saya,

walau papa tidak kenal siapa saya lagi...
saya tetap sayang papa saya,

walau kini papa tidak menjaga saya lagi...

selamanya...

saya mesti sayang papa saya selamanya,
walau apa pun yang berlaku...
saya mesti sayang papa saya selamanya,
walau dunia memboikot saya...
saya mesti sayang papa saya selamanya,
walau tiada lagi manusia ingin menyayanginya...
saya mesti sayang papa saya selamanya,
walau papa dan saya berpisah beribu batu...
saya mesti sayang papa saya selamanya,
kerana takdir telah menentukan dia adalah papa saya dunia akhirat...



Kenangan dulu2.. :(



p/s: Serahkanlah segala peristiwa yang kita alami kepada ALLAH s.w.t.. Apa pun yang kita terima, kita perlu bertawakal kepada-NYA dan berpegang teguh kepada janji-NYA. Jangan sesekali berburuk sangka kepada ALLAH s.w.t. dan sentiasalah redha pada setiap yang telah ditentukan-NYA. Insya-ALLAH, kita tergolong dalam orang-orang yang mencapai kemenangan

Thursday, August 20, 2009

Selamat Menyambut Ramadan Al Mubarak



Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah
Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat
.

Oleh itu saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja mahupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.

Ketenangan ada dalam ``IMAN`.

Bahagia ada dalam ``REDHA``.

Sihat ada dalam ``SOLAT``.

Damai jiwa ada dalam ``DZIKRULLAH, dan

Tabah dan sabar ada dalam ``RAMADHAN``.



SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA, DARI KASEH DAN KELUARGA.....SEMOGA PUASA KITA ALLAH TERIMA ....AMIN





p/s: Saya tak pandai nak buat kad comel2 macam yg kawan2 lain da buat.. tapi cukupla sekadar ucapan di blog ni aje ok ikhlas utk kawan2 semua..

Tuesday, August 18, 2009

Strategi diet Bulan Puasa :)

Salam..

dah lama tak citer pasal diet kan.. ermm sebenarnya diet takde la ok sgt pun tapi tak kelaut jugak..cuma lembabs je.. biasala byk pk..haha ye la kot.. susah gak hati bila dipikirkan tapi..pk je tak guna kans... haha..

semlm.. masa tgh syok2 merehatkan/memalaskan diri depan tv tiba2 ada sms masuk... maka terjadilah perbualan antara kakak n adik yg sedang bertungkus lumus mendietkan diri.. haha layanss...


Ika : Report progress diet..
Me : suka2 je nak bakar Celebrity Fitness haha

Ika : terkejut?

Me : Takut? haha

Ika : Challenge? ermm

Me : can do maa ..:P

Ika : Cabaran bakal bermula!

Me : bersemangat kah!

Ika : Sweet dear sister.. :)

maka..itulah plan diet kami utk bulan puasa ni.. haha mudah2an menjadi la.. lagipun kat umah mmg semua nak diet..mama awal2 dah bgtau dia malas masak..so semua kena malas makan gak.. tapi weekdays tu bleh lagi diet..tapi weekends? aduhai.. baru je nak pow andak berbuka kat Hilton...waaaaaaaaaa... takper.. diet diet kaseh.. dah boolat sangat dah badan tuh.. tak sedar2 lagi ker? yaya saya ingat.. n saya akan diet.. so sama2la kita beribadat sambil menguruskan badan di bulan puasa yg mulia yg bakal tiba nati..insyaALLAH..

to ika... chaiyokk ..hehe kurma n susu only okayy... :P muahahahah gelak jahat gak..

p/s : selamat menyambut Ramadan dan jom diet ramai2.. :)

Monday, August 17, 2009

Akhil, Waheeda, Maizawati, anak2?

Akhil sunting Waheeda


AKHIL mencium dahi isterinya, Waheeda selepas majlis akad nikah di Masjid Jamek Al-Rahimah, Kuala Kubu Baharu semalam.


KUALA KUBU BAHARU - Sebelum ini, mereka saling menafikan ada perasaan cinta dan hanya menganggap hubungan yang sedia terjalin cuma sekadar gosip rakan artis.

Walaupun 'kemesraan' antara mereka semakin jelas, namun hubungan antara pendakwah, Akhil Hayy, 40, dan penyanyi nasyid, Waheeda, 30, semakin menjadi kontroversi sejak perceraian Akhil dengan isterinya, Maizawati Zainal, 33, pada bulan lalu.

Namun semalam, selepas genap sebulan Akhil dan Maizawati disahkan bercerai, akhirnya Akhil yang juga dikenali sebagai 'Ustaz Rock' menamatkan spekulasi dengan menyunting Waheeda sebagai isteri yang sah.

Pasangan itu selamat dinikahkan dengan sekali lafaz di hadapan Pendaftar Nikah Rujuk Dan Cerai, Hulu Selangor, Ustaz Zulkhairi Jaid di Masjid Jamek Al-Rahimah di sini tepat pukul 12 tengah hari.

"Ini adalah penutup spekulasi kami selain bukti kami belum pernah bernikah sebelum ini. Ini adalah pernikahan sebenar," ujar Akhil ketika ditemui pemberita selepas majlis berkenaan.

Akhil yang kelihatan ceria hadir ditemani dua daripada empat anaknya, Siti Nurmaisarah, 12, dan Muhd. Sharif Hidayatullah, 11, dan beberapa ahli keluarganya dari Gopeng, Perak. Majlis itu dihadiri kira-kira 200 orang.

Waheeda atau nama sebenarnya Nor Wahidah Abdul Wahab yang hadir dengan ditemani beberapa ahli keluarganya termasuk ibunya, Hajah Asri Othman, 58, dan bapanya Abdul Wahab Yusof, 58 pula berkata: "Saya percaya setiap dugaan yang besar ada hikmahnya. Pernikahan ini adalah ganjaran dugaan saya."


korang nak baca citer selanjutnya klik2 sini , pastukan..tolongla bg komen kat sini...saya nak tahu pendapat ikhlas anda semua ....


Meh Layan mulut MURAI kat sini

p/s: apa agaknya perasaan wanita2 yg mengambil suami org ni eh? bahagia? ya allah ya tuhanku..kau hindari diriku ini dari mengambil hak orang... amin...